Φούντωσαν και πάλι οι πληροφορίες για «κυβέρνηση των ηττημένων», που συζητούν να σχηματίσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εφόσον το εκλογικό αποτέλεσμα , φέρει τα δύο κόμματα στην δεύτερη και τρίτη θέση της επιλογής των ψηφοφόρων.

Οι εκτιμήσεις ενισχύθηκαν με αφορμή συνάντηση των Αλέξη Τσίπρα και Γιώργου Παπανδρέου , η οποία χαρακτηρίστηκε ως ειδική προπαρασκευαστική της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και παράγοντες του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Radar η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε , αλλά δεν είναι πρόσφατη: Χρονολογείται από τον περασμένο Δεκέμβριο και πραγματοποιήθηκε  σε φιλικό έδαφος . Συγκεκριμένα στις αρχές του Δεκεμβρίου, γνωστός δημοσιογράφος , τέως  διευθυντής μεγάλης εφημερίδας και στενός φίλος  του Γιώργου Παπανδρέου που διατηρεί «ανοιχτή γραμμή» και με τον  του Αλέξη Τσίπρα είχε προσκαλέσει τους δύο άνδρες με αφορμή την ονομαστική του γιορτή. 

Η είδηση της συνάντησης διέρρευσε την προηγούμενη εβδομάδα και σήμερα επιβεβαιώθηκε από τον Γ. Παπανδρέου με επίσημη ανακοίνωση. Ο πρώην πρωθυπουργός απορεί για τις ερμηνείες που δόθηκαν γύρω από την υπόθεση αυτή.

Όπως αναφέρεται :

Από το Γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού και βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Παπανδρέου, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όσοι συνωμοτούν κρύβονται και φαντάζονται μόνο συνωμοσίες και συνωμότες. Όσοι είναι συνεπείς σε αυτά που δημόσια εκφράζουν δεν χρειάζεται να συνωμοτούν». 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο κ. Παπανδρέου , με την ανακοίνωσή του, επιδιώκει να επισημάνει κάτι το οποίο είναι γνωστό από τις δημόσιες τοποθετήσεις του, για την ανάγκη μετεκλογικής συνεργασίας των δύο πολιτικών χώρων . Όμως , τα αποτελέσματα όλων σχεδόν των τελευταίων δημοσκοπήσεων δείχνει ότι με την προοπτική αυτή συμφωνεί μόνο το ένα τρίτο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ( 30-35% ), πράγμα που αν έχει αντανάκλαση στην εκλογή των βουλευτών του κόμματος , θα οδηγήσει του κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη σε σοβαρές μετεκλογικές περιπέτειες. 

 Αντίδραση υπήρξε και από κυβερνητικής πλευράς. Σε ανακοίνωση του, το Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι ο κ. Παπανδρέου με την ανακοίνωσή του, ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις υπόγειες συζητήσεις για τη συγκρότηση «κυβέρνησης των ηττημένων».

Σε αντίθεση με τα σενάρια που εξυφαίνονται σε μυστικούς δείπνους- ξεχνώντας τα «Πινοσέτ» και «Ολανδρέου»- ο ελληνικός λαός θυμάται πολύ καλά τι συνέβη όταν το τιμόνι της χώρας κρατούσαν ο κ.Τσίπρας και ο κ.Παπανδρέου.

Πρόκειται, μακράν, για τις δύο χειρότερες περιόδους της μεταπολίτευσης. Η επιστροφή τους μπορεί για εκείνους να είναι όνειρο, αλλά για τους πολίτες είναι, σίγουρα, εφιάλτης που δεν θα ήθελαν να ξαναζήσουν.

Διαβάστε ακόμη: