Μικρή πτώση θα σημειώσει σήμερα, Δευτέρα, ο υδράργυρος ωστόσο ο καιρός δεν θα διαφέρει και πολύ σε σχέση με τις συνθήκες που επικράτησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς αναμένονται υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Πιο συγκεκριμένα, νεφώσεις και σποραδικές βροχές στη Θράκη, στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη αναμένεται να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για σήμερα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα.

Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 5 έως 17, στη Θεσσαλία από 5 έως 18, στην Ήπειρο από 2 έως 16, στην Στερεά από 3 έως 18, στην Πελοπόννησο από 2 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 16, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 16, στις Κυκλάδες από 11 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 5 έως 16 και στην Κρήτη από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το πρωί θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα πρόσκαιρα θα γίνουν πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ και στα βόρεια 4 έως 6 μποφόρ.

Ο καιρός σήμερα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ανατολικά τις πρωινές ώρες και από το βράδυ αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ και μόνο τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά θα είναι νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες και από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα βόρεια.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις αυξημένες μέχρι το μεσημέρι στην Κρήτη.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Από το μεσημέρι στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

Διαβάστε περισσότερα