Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι κράτησε το μηδέν παθητικό της εστίας του και κόντρα στον Ολυμπιακό, συμπληρώνοντας έτσι 12 clean sheets στους τελευταίους 14 αγώνες του ΠΑΟΚ!

Ο 22χρονος Κροάτης γκολκίπερ με τα πολύ υψηλά ποσοστά (88% εύστοχων κοντινών μεταβιβάσεων και 78% σε επεμβάσεις) είναι καταλυτικός στο αήττητο σερί που έχει κτίσει ο ΠΑΟΚ τους τελευταίους μήνες (μόλις 4 γκολ παθητικό).

Ο Κοτάρσκι ήταν και η… αιτία που ο ΠΑΟΚ δεν ανανέωσε το καλοκαίρι το συμβόλαιο του Πασχαλάκη. Ο Μπότο είχε κλείσει από νωρίς τον νεαρό Κροάτη και ήθελε να είναι βασικός χωρίς ουσιαστικά ανταγωνισμό για τη θέση του. Σε αντίθεση με τον Λουτσέσκου που ήθελε τον Κοτάρσκι αλλά και την παραμονή / ανανέωση του Πασχαλάκη για να τον βοηθούσε με την εμπειρία του.

Ο Κοτάρσκι πήγε στον ΠΑΟΚ με κορυφαίο του προτέρημα το καλό χειρισμό της μπάλας με τα πόδια ώστε να ξεκινάει το built up από τον «1» ( σε αυτό δεν είναι καλός ο Πασχαλάκης). Παίρνει όλα τα ματς και παρότι στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν ασταθής πλέον είναι «βράχος». Με την διεθνή πιάτσα σκάουτς να τον… διαφημίζει και ξένες ομάδες να στέλνουν συχνά ειδικούς στα ματς του ΠΑΟΚ για χάρη του…


Για τον Κοτάρσκι τις τελευταίες αγωνιστικές βρέθηκαν στην Ελλάδα σκάουτς τόσο της Σοσιεδάδ όσο και της Βιγιαρεάλ. Στην Ιταλία από τον Οκτώβριο του είχε κάνει promotion σε 4 ομάδες ο Ζοσέ Μπότο, με τον τελευταίο να έχει ενημερωθεί κι από τη Μπενφίκα, πως αν πουλήσει τον Βλαχοδήμο θα είναι υποψήφιος «αντί – Όντι»!

Η αλήθεια είναι πως ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ… υπερηφανεύεται πολύ για την «ανακάλυψη» / επιλογή Κοτάρσκι, που ήταν 110% δική του. Όπως και για το «μάτι» που έχει ο Πορτογάλος στο σκάουτινγκ νεαρών τερματοφυλάκων. Βλέπετε τόσο τον Όμπλακ, όσο και τον Έντερσον, αυτούς τους είχε δει και προτείνει στην Μπενφίκα!


Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είναι ο Νο 1 υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Νταβίντ Ντε Χέα σττην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο 32χρονος Ισπανός κίπερ μετά από μία 12ετία στους «μπέμπηδες» είναι έτοιμος να αποχωρήσει το καλοκαίρι αφού εμφανίζεται απρόθυμος στο να ανανεώσει το συμβόλαιο του.

Ήδη στην Man U κοιτάζουν για την επόμενη ημέρα στην εστία της, με τον ομογενή πορτιέρε της Μπενφίκα να βρίσκεται στις πρώτες επιλογές τους. Τον ξέρει πολύ καλά ο Έρικ Τεν Χάγκ αφού ο Ολλανδός κόουτς ήθελε να πάρει τον Βλαχοδήμο στον Άγιαξ, τον θέλει τώρα και στην Γιουνάιτεντ!

Ο Βλαχοδήμος των 16.000.000 ευρώ χρηματιστηριακή αξία έχει συμβόλαιο με τους «αετούς» έως το 2024 και μία διαπραγμάτευση για ανανέωση / επέκταση που κρατάει μήνες. Το happy end θυμίζει… γιοφύρι της Άρτας κι αν προσεχώς δεν υπάρξει deal done (το πιο πιθανό πάντως), τότε η Μπενφίκα θα τον… βγάλει προς πώληση το καλοκαίρι. Κάτι που στο Μάντσεστερ το γνωρίζουν και θέλουν να το εκμεταλλευτούν.


Παρέλαση ξένων σκάουτς όντως υπήρξε το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα, για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Οι «στόχοι» σκαναρίσματος συγκεκριμένοι: Κωνσταντέλιας, Κοτάρσκι, Κουλιεράκης, Ντάντας από τη μία, Ντόι, Ιν Μπέομ Χουάνγκ και Ρέαμπτσιουκ από την άλλη!

Στη «μάχη» των δύο 19χρονων στόπερ, όπως έμαθα, αυτός του Ολυμπιακού έκλεψε τις εντυπώσεις. Οι ξένοι σκάουτ που ήταν στο γήπεδο βρήκαν τον Ντόι πιο συγκεντρωμένο, πιο καλό αμυντικά, πιο… προσωπικότητα και «παλικάρι» από τον Κουλιεράκη.


Ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα δουλεύει πολύ καλά την… υστεροφημία και την υπεραξία του Κωνσταντέλια. Κάπως έτσι μετά τα 7.000.000 ευρώ της Σεβίλλης που αρνήθηκε ο Σαββίδης, πήρε σειρά για νέο «όχι» η Σάλτσμπουργκ, που σύμφωνα με τη διαρροή από την Τούμπα, έφτασε να προσφέρει 10.000.000 για τον χαρισματικό 19χρονο μεσοεπιθετικό.

Δεν ξέρω αν τα παραπάνω ποσά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, πάντως προτάσεις κι από τις δύο ομάδες για τον «Ντέλια» έγιναν στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα πήγαν μέσω δύο διαφορετικών Ελλήνων ατζέντηδων.

Όσον αφορά τα περί «είκοσι εκατομμύρια» που κοστολογεί τον «Ντέλια» η ιδιοκτησία, είναι… ευσεβείς πόθοι. Σύμφωνα με την διεθνή πιάτσα agents αυτή την στιγμή ή και προσεχώς, δεν υπάρχει Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται εντός συνόρων, ο οποίος μπορεί έστω να πλησιάσει τέτοιο ποσό! Κανένας και… καμία περίπτωση.

Ειδικότερα για τον Κωνσταντέλια είναι εμφανές πως έχει… θέματα στα τελειώματά του. Δεν έχει εύκολο το γκολ και «δεκάρι» χωρίς γκολ πώς να πιάσει την υψηλότερη τιμή. Βέβαια με την δουλειά και επειδή είναι μικρός ακόμη, μπορεί να βελτιώσει τις τελικές του. Και κυρίως να γίνει πιο ομαδικός και λιγότερο «εγωιστής», όπως του φώναζε και ο Λουτσέσκου στο πρόσφατο ντέρμπι.


Επιστροφή του Νταμίρ Κάναντι στους πάγκους. Όχι όμως, στην αγαπημένη του Ελλάδα (δεν «κάθισαν» οι δουλειές με Ιωνικό και ΟΦΗ, που ήταν υποψήφιος) αλλά στην Κροατία!

Και όπως συνηθίζει στην προπονητική του καριέρα ο Αυστριακό – Κροάτης, επέστρεψε σε ομάδα που είχε δουλέψει. Όπως δηλαδή είχε πράξει στο παρελθόν με την Αλτάχ και τον Ατρόμητο, το επανέλαβε με τη Σίμπενικ!

Ήταν 24 Σεπτεμβρίου όταν αποχωρούσε από τον πάγκο της κροατικής ομάδας, μετά από μόλις 3.5 μήνες συνεργασίας, ερχόμενος τότε σε διαφωνία με τη διοίκηση και ενώ οι οπαδοί της Σίμπενικ ήταν με το μέρος του.

Για να γυρίσει με νέα ιδιοκτησία και Πρόεδρο στις 31 Ιανουαρίου. Άλλαξε σελίδα μετοχικά το κλαμπ και ήταν απαίτηση του κόσμου να γυρίσει ο Κάναντι. Όπως και έγινε, με τον Νταμίρ να αναλαμβάνει και όλο τον στρατηγικό σχεδιασμό της ομάδας για την επόμενη σεζόν, με πλάνο διετίας.

Παρεμπιπτόντως στο δεύτερο αυτό ντεμπούτο του στον πάγκο της (προτελευταίας) Σίμπενικ, πέτυχε ένα καθοριστικό «διπλό» στην έδρα της ουραγού Γκόριτσα αφού την κέρδισε κι απομακρύνθηκε 7 βαθμούς. Το κροατικό πρωτάθλημα είναι 10 ομάδων και υποβιβάζεται μία…

Διαβάστε ακόμη: