Παρέλαση κάνουν στην Θεσσαλονίκη όχι μόνο ξένες ομάδες αλλά ατζέντηδες & μεγάλα Γραφεία για τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Παρότι ο 19χρονος άσος έχει μανατζερική στέγη και μάλιστα δένεται μαζί της με ισχυρό συμβόλαιο ενώ και ο ΠΑΟΚ δεν έχει κανένα παράπονο (το αντίθετο μάλιστα) από τον νυν ατζέντη του «Ντέλια»! Με τον οποίο θα κάνουν και την νέα ανανέωση, με διπλασιασμό αποδοχών!

Η στήλη είχε αποκαλύψει προ μηνός το φλερτ του αgent Ζήση Βρύζα για να κάνει δικό του τον Κωνσταντέλια, για την ακρίβεια να τον αποσπάσει από την αυστριακή εταιρία «Pro Heroes». Ποντάροντας και στην πολύ καλή σχέση του Βρύζα με τον πατέρα του παίκτη. Ο Βρύζας είχε φέρει στον ΠΑΟΚ την πρόταση των 7.000.000 ευρώ συν μελλοντικών μπόνους από τη Σεβίλλη για τον Κωνσταντέλια.

Πρόσφατα γράφτηκε πως και η σπουδαία γερμανική εταιρία Rogon, στην οποία είναι μέτοχος ο Πολ Κουτσολιάκος, προσπαθεί να «κλέψει» τον «Ντέλια». Μάλιστα φέρεται πως η Rogon για να τα καταφέρει… χρησιμοποιεί τον εδώ και πάρα πολλά χρόνια πελάτη της –και συμπαίκτη του Κωνσταντέλια– Βιεϊρίνια! Επίσης Base και Vasserman (Τζόλης) είναι μεταξύ των μεγάλων ξένων Γραφείων που έχουν κάνει κίνηση.

Υπάρχει όμως και ένα μεγάλο πέναλτι που θα πρέπει να πληρώσει οποίος ατζέντης θέλει να σπάσει το συμβόλαιό του με την «Pro Heroes» και να τον εντάξει στο δικό της πελατολόγιο (εκτός από το πείσουν τον παίκτη και τον οικογένειά του). Συγκεκριμένα, στην πιάτσα μιλάνε για ποσό που κυμαίνεται από 120 ως 150.000 ευρώ! Δεν το λες και μικρό, ακόμη κι αν θα πρέπει να καταβληθεί σε βάθος χρόνου.


Ο ΟΦΗ του Βλάντας Νταμπράουσκας που πήρε «Χ» σε Λεωφόρο και Τούμπα και παραλίγο στο «Καραϊσκάκης» (έπεσε σε έναν πολύ καλό Ολυμπιακό), οδήγησε στην παραίτηση και τον Σάββα Παντελίδη μετά την «4άρα» της Δευτέρας στην Λαμία.

Η σφραγίδα του 46χρονου καριερίστα Λιθουανού κόουτς (με τη Λουντογκόρετς είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς από τον Τσάμπιονς Λιγκ) στην προβληματική (επί Νιόπλια) κρητική ομάδα έχει μπει για τα καλά και σχετικά γρήγορα.

Ο δικός του ΟΦΗ έχει γίνει μία σκληρή, δεμένη και στοχευμένη ομάδα, που προσπαθεί –όσο αντέχει– να πιέζει ψηλά με τουλάχιστον 4 παίκτες και να αναπτύσσεται με τη μπάλα κάτω. Συγχρόνως έχει κερδίσει τους παίκτες του, με… καλά αποδυτήρια και ισχυρό γκρουπ! Ήδη στην ευρύτερη ποδοσφαιρική πιάτσα συζητάνε για τον Νταμπράουσκας και το διαφορετικό που προσπαθεί να λανσάρει μέσω του ΟΦΗ…

Γενικά κάνει ντόρο πλέον ο Λιθουανός κόουτς και στην ψαγμένη μανατζερική πιάτσα προβλέπουν πως θα είναι ο… επόμενος Λουτσέσκου! Δηλαδή ο προπονητής που θα πάει από μία μικρομεσαία Σουπερλιγκάτη ομάδα σε ομάδα της Βig 5! Δεν το αποκλείουν μάλιστα να γίνει κι αυτό το καλοκαίρι, εφόσον υπάρξουν συγκεκριμένες συνθήκες!

Προφανώς αυτοί που το λένε –και είναι αξιόπιστοι– κάτι γνωρίζουν ή περιμένουν. Βέβαια ο Νταμπράουσκας και υψηλό κασέ έχει (στην Κρήτη πήγε με 600.000 ευρώ συν μπόνους για 1.5 χρόνο!) και συμβόλαιο με τον ΟΦΗ έως το 2024 και αξιόλογο buy out!


H Λαμία μέσα στη σεζόν άλλαξε για τρίτη φορά προπονητή. Μάλιστα και ο νέος είναι παλαίμαχος στόπερ. Γιατί όπως ο Ιταλός Φέστα και ο Σάββας Παντελίδης έτσι και ο Λεωνίδας Βόκολος έκαναν ποδοσφαιρική καριέρα ως κεντρικοί αμυντικοί.

Η επιλογή του Βόκολου στην τεχνική ηγεσία της Λαμίας αυτή την φορά ήρθε από διαφορετικό κανάλι, σε σχέση με τις προηγούμενες! Ο ιδιοκτήτης Πανουργιάς Παπαϊωάννου ουσιαστικά πείστηκε από τον γαμπρό του, που δεν είναι άλλος από τον Γιούρκα Σεϊταρίδη (έχει νυμφευτεί την κόρη του ενώ πριν από λίγες ημέρες τον έκαναν και παππού)!

Ο Γιούρκας είναι φίλος με τον Βόκολο αν και όσοι γνωρίζουν λένε πως ο συνδετικός κρίκος ήταν ο Τάκης Φύσσας. Ο τελευταίος είναι κολλητός χρόνια με τον Σεϊταρίδη…


Ο Βόκολος σε αυτή την κούρσα διαδοχής του Παντελίδη στη Λαμία είχε και ισχυρούς ανταγωνιστές. Γιατί εκτός από τον Νίκο Κωστένογλου, από τον ίδιο Γλυφαδιώτη σύμβουλο του Πανουργιά Παπαϊωάννου προωθούσαν την υποψηφιότητα του Σπανού! Μάλιστα ο πρώην τεχνικός του Ιωνικού είχε προσκληθεί και παρακολουθήσει και αγώνες της Λαμίας!

Όσον αφορά τον Παντελίδη παρότι αρχικά φάνηκε να ισχυροποιείται με την απομάκρυνση Κασναφέρη από τη Λαμία, λέγεται πως δεν κατάφερε να κερδίσει μεγάλο μέρος των παικτών του ρόστερ. Και το… πλήρωσε στο ματς – ήττα από τον Ιωνικό. Με όσα συνέβησαν πριν και μετά τη λήξη του! Με τον Κορυδαλιώτη κόουτς να δεσμεύεται στον ιδιοκτήτη πως αν έχανε και από τον ΟΦΗ θα έφευγε μόνος του. Όπως και συνέβη…

Διαβάστε ακόμη: