Με ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ξεκίνησε αυτή η εβδομάδα, ωστόσο, ο καιρός για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας δεν θα είναι τόσο καλός!

Σύμφωνα με όσα εκτιμά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προς το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Όπως εξήγησε ο ίδιος τις προηγούμενες ημέρες έλαβε χώρα η αιφνίδια στρατοσφαιρική θέρμανση πάνω από την Αρκτική, φαινόμενο που δυσκολεύει τις ακριβείς προγνώσεις των μετεωρολόγων για μεγαλύτερο διάστημα από τις 3-4 ημέρες.

Ως εκ τούτου, υπάρχουν σενάρια που αναφέρονται σε αρκετά έντονη κακοκαιρία την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα, ωστόσο υπάρχουν και αυτά που μιλούν για πιο ήπιο καιρό, ωστόσο, πάλι με βροχές.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας – Δείτε το βίντεο:

Ο κ. Μαρουσάκης σε σημερινή του ανάρτηση αναφέρει:

«Ανοιξιάτικος ο καιρός μέχρι και την Παρασκευή για να μας τα χαλάσει στη συνέχεια (Κυριακή κυρίως και μετά) με αρκετές βροχές, πτώση της θερμοκρασίας αλλά και χιόνια στα βουνά μας. »

Μάλιστα, σε προηγούμενη ανάρτησή του, προ τριών ημερών, ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε σχετικά:

«Ανοιξιάτικος ο καιρός τις επόμενες ημέρες με κρύο και ομίχλες όμως τη νύχτα και το πρωί, ενώ από τα μέσα της άλλης εβδομάδας δειλά δειλά ο καιρός θα αρχίσει να αλλάζει που σημαίνει ότι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα κυλήσει πιθανότατα με γενικά άστατο καιρό, πτώση της θερμοκρασίας, βροχές αλλά και χιόνια».

Σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα ανατολικά.

Αλλάζει ο καιρός για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Πώς θα πετάξουμε χαρταετό

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, οι άνεμοι θα είναι αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ και μόνο στα ανατολικά τις πρωινές ώρες θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

 

Διαβάστε περισσότερα