Ένα διάζυγιο που δεν έχει ακόμη ευρέως δημοσιοποιηθεί / επισημοποιηθεί, μεταξύ μεγάλου μανατζερικού Γραφείου και διεθνή Έλληνα σούπερ ταλαντούχου ποδοσφαιριστή, αποτελεί γεγονός εδώ και περίπου ένα 20ήμερο! Αυτό μεταξύ του Χρήστου Μανδά και της Rogon του Πολ Κουτσολιάκου!

Σίγουρα όταν γίνει ευρύτερα γνωστό θα σηκώσει πολύ σκόνη λόγω και των… εμπλεκόμενων. Ο Κουτσολιάκος είναι μεγαλοατζέντης, με μόνιμη βάση του τη Φρανκφούρτη και διαχρονικά από τους πιο πετυχημένους Έλληνες στο χώρο του. Μάλιστα με τον Κορυδαλιώτη κίπερ είχαν συνεργασία πάνω από μία τετραετία! Είχε αναλάβει το πρότζεκτ Μανδά με στόχευση το… εξωτερικό.

Απο την άλλη ο Μανδάς έπρεπε να πάει στον ΟΦΗ τον Γενάρη του 2022, να γυρίσει τον… διακόπτη του μακριά από τον Ατρόμητο που τον «χαλούσε» και δεν τον πίστεψε και πλέον στα 21 του χρόνια να αποτελεί από τους κορυφαίους πορτιέρε της Super League. Κάπως έτσι… επέστρεψαν και οι ξένες ομάδες που τον έκαναν σκάουτινγκ από τα 17 του χρόνια, όταν ακουγόταν στην πιάτσα πως στο Περιστέρι υπάρχει ο… «Έλληνας Ντοναρούμα»!


Ο Μανδάς είναι βασικός κι αναντικατάστατος, σύντομα αν συνεχίσει έτσι θα κληθεί και από τον Πογέτ στην Εθνική ενώ λέγεται πως ήδη μία ισπανική ομάδα (σταθερά από τη μέση και πάνω στη La Liga) έχει εκδηλώσει το επίσημο ενδιαφέρον της (προς το κρητικό κλαμπ) για τον άσο εν όψει καλοκαιριού.

Κάπου εδώ, λοιπόν, έρχεται η αλλαγή ατζέντη για τον 21χρονο πορτιέρε, που στον ΟΦΗ πήγε με τη Rogon, αν και αποτελούσε προσωπική επιλογή των Σαμαράδων. Και μία διευκρίνηση για να διορθώσουμε κάτι που γράφεται λανθασμένα κατά κόρον:

Ο ΟΦΗ, έχοντας ήδη συμφωνήσει με τον Μανδά (μπαίνοντας στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του), ήταν που έδωσε στον Ατρόμητο ως αντάλλαγμα τον Αντίλ Ναμπί, ώστε να τον αφήσει ελεύθερο και να μην τον έχανε τσάμπα το καλοκαίρι. Έτσι έγινε και όχι το αντίθετο…


Για τον Μανδά που μέσα στη σεζόν έχει κάνει μερικές εντυπωσιακές εμφανίσεις και δη κόντρα στη Big 5 (με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό), είναι αλήθεια πως από τον… Δεκέμβριο, είχε στηθεί κανονική παρέλαση από ατζέντηδες για να τον εντάξουν στο πελατολόγιό τους!

Έτσι κι αλλιώς ο Χρήστος ήταν από παλιά… απωθημένο αρκετών επαγγελματιών της πιάτσας αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολο να… κλέψεις πελάτη της Rogon. Aν και στον συγκεκριμένο χώρο, παγκοσμίως, αποτελεί σύνηθες φαινόμενο…

Στο διά ταύτα: Οι Ζήσης Βρύζας – Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος είναι πλέον οι ατζέντηδες του Μανδά! Τουλάχιστον αυτούς αναγνωρίζει ο γκολκίπερ του ΟΦΗ. Και το διευκρινίζω γιατί από ότι γνωρίζει η στήλη η Rogon δεν έχει ενημερωθεί με…χαρτί (το… τηλέφωνο δεν το μετράω) πως ο Μανδάς αλλάζει / άλλαξε μανατζερική στέγη.


Όσον αφορά το αν έχει τελειώσει (εδώ και ένα χρόνο;) το συμβόλαιο του Μανδά με την Rogon ή υφίσταται μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, είναι κάτι που θα πρέπει να… βρει η υπηρεσία αφού οι απόψεις διχάζονται! Η ουσία είναι πως έσπασε το…γυαλί. Υπάρχει όμως και ένα… μυστικό (όρος) συμβολαίου που δένει ΟΦΗ – Μανδά – Κουτσολιάκο…

Αν ο γκολκίπερ πουληθεί σε ομάδα του εξωτερικού κι ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι τότε ο εκπρόσωπός του, ο ομογενής ατζέντης και η Rogon θα πρέπει να εισπράξει το 10% από το transfer fee. Δηλαδή 200 ή 300.000 ευρώ εφόσον η πώληση πάει στα 2 ή 3.000.000 ευρώ (ποσά που ακούγονται στην πιάτσα)!


Σίγουρα πάντως αυτός που δεν παίρνει… ευρώ στην παραπάνω προοπτική είναι η πρώην του ομάδα, ο Ατρόμητος! Και να σκεφθεί πως πριν από περίπου δύο χρόνια ο Σπανός είχε απορρίψει προσφορά 500.000 από τον Μελισσανίδη για να έδινε τον Μανδά στην ΑΕΚ.

Και μία τελευταία… λεπτομέρεια: Ο Νταμπράουσκας, ο κόουτς του ΟΦΗ –για τον οποίο ήδη ακούγονται πολύ καλά λόγια– πήγε στο Ηράκλειο από τον Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο. Τον νέο ατζέντη (μαζί με τον Βρύζα) του Μανδά δηλαδή…


Η Λαμία άλλαξε προπονητή και παρότι ο Λεωνίδας Βόκολος έκανε ντεμπούτο την Κυριακή, δε γλίτωσε την ήττα από τον Ολυμπιακό (0-3). Και όμως, αν η Λαμία δεν είχε καλή αγωνιστική εικόνα στην «Λεωφόρο», παρότι έχασε από τον Παναθηναϊκό τότε, σήμερα ο προπονητής της δεν θα ήταν ο Βόκολος!

Εξηγούμαι: Ο Παντελίδης θα έφευγε πιο νωρίς και ήταν έτοιμος να τον αντικαταστήσει ο Αργύρης Γιαννίκης! Με τον ομογενή κόουτς, πρώην της ΑΕΚ και του ΠΑΣ, υπήρχε μάλιστα και συμφωνία ενώ κυριολεκτικά ήταν με το εισιτήριο στο χέρι για Ελλάδα!

Τι συνέβη; Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της, Πανουργιά Παπαϊωάννου, η Λαμία ήταν πολύ καλή κόντρα στον Παναθηναϊκό και δε θα έπρεπε να είχε χάσει. Έτσι αποφάσισε να δώσει μία… τελευταία ευκαιρία στον Παντελίδη και να ακυρώσει / χαλάσει την συμφωνία με τον Γιαννίκη!

Ο Παντελίδης βέβαια έφυγε τελικά αλλά τον αντικαταστάτη του αυτή την φορά τον επέλεξε ο… Γιούρκας Σεϊταρίδης, γαμπρός του Πανουργιά Παπαϊωάννου και ήταν ο Βόκολος!

Διαβάστε ακόμη: