Εάν έχετε σκοπό να πάτε στην εμβληματική ιταλική Ριβιέρα της Ιταλίας αυτό το καλοκαίρι, σκεφτείτε δύο φορές πριν τραβήξετε μια selfie.

Το Πορτοφίνο, μια από τις πολύχρωμες πόλεις κατά μήκος της ακτογραμμής, έχει επιβάλει νέους κανόνες που μπορεί να επηρεάσουν τις φωτογραφίες των διακοπών σας.

Το χωριό Ριβιέρα δέχεται ορδές τουριστών στα στενά δρομάκια του κάθε καλοκαίρι.

Οι νέοι περιορισμοί στοχεύουν στη μείωση των προβλημάτων υπερπληθυσμού στα γραφικά σημεία της πόλης.

Το Πορτοφίνο απαγορεύει στους τουρίστες να βγάζουν selfie


Το Πορτοφίνο (Portofino), το οποίο εκτείνεται στη θάλασσα της Λιγουρίας, έχει εισαγάγει αυστηρότερους κανόνες σχετικά με τη λήψη φωτογραφιών.

Η πόλη έχει ορίσει ορισμένες περιοχές ως ζώνες απαγόρευσης αναμονής για να περιορίσει την τουριστική περιπλάνηση.

Οι επισκέπτες που «παραμονεύουν» στα σημεία ομορφιάς του Portofino κινδυνεύουν τώρα με ένα βαρύ πρόστιμο. Αν αφιερώσετε χρόνο για να βγάλετε την καλύτερη selfie, μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο έως και 275 ευρώ.

Η πόλη λέει ότι οι περιορισμοί είναι απαραίτητοι για να σταματήσει το μποτιλιάρισμα των πεζών σε ώρες αιχμής κατά την περίοδο των διακοπών.

Ο Ματέο Βιακάβα, δήμαρχος του Πορτοφίνο, ισχυρίστηκε ότι οι τουρίστες ήταν υπεύθυνοι για το «άναρχο χάος». κλείνοντας δρόμους όταν σταματούσαν για να τραβήξουν φωτογραφίες.

Πότε θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση φωτογραφιών στο Πορτοφίνο;
Τα μέτρα εισήχθησαν αρχικά τις ημέρες του Πάσχα, όταν η πόλη της ιταλικής Ριβιέρα ήταν γεμάτη τουρίστες.

Το καλοκαίρι είναι η υψηλή τουριστική περίοδος στο χωριό με τα σπίτια με φωτεινές αποχρώσεις, επομένως οι περιορισμοί θα ισχύουν καθ’ όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, από το πρωί έως τις 6 το απόγευμα κάθε μέρα.

Οι κανόνες ισχύουν για δύο γραφικά σημεία που έχουν γίνει διάσημα στο Instagram.

Το Portofino έχει λίγο περισσότερους από 500 κατοίκους, αλλά χιλιάδες επισκέπτες κατεβαίνουν στην πόλη το καλοκαίρι.

Διασημότητες όπως οι αδελφές Kardashian και η Beyoncé έχουν εντοπιστεί στον οικισμό.

Αξίζει να επισκεφθείτε το Πορτοφίνο το καλοκαίρι;

Το Πορτοφίνο είναι ιδιαίτερα γεμάτο το καλοκαίρι, οπότε αν δεν είστε λάτρης του πλήθους, ίσως να θέλετε να το επισκεφθείτε εκτός της υψηλής περιόδου.

Εάν χρειάζεστε μια απόδραση από το πλήθος των επισκεπτών ενώ βρίσκεστε εκεί, δοκιμάστε να κάνετε πεζοπορία στα μονοπάτια Cinque Terre -περίπου μία ώρα οδικώς από το Portofino-, που φτάνουν στις κορυφές των βράχων και προσφέρουν ονειρεμένη θέα στην ακτογραμμή.

Διαβάστε περισσότερα