Ό Άρειος Πάγος επέτρεψε στο κόμμα ΕΑΝ του πρώην αντιεισαγγελέα Αναστάσιου Κανελλόπουλου να συμμετάσχει στις εκλογές της 21ης Μαΐου ενώ μπλόκαρε το κόμμα Κασιδιάρη.

Η απόφαση ελήφθη από την ολομέλεια του Α1 τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με απόφαση 9-1 η ολομέλεια του Α1 Τμήματος του Α. Πάγου μπλόκαρε το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη.

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί και το σκεπτικό της απόφασης.

Σε ανάρτησή του, νωρίτερα, ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλίας Κασιδιάρης, είχε προαναγγείλει ότι θα αντιδράσει αύριο.

ΠΑΣΟΚ: Θα απαγορευόταν και η κάθοδος του «ΕΑΝ», αν είχαμε εισακουστεί

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τη δικαστική απόφαση, επισήμανε πως εάν είχε εισακουστεί το υπόμνημά του θα είχε απαγορευθεί και η κάθοδος του κόμματος «ΕΑΝ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

«Σεβόμαστε την απόφαση της Δικαιοσύνης. Οφείλουμε, ωστόσο, να παρατηρήσουμε ότι αν είχε ακολουθηθεί η πρότασή μας για ενιαίο υπόμνημα των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου που θα κάλυπτε τόσο το κόμμα “Έλληνες” όσο και το κόμμα “ΕΑΝ”, όπως ζητήσαμε στο δικό μας υπόμνημα προς τον Άρειο Πάγο, ίσως η νομική μας θέση για ενδείξεις σε σχέση με την απαγόρευση συμμετοχής του κόμματος “ΕΑΝ” να ήταν πολύ πιο ισχυρή. Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και σε αυτή την προσπάθεια υπεράσπισης της δημοκρατίας και των θεσμών ήταν μόνο: η μεν ΝΔ στο δικό της πολυσέλιδο υπόμνημα δε ζήτησε τη μη κάθοδο του κόμματος “ΕΑΝ”, ο δε ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε στον Άρειο Πάγο καν υπόμνημα».

Διαβάστε περισσότερα