Πάλμα, Νταρίντα, Μπράμπετς! Τρεις παίκτες με συμβόλαιο στον Άρη, τρεις υποψήφιες δυνατές πωλήσεις για τον Καρυπίδη αφού ήδη υπάρχουν είτε (ανεπίσημες) προτάσεις, είτε επίσημο ενδιαφέρον και για τους τρεις!

Για τον Πάλμα που έκανε σπουδαία σεζόν δημιουργείται σιγά – σιγά μία μικρή ουρά από διάφορες ευρωπαϊκές ομάδες. Εκτός από τη Ρέιντζερς έχουν έρθει μηνύματα από Ρωσία, Τουρκία, Βέλγιο, Ολλανδία αλλά και το ΜLS! Στην Ελλάδα, αν ο Παναθηναϊκός πάρει το πρωτάθλημα και απαλλαγεί από το συμβόλαιο των 2.200.000 του Μπερνάρ, τότε ο Λουίς Πάλμα θα παίξει πολύ δυνατά. Ως «αντί – Μπερνάρ»! Το κανάλι πλέον μεταξύ Άρη – Παναθηναϊκού είναι ολάνοιχτο μετά το deal 3.000.000 ευρώ για Μαντσίνι (και όχι μόνο) και ο Πάλμα αρέσει πολύ στον Γιοβάνοβιτς.

Το… πρόβλημα είναι πώς ο Καρυπίδης –στην παρούσα φάση τουλάχιστον– δεν ικανοποιείται ούτε με ποσό στα 4.000.000. Θέλει περισσότερα, γιατί είναι και οι ατζέντηδες του Πάλμα που έχουν κρατήσει ένα αξιοσέβαστο ποσοστό σε περίπτωση πώλησης του μεσοεπιθετικού από την Ονδούρα! Όσον αφορά τον Νταρίντα, που μόλις τον Γενάρη ήρθε στον Άρη από τη Μπουντεσλίγκα κι άμεσα έκανε την διαφορά, αρέσει πάρα πολύ στην ΑΕΚ. Και όπως μαθαίνω, ο Καρυπίδης έφτιαξε πλέον τις σχέσεις του και με τον Μελισσανίδη. Και μην ξεχνάμε πως οι «κιτρινόμαυροι» τρέφουν ιδιαίτερη αδυναμία σε παίκτες που έχουν σταδιοδρομήσει στη Μπουντεσλίγκα (βλέπε Τσούμπερ και Γκατσίνοβιτς)!


Ισπανία ή Νέα Φιλαδέλφεια; Με τα τωρινά δεδομένα, αυτοί οι δύο είναι οι πιο πιθανοί καλοκαιρινοί προορισμοί για τον Χρήστο Μανδά! Ο 22χρονος Κορυδαλιώτης γκολκίπερ δεδομένα θα πουληθεί και η διοίκηση του ΟΦΗ έχει «κλειδώσει» πού μπορεί να πάει. Κάντιθ και Βιγιαρεάλ από τη La Liga (εφόσον η πρώτη παραμείνει) και η ΑΕΚ (για «αντί – Στάνκοβιτς») από τη Super League είναι οι τρεις ομάδες που έχουν ήδη ενημερώσει / συζητήσει με τον Μηνά Λυσάνδρου!

Ένα καλό ερώτημα βέβαια είναι τι προτιμάει ο παίκτης, τι η μανατζερική πλευρά του (Διαμαντόπουλος / Βρύζας) και τι ο ΟΦΗ. Παρότι το transfer fee για το εξωτερικό είναι 2.000.000 ευρώ ενώ για το εγχώριο market στα μισά! Μεγάλη η διαφορά αλλά είναι και η σχέση Μπούση – Μελισσανίδη στη μέση που μπορεί να επηρεάσει. Η πλευρά Μανδά πάντως μάλλον προτιμάει το εξωτερικό, ο κόουτς Νταμπράουσκας τον θεωρεί ως το μεγαλύτερο ταλέντο τερματοφύλακα που έχει προπονήσει και κάποιοι στην διεθνή πιάτσα scouts πιστεύουν πως αν πάει στην σωστή ομάδα στο εξωτερικό, μπορεί να φτάσει τον Οδυσσεά Βλαχοδήμο!


Ο Βάλντας Νταμπράουσκας πάει να βγάλει τον ΟΦΗ 7ο και νικητή των play out. Ο 46χρονος Λιθουανός κόουτς παρότι ήρθε στα μέρη μας μεσούσης της σεζόν αντικαθιστώντας τον Νίκο Νιόπλια, πρόλαβε να δείξει έργο και κυρίως να παρουσιάσει μία ομάδα που παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο. ‘Ήδη μάλιστα έχει δημιουργήσει το εγχώριο… fan club! Μάλιστα αρκετοί είναι και εκείνοι που προβλέπουν πως δε θα αργήσει ο καιρός που ο Bάλντας Νταμπράουσκας θα ακουστεί για τον πάγκο ομάδας της ελληνικής Big 5!

Ήδη έχει φτιάξει ονοματάκι στην Ευρώπη ενώ και ο Λιθουανός είναι φιλόδοξος και καριερίστας. Ακούγεται πως για την νέα σεζόν είναι υποψήφιος σε ομάδα της αγγλικής Τσάμπιονσιπ ενώ πρόσφατα απέρριψε άμεσα και την προσέγγιση / πρόταση της κυπριακής Πάφου που έχει Ρώσο ιδιοκτήτη. Ο Νταμπράουσκας είναι δεδομένο πως θα έχει κι άλλες προτάσεις προσεχώς και για αυτό δεν παίρνω όρκο (το αντίθετο μάλλον) πως θα είναι του χρόνου στον πάγκο του ΟΦΗ. Κι ας έχει συμβόλαιο ως το 2024 με τους Ομιλίτες αλλά και… buy out!


Ο Ανιγκό που μετά την παραίτηση του Μίτσελ (παρεμπιπτόντως ο Ισπανός είχε υπογράψει μονοετές συμβόλαιο που θα ανανεωνόταν αυτομάτως μόνο αν ο Ολυμπιακός κέρδιζε το πρωτάθλημα), ανέλαβε υπηρεσιακός προπονητής των «ερυθρόλευκων» στα play offs, είναι πολύ πιθανό να μην συνεχίσει και ως τεχνικός διευθυντής μετά το καλοκαίρι! Έτσι λέει το ρεπορτάζ της στήλης, για την άποψη που επικρατεί σήμερα στη διοίκηση του Ολυμπιακού σχετικά με το μέλλον του Γάλλου! Έμαθα πως στον Ανιγκό έχει ήδη προταθεί να μείνει ως Διευθυντής της Ακαδημίας, αλλά ο ίδιος επιθυμεί να διατηρήσει και την σχέση του με την πρώτη ομάδα, από κάποιο πόστο.


Το στρατόπεδο της ΑΕΚ από την περασμένη Παρασκευή πλήττεται από… κορονοϊό. Έπεσαν θύματα του ιού οι περισσότεροι παίκτες και τα μέλη του προπονητικού τιμ, όπως και το στελεχιακό προσωπικό του προπονητικού κέντρου. Και είναι η πάσα αλήθεια πως στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αλλά και τον Ολυμπιακό αγωνίστηκαν «κιτρινόμαυροι» που ήταν άρρωστοι!

Κάποιοι μάλιστα θα είναι και στο προσεχές (Κυριακάτικο) με τον Άρη! Η πρώτη δε 6άδα παικτών που νόσησε ήταν οι Ρότα, Λιβάι Γκαρσία, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Άμραμπατ, Πινέδα! Ειδικότερα η αυταπάρνηση του Μεξικάνου ήταν συγκλονιστική αφού ζήτησε από τον Αλμέιδα και αγωνίστηκε δεξιός μπακ στη Λεωφόρο (όταν τραυματίστηκε ο Ρότα και δεν υπήρχε άλλος) παρότι με συμπτώματα της ίωσης αλλά και θλάση!

Και όχι μόνο έπαιξε ο Πινέδα αλλά ήταν και κορυφαίος! Πώς και πότε η ίωση… πέρασε μαζικά στα Σπάτα; Μετά την αποθέωση από εκατοντάδες οπαδούς που είχαν συρρεύσει στα Σπάτα για να πανηγυρίσουν το βράδυ που η ΑΕΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό και όλη η αποστολή αναγκάστηκε (από ένα σημείο και μετά) να πάει… περπατώντας / με πορεία ως τις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου, περνώντας μέσα από τον κόσμο κι ενώ το λεωφορείο της ομάδας είχε… ακινητοποιηθεί στη «Σπάτων»…

Διαβάστε ακόμη: