Ούτε τρεις, ούτε έξι αλλά δώδεκα –μία ντουζίνα δηλαδή– σκάουτς ξένων ομάδων «σκάναραν» διά ζώσης την Κυριακή τον Γιάννη Κωνσταντέλια στη Λεωφόρο, στο ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΠΑΟΚ. Ομολογουμένως εντυπωσιακός αριθμός ξένων απεσταλμένων, σε ένα ματς, για συγκεκριμένο παίκτη αλλά και ενδεικτικό πως το 19χρονο «golden boy» του ελληνικού ποδοσφαίρου κυριολεκτικά τα… σπάει στο διεθνές παζάρι.

Ο «Ντέλιας», ο πιο… Ισπανός Έλληνας μεσοεπιθετικός, ήταν χαρισματικός από τα… 11 χρόνια του. Στα 15 του τόσο η Μπαρτσελόνα όσο και η Άρσεναλ είχαν στρώσει χαλί για να τον υποδεχτούν στην Μασία και το Λονδίνο αντίστοιχα αλλά ο διστακτικός (για τέτοιο άλμα) νεαρός Βολιώτης προτίμησε να μείνει Ελλάδα και κοντά στην οικογένειά του.

Γενικά η φήμη του τεράστιου ταλέντου του προηγήθηκε αρκετά της καθιέρωσής του στον ΠΑΟΚ. Για αυτό και είχε βγάλει από νωρίς τέτοιο… όνομα στις διεθνείς πιάτσες σκάουτς και ατζέντηδων αλλά και για αυτό στον «δικέφαλο» φρόντισαν –πριν από μία τετραετία– να τον «δέσουν» με ένα σούπερ συμβόλαια για τα ηλικιακά του και τα ελληνικά δεδομένα!


Ο Κωνσταντέλιας την Κυριακή έβαλε για πρώτη φορά την προσωπική του σφραγίδα σε ένα κλασικό ντέρμπι. Πέτυχε το «παρθενικό» του επαγγελματικό γκολ, έβγαλε ασίστ σκέτη… καψούρα ενώ είχε… μισή ευθύνη στο αυτογκόλ του Ρούμπεν Πέρεθ!

Στο «Απόστολος” Νικολαΐδης» ήταν και ο Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος όντως εντυπωσιάστηκε από τον «Ντέλια». Η μεγάλη αλήθεια πάντως που είπε ο Ομοσπονδιακός προπονητής μας για τον 19χρονο «μάγο», ήταν αυτό που ισχύει στα περισσότερα γήπεδα που παίζει. Δηλαδή είναι ο λόγος / το πρόσωπο για να πας να τον δεις / απολαύσεις, είτε είσαι οπαδός του «δικεφάλου», είτε όχι.

Ο Κωνσταντέλιας είναι «η χαρά του παιχνιδιού», το χαίρεται και ο ίδιος αυτό που κάνει, τις… παραστάσεις που δίνει, και έχει όταν παίζει το καλοκάγαθο χαμόγελο του… Ροναλντίνιο! Πογέτ speaking…


O Kωνσταντέλιας της Ακαδημίας του ΠΑΟΚ ήταν ένα «χρυσό» ταλέντο, για το οποίο άκουγες πως δεν θα τα κατάφερνε στο υψηλότερο επίπεδο γιατί ήταν «πολύ αδύνατος / καχεκτικός», «πολύ ψωνισμένος», «έπαιζε για την πάρτη του» και «έκανε κόλπα με την μπάλα που είναι για… τσίρκο».

Ο Κωνσταντέλιας που δούλεψε, εμφάνισε, εξέλιξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου ως πρωταγωνιστή του νέου ΠΑΟΚ, έχει αντρέψει για τα καλά (πνευματικά και σωματικά), έχει δυναμώσει / εκσυγχρονιστεί (ως «10άρι») χωρίς να χάσει το κέφι, την φαντασία, τη χαρά / χαμόγελό του για το παιχνίδι.

Ο «Ντέλιας» κάνει πολύ καλύτερους τους συμπαίκτες του (το είπε ο Ολιβέιρα) αλλά και όλο τον ΠΑΟΚ. Το νέο στοιχείο στο πως παίζει, δείγμα βελτίωσης / εξέλιξης σύμφωνα με το εφετινό scouting report, είναι η αντοχή στην ταχύτητα που απέκτησε! Σε πολύ υψηλό βαθμό, μάλιστα…

Ο «Ντέλιας» είτε με τη μπάλα στα πόδια, είτε χωρίς αυτή βγάζει μεγάλες εντάσεις. Είναι ο πρώτος στο press αλλά και το repress του ΠΑΟΚ και το κάνει με συνέπεια. Θα τρέξει / κυνηγήσει την πρώτη μπάλα, θα τζαρτζάρει! Η αμυντική του συνεισφορά για τέτοιου είδους μεσοεπιθετικό είναι κάτι που τον κάνει ξεχωριστό και… περιζήτητο. Αυτό που πρέπει να βελτιώσει είναι και η εκτέλεσή του, να σκοράρει…


Ο Αρτέτα στην Άρσεναλ ασχολείται μαζί του και οι «κανονιέρηδες» τον κάνουν σοβαρό σκάουτινγκ. Η Σεβίλλη έκανε πρόταση 7.000.000 ευρώ συν 20% στον ΠΑΟΚ αλλά ο Σαββίδης την απέρριψε. Ο Άγιαξ ζήτησε ενημέρωση από τον Μπότο για τον «Ντέλια» και φέρεται πως έγινε το πρώτο μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ που φανέρωσε… πρόθεση να προσφέρει οκταψήφιο ποσό για την απόκτησή του! Στην γωνία περιμένει και η… Μπενφίκα, με ανάλογη διάθεση!

Η υπόθεση Κωνσταντέλια θα την χειριστεί αποκλειστικά η ιδιοκτησία. Με την οικογένεια Σαββίδη να έχει βάλει στόχο για το καλοκαίρι ένα ποσό πάνω από 15.000.000, ξεκινώντας από τα 20! Αν δεν ήταν Έλληνας αλλά Κροάτης θα τα έπιανε εύκολα! Αυτό λένε οι έμπειροι ειδικοί της πιάτσας. Θα λανσάρονταν και σαν ο νέος Μόντριτς και θα… έδενε το γλυκό.

Είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί από τον ΠΑΟΚ η συμφωνία για νέο συμβόλαιο με τον «Ντέλια». Πιθανότατα έως το 2027 και με αναπροσαρμογή / διπλασιασμό των αποδοχών του. Ανάλογες δηλαδή με το status, όπως διαμορφώνεται του άσου αλλά και την τεράστια δυναμική του.

Στο διά ταύτα: Δεδομένα είναι πάρα πολλές οι ευρωπαϊκές ομάδες που ασχολούνται σοβαρά με την περίπτωση του Κωνσταντέλια. Και αρκετά τα μεγάλα ευρωπαϊκά μανατζερικά Γραφεία που ψάχνουν mandate για intermediation…

ΥΓ. Η επίδοξη νέα πρωταθλήτρια Ιταλίας Νάπολη και η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι δύο ακόμη κλαμπ που προστέθηκαν στην επίσημη λίστα με τις «σοβαρά ενδιαφερόμενες» ομάδες / υποψήφιες για τον «Ντέλια».

ΥΓ1. Τι λέει η ελληνική πιάτσα agents για κάθε ενδιαφερόμενο Γραφείο που θέλει να αναλάβει την εκπροσώπηση του Κωνσταντέλια; Πως θα πρέπει να αποζημιώσει πρώτα το νυν Γραφείο του αλλά και να πληρώσει 130.000 στην πλευρά του άσου!

Διαβάστε ακόμη: