Η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 5,8 μονάδες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας RASS που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ιστοσελίδας iefimerida.gr.

Όπως δείχνει η έρευνα της RASS, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μπροστά,  έναντι του Αλέξη Τσίπρα, στο ερώτημα για την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία, ενώ το έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανές.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας ανέρχεται στο 29,5%,  το 23,7% να προτιμά τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με ποσοστό 10,3%. Ακολουθούν το ΚΚΕ (7,1%), το κόμμα Κασιδιάρη «Έλληνες» με 3,8%, το ΜέΡΑ25 με 3,7%, η Ελληνική Λύση με 3,5%, ενώ το 4,2% των ερωτηθέντων προτιμά μικρότερα κόμματα. Η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται στο 11,5%.

Παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης, το 69,6% των ερωτηθέντων βλέπει τη Νέα Δημοκρατία να κερδίζει τις εκλογές της 21ης Μαΐου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 19,9%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο ερώτημα ποιον θεωρούν καταλληλότερο ως πρωθυπουργό ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα με τον πρόεδρο της ΝΔ να θεωρείται καταλληλότερος σε ποσοστό 47,8%, έναντι μόλις 23,5% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα ποσοστό 26,6%, απαντά «κανείς από τους δύο».

Έξι στους δέκα συμφωνούν με το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Συντριπτικά υπέρ της απαγόρευσης στο κόμμα Κασιδιάρη (το οποίο μπλόκαρε χθες ο Άρειος Πάγος), εμφανίζονται οι ερωτηθέντες. Το 66,4% συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί με τον αποκλεισμό του, έναντι ποσοστού 27,9% που διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί.

Διαβάστε περισσότερα