Μπορεί ο διαγωνισμός καρφωμάτων στο All Star Game του NBA να μην είχε λαμπερά ονόματα, όμως ο Mac McClung έκλεψε την παράσταση και με δύο 50αρια στον τελικό επικράτησε του Τρέι Μέρφι.

Το βράδυ του Σαββάτου ο Mac McClung, ο λευκός «κοντορεβυθούλης» έζησε το όνειρό του, αφού στον διαγωνισμό καρφωμάτων του NBA, στο All Star Game στο Salt Lake City της Γιούτα, κατέκτησε την κορυφή με 4 εντυπωσιακά καρφώματα, αφήνοντας πίσω του πολύ ψηλότερους και μαύρους συναθλητές.

Στο δικό τους άθλημα τους άφησε με το στόμα ανοιχτό, με το τελευταίο του κάρφωμα να ξεσηκώνει άπαντες.

Το ασύλληπτο κάρφωμα

Μάλιστα, ο άσος των Σίξερς, που υπέγραψε two-way συμβόλαιο μόνο για να δώσει το παρών στον διαγωνισμό, ξεκίνησε με ένα ασύλληπτο κάρφωμα. Συγκεκριμένα, πήδηξε πάνω από δύο άτομα κι αφού χτύπησε την μπάλα στο ταμπλό, κάρφωσε ανάποδα.

Ο Τρέι Μέρφι των Πέλικανς ήταν ένας καλός αντίπαλος, όμως η αλήθεια είναι πως τα καλά του καρφώματα τα έκανε μάλλον νωρίς για να σιγουρέψει την συμμετοχή του στον τελικό. «Είμαι ευλογημένος που το NBA μου έδωσε την ευκαιρία» ήταν η ατάκα του Mac McClung στο φινάλε ενός πραγματικά πολύ όμορφου διαγωνισμού που απόλαυσε ο κόσμος.

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε νωρίτερα την ίδια μέρα ανακοίνωσε ότι θα ονομάσει «Έρβινγκ» το τρόπαιο του διαγωνισμού στο All-Star.

«Είναι απαράμιλλο, απαράμιλλο», είπε ο Έρβινγκ για την τιμή.

Έμειναν με το στόμα ανοιχτό

Γιάννης Αντετοκούνμπο, Dwayne Wade, Shaquille O’Neal βιντεοσκοπούσαν με το στόμα ανοιχτό και έβλεπες στο βλέμμα τους πως είχαν τον ενθουσιασμό του ανθρώπου που καταγράφει κάτι ιστορικό.

Το πιθανότερο είναι πως ο Mac McClung δεν θα γράψει τεράστια ιστορία στο μπάσκετ. Ειδικά στο NBA. Άλλωστε, έχει περάσει όλη τη σεζόν στην G-League και έγινε ο πρώτος στο NBA που συμμετέχει σε διαγωνισμό καρφωμάτων παίζοντας σε θυγατρική, στους Delaware Blue Coats. Πρόκειται για την β΄ομάδα των Philadelphia 76ers που έχουν με τον McClung 2-Way Contract.

Ε, ο Mac McClung είναι μια ιστορία από μόνος του. Δεν χρειάζεται props. Έβαλε στο τέλος τη φανέλα του κολεγίου του, του Gate City, και έκανε ένα 360 κάρφωμα που, όπως εύστοχα είπε ο Shaquille O’Neal, έμοιαζε με 720.

Ένας Shaquille που τον υποστήριζε από την πρώτη στιγμή και δεν το έκανε τυχαία. Το 2018 ο McClung είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του στα καρφώματα, αφού είχε κερδίσει τον διαγωνισμό του Ball Is Life All-American Dunk Contest, έχοντας αντιπάλους τον Kevin Porter Jr. που παίζει στους Houston Rockets και τον Shareef O’Neal – καλά μαντέψατε – τον γιο του Shaq.

Mac McClung, ο άνθρωπος που απορρίφθηκε στο draft του 2021

Και στην Ευρώπη, ο Mac McClung δεν είναι άγνωστος. Για την ακρίβεια, ίσως δεν τον βλέπαμε χθες να γράφει τη δική του ιστορική βραδιά, μιας και το καλοκαίρι είχε μπει στο μάτι του Δημήτρη Ιτούδη για τη Φενερμπαχτσέ, με συμβόλαιο παχυλό που άγγιζε τα 2 εκατομμύρια. Ο 24χρονος όμως προτίμησε να μείνει στην αβεβαιότητα του NBA και να παίξει στην G-League, απ΄όπου ήλπιζε πως θα πάρει προαγωγή.

«Πιστεύω ακόμα ότι το να πήγαινα στη Φενέρ θα μου έδινε ώθηση στην καριέρα στο NBA. Γι΄αυτό και υπάρχει ακόμα στο κάδρο αυτή η προοπτική», θα δηλώσει λίγους μήνες μετά το άκυρο που έριξε στους Τούρκους ο McClung.

Το όνειρο όμως θα είναι πάντοτε το NBA και σε αυτό το διάστημα που ακολουθεί, ο McClung θα ψάξει να βρει ένα συμβόλαιο σε κάποια ομάδα, ειδάλλως θα πάει πάλι σε 2-Way.

Μπορεί η εντυπωσιακή νύχτα της 18ης Φεβρουαρίου να είναι one of a kind στο τέλος της καριέρας του, αλλά σημασία έχει ότι ο ίδιος θα έχει προσπαθήσει πολλές φορές για να πετύχει το όνειρο.

Ο Mac McClung ήταν υποσχόμενος στο σχολείο και στις δύο τελευταίες του σεζόν εκεί, είχε 29 πόντους μέσο όρο. Στο πρωτάθλημα της Βιρτζίνια είχε βάλει 47 πόντους στον τελικό.

Μετά το σχολείο, πήγε στο Georgetown University, εκεί όπου είχε θητεύσει και ο Patrick Ewing. Στην πρώτη του χρονιά είχε μέσο όρο 13 πόντους και στην δεύτερη ανέβηκε στους 16 πόντους. Το 2020 δήλωσε συμμετοχή στο draft, αλλά απέσυρε το όνομά του και μετακόμισε στο Texas Tech, αφού το Georgetown δεν κάλυπτε τις φιλοδοξίες του.

«Η ανταπόκριση από τις ομάδες του NBA ήταν πως ήθελαν να τον δουν να κάνει περισσότερα πράγματα. Να είναι κυρίως σε ρόλο point guard. Στο Georgetown δεν είχε την ευκαιρία να το δείξει γιατί έπαιζε πολύ σε off ball καταστάσεις», είχε σημειωθεί σε μια αναφορά στην Washington Post από τον Daniel Hanzen.

Ούτε στο Τέξας βρήκε αυτό που ήθελε. Δεν έχασε το θάρρος του. Το 2021 δήλωσε και πάλι συμμετοχή στο draft, όμως έγινε undraft και πάλι. Εκείνο το καλοκαίρι υπέγραψε με τους Lakers για το Summer League και οι επιδόσεις του στο Λας Βέγκας του εξασφάλισαν 2-Way Contract. Δεν πρόλαβε να παίξει και τον έστειλαν στην G-League, στους South Bay. Όταν όμως πήρε φόρα και είχε μέσο όρο 20 πόντους ανά παιχνίδι στο πρώτο τρίμηνο, ανάγκασε τους Lakers να του δώσουν μια ευκαιρία, τον Δεκέμβριο του 2021.

Μετά απ΄αυτό έμεινε free agent, ο Mac McClung υπέγραψε για ένα παιχνίδι με τους Bulls τον Απρίλιο και τελείωσε εκεί η σεζόν για εκείνον. Στο τέλος καλοκαιριού και μέχρι την έναρξη της σεζόν, ακολούθησε τους Golden State Warriors στην preseason, στα παιχνίδια τους στην Ιαπωνία.

Ούτε εκεί κόλλησε και βρέθηκε στα χέρια των 76ers που τον έστειλαν στους Blue Coats. Το σκοράρισμα του εκεί μειώθηκε, αλλά βρήκε την ευκαιρία να ανεβάσει την δημιουργία του, αυτό δηλαδή που του ζητούσαν όλοι, έχοντας τη φετινή σεζόν 5.8 ασίστ μέσο όρο. Σε συνδυασμό με την άνοδο στα ριμπάουντ, μπόρεσε να πείσει τους Σίξερς για ένα 2-Way, που υπέγραψε μόλις την Τρίτη.

Mac McClung: Ο λευκός «κοντορεβυθούλης» που άφησε τους πάντες με ανοιχτό το στόμα στο All Star Game

Αυτή είναι η μέχρι στιγμής ιστορία του Mac McClung. Θα περιλαμβάνει άλλες λαμπρές βραδιές; Θα δείξει το μέλλον. Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του. Ποτέ δεν ήταν. Να όμως που πήδηξε ψηλότερα από τους μαύρους, κάρφωσε καλύτερα από αυτούς και τους ανάγκασε να του δώσουν πέντε 50άρια!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mac McClung (@macmcclung37)

Και κάτι τελευταίο. Ο Mac McClung έβγαλε σε μια νύχτα περισσότερα χρήματα από ότι έχει καρπωθεί σε όλη την καριέρα του 10ο χιλιάδες δολάρια ενώ σε μια βραδιά κατάφερε να εισπράξει 106 χιλιάδες δολάρια!

Mac McClung: Ο λευκός «κοντορεβυθούλης» που άφησε τους πάντες με ανοιχτό το στόμα στο All Star Game

 

Διαβάστε περισσότερα