Ο Ορμπελίν Πινέδα και ο Ιν Μπεόμ Χουάνγκ ήρθαν –και οι δύο μέσοι– το προηγούμενο καλοκαίρι στη Super League αλλά… πρόλαβαν να αναγνωριστούν από τη διεθνή πιάτσα σκάουτς –μαζί με τον Κωνσταντέλια– ως τα κορυφαία και πιο … (ποδοσφαιρικά) σύγχρονα «προϊόντα» του πρωταθλήματός μας, οι οποίοι είναι κανονικά για αλλού και όχι για εδώ.

Ο Μεξικανός όντας δανεικός από τη Θέλτα (δύσκολα θα συνεχίσει στην «Ένωση») ενώ ο Νοτιοκορεάτης έχει συμβόλαιο ως το 2025 με τον Ολυμπιακό και είναι από τους παίκτες που οι «ερυθρόλευκοι» ποντάρουν στο να κτίσουν πάνω τους την νέα ομάδα. Άρα δεν… πωλείται!

Επειδή έχει γίνει πολύ κουβέντα για το ποιος είναι καλύτερος και οι δύο είναι top για την Ελλάδα. Ο Πινέδα στις λεπτομέρειες είναι ανώτερος τεχνικά από τον Χουάνγκ και παίζει σε περισσότερες θέσεις με μεγάλη επιτυχία (μέχρι και ως δεξιός μπακ ανταποκρίθηκε κόντρα στον Παναθηναϊκό). Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο όμως…


Τι πληροφορήθηκε εσχάτως η στήλη για το μέλλον του Πινέδα; Τα εξής δύο πολύ σημαντικά: Πρώτον, ο agent Βιγιαρεάλ, εκπρόσωπος του Μεξικανού διεθνή άσου, βρέθηκε τις ημέρες του ορθόδοξου Πάσχα στη Λισαβόνα για να συζητήσει το σοβαρό ενδιαφέρον μεγάλου κλαμπ της χώρας για τον πελάτη του! Με ενήμερη και τη Θέλτα (της ανήκει ο Πινέδα) που θέλει άλλον παίκτη που αγωνίζεται στην εν λόγω πορτογαλική ομάδα! Μπίνγκο…

Δεύτερον, η ΑΕΚ είναι σε ανοικτή γραμμή με τον Βιγιαρεάλ, τον ατζέντη του Πινέδα ενώ έχει ήδη στείλει μήνυμα στη Θέλτα πως είναι αποφασισμένη με το τέλος της σεζόν να κάνει μία πολύ δυνατή προσφορά στο κλαμπ του Βίγκο για το 60% των δικαιωμάτων του Μεξικάνου παικταρά. Φτάνοντας ακόμη και στα 5.000.000 ευρώ!


Το παραπάνω ποσό που εμφανίζεται διατεθειμένη να δαπανήσει το καλοκαίρι για Πινέδα (5 εκατομμύρια), αν ισχύσει, θα αποτελέσει την μακράν πιο ακριβή / κορυφαία αγορά της ιστορίας της!

Γιατί μέχρι σήμερα το top 3 των πιο ακριβών μεταγραφών της ΑΕΚ… χάνονται στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα (Τσιάρτας με 3.5 εκατ., Γεωργάτος με 3 και Τζιμπούρ με 2.9)!

Είναι χαρακτηριστικό πως επί εποχής Μελισσανίδης, μόλις την τελευταία τριετία άρχισαν να πληρώνονται μεγάλα transfer fee για μεταγραφές. Όλα όμως, κυμάνθηκαν γύρω (πάνω – κάτω) στα 2 εκατομμύρια. Για την ακρίβεια 2.200.000 για το 60% του Λιβάι Γκαρσία, 2.000.000 για τον Ελίασον, 1.800.000 για τον Τσούμπερ!

Αντιλαμβάνεστε πως για Μελισσανίδη θα είναι τρομερή υπέρβαση να φτάσει για τον Πινέδα στα 4 με 5 εκατομμύρια. Μόνο έτσι όμως θα έχει τύχη να τον κρατήσει και να ικανοποιήσει πλήρως τον Αλμέιδα και τους «Ενωσίτες» οπαδούς…


Η Λιλ στα play offs έστειλε ανθρώπους της και στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ αλλά και στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ για να κάνουν «στοχευμένο» σκάουτινγκ.

Συγκεκριμένα, οι «Λιλουά» τσεκάρουν την εξέλιξη / βελτίωση του Μουκουντί (τον ξέρουν πολύ καλά αλλά πέρυσι είχε κάνει μία απογοητευτική σεζόν στη Σεντ Ετιέν) αλλά και τον Λιβάι Γκαρσία!

Τι λέει η πιάτσα agents για αυτές τις δύο περιπτώσεις; Πως του Μουκουντί είναι πολύ πιο ρεαλιστικό και ζεστό από πλευράς Λιλ, που ψάχνει για βασικό αριστερό στόπερ αφού έχασε μέχρι τέλος του χρόνου με ρήξη χιαστού τον Πορτογαλο Ντιαλό (16.000.000 η χρηματιστηριακή του αξία).


Όσον αφορά τον Λιβάι Γκαρσία η Λιλ πολύ δύσκολα θα έβγαζε από τα ταμεία της 14 με 15 εκατομμύρια (μαζί με τα bonus) για να τον αγοράσει από την ΑΕΚ! Όχι πως δεν τα έχει ή δεν μπορεί να τα δώσει ή δεν φτάνει σε τέτοια transfer fee, απλά τα θεωρεί υπερβολικά για «σέντερ φορ ειδικών συνθηκών» όπως χαρακτήρισαν τον Λιβάι.

Επίσης, το δείγμα του, μόλις μία σεζόν στη θέση του φουνταριστού, προφανώς και δεν είναι επαρκές για τους Γάλλους, προκειμένου να προχωρήσουν σε μία τέτοια επένδυση…

Διευκρινίζω: Η Λιλ δεν έχει κάνει κάποια κίνηση, βολιδοσκόπηση ή έστω νύξη για τον Λιβάι Γκαρσία προς την ΑΕΚ. Έχει όμως το δίκτυο για να μάθει τις τελευταίες πληροφορίες για την… τιμή του. Και μάλιστα από τη… Γαλλία και όχι την Ελλάδα!

Βλέπετε η Μονπελιέ προσέγγισε την «Ένωση» προκειμένου να μάθει τις προθέσεις της, για τον Λιβάι. Αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί πως θα μπορούσε να φτάσει σε μία τελική προσφορά που συνολικά θα «άγγιζε» τα 10 εκατομμύρια. Οι απαιτήσεις που άκουσαν (ζητάει ο Μελισσανίδης) έκαναν την Μονπελιέ να αποχωρήσει χωρίς πιθανότητα… επιστροφής!

Θυμίζω πως σε μία ενδεχόμενη πώληση του Λιβάι η ΑΕΚ θα παίρνει το 60% και η Μπειτάρ Ιερουσαλήμ το 40% για ποσό από το οποίο θα έχουν αφαιρεθεί τα 2.200.000 ευρώ που πλήρωσε ο Μελισσανίδης στους Ισραηλινούς ως transfer fee πριν από μία τριετία!

Διαβάστε ακόμη: