Τόσο ο Μουντιαλικός Καναδός στράικερ Κάιλ Λάριν, όσο και ο διεθνής Ελβετός φορ Χάρις Σεφέροβιτς, είναι ονόματα που όντως έχουν προταθεί στον ΠΑΟΚ, εξετάζονται αλλά δε συγκεντρώνουν υπαρκτές πιθανότητες για να αποκτηθεί ένας από τους δύο. Ο πρώτος λίγες, ο δεύτερος ελάχιστες!

Ο Λάριν των 57 διεθνών συμμετοχών και των 25 γκολ, με τα 6.000.000 ευρώ σημερινή χρηματιστηριακή αξία, πήγε ως ελεύθερος το καλοκαίρι στη Μπριζ αλλά ήδη είναι σε διαδικασία να λύσει το συμβόλαιό του και να αποχωρήσει. «Ασυμφωνία χαρακτήρων» ή «έλλειψη χημείας» με τον προπονητή του θα μπορούσε να γράψει το «διαζύγιο» με το βελγικό κλαμπ…

Ο Λάριν πριν από δύο χρόνια, ως παίκτης της Μπεσίκτας, είχε παίξει πολύ δυνατά για ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο ανταλλαγής με τον Γιαννούλη! Όπως και το περασμένο καλοκαίρι για μεγάλο διάστημα είχε φιγουράρει στα μεταγραφικά ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Όντως απασχόλησε σοβαρά τους «ερυθρόλευκους» αλλά τελικά προτιμήθηκε ο Αμπουμπακάρ Καμαρά του Άρη (κι αυτός πάντως δεν… μακροημέρευσε αφού γύρισε στο «Βικελίδης»).

Ο 27χρονος Καναδός με 1 γκολ σε 13 συμμετοχές με τη Μπρίζ, πριν από λίγες ημέρες ήταν πολύ κοντά στο να υπογράψει στην ισπανική Κάντιθ. Το όνομα του Λάριν όντως έχει πέσει στο τραπέζι της οικογένειας Σαββίδη, με όλα τα οικονομικά δεδομένα μίας τέτοιας κίνησης να είναι γνωστά στην ιδιοκτησία του ΠΑΟΚ που θα πάρει και την τελική απόφαση. Η στήλη έμαθε πως οι Σαββίδηδες έχουν επικεντρώσει σε φορ διαφορετικού προφίλ από τον Λάριν (ή τον Σεφέροβιτς)


Όσον αφορά τον Σεφέροβιτς, ο 30χρονος Ελβετός των 92 διεθνών συμμετοχών / 25 γκολ και των 6.000.000 ευρώ χρηματιστηριακή αξία, είναι δανεικός από την Μπενφίκα στη Γαλατά. Μάλιστα οι Τούρκοι έχουν και οψιόν αγοράς του για το καλοκαίρι.

Για κάποιο λόγο ο Σεφέροβιτς είναι ήδη φευγάτος από την Κωνσταντινούπολη, αλλά θα πρέπει να σπάσει ο δανεισμός του, να επιστρέψει στην Λισαβόνα και να ξαναφύγει με νέο δανεισμό για άλλη ομάδα. Δεν είναι εύκολα όλα αυτά αφού έχει και ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο, που μέρος του καλύπτουν οι «αετοί»…

Δεν είναι τυχαίο πως από την επίσημο ΠΑΟΚ ενώ δεν ακυρώνουν τα δημοσιεύματα για τον Λάριν, τόσο για τον Σεφέροβιτς όσο και για τους Κρασό / Λοκαντία, έβγαλαν «απαγορευτικά». Παρεμπιπτόντως και για την ιστορία, ο Λάριν αλλά και ο Σεφέροβιτς, έχουν προταθεί και σε άλλες, διαφορετικές, ελληνικές Μπιγκφοράτες ομάδες.


Πάμε και στο διά ταύτα: Η στήλη έχει αποκαλύψει πως η μεταγραφή του Τάισον δεν ήταν Μπότο, ούτε Λουτσέσκου αλλά 150% των Σαββίδηδων. Αυτό ακριβώς θα συμβεί και με την μεταγραφή του φορ, που εφόσον όλα πάνα καλά είναι κι αυτή θέμα ημερών να διαρρεύσει το όνομα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης ο «εκλεκτός» φορ έχει βρεθεί από τους ανθρώπους του Σαββίδη! Και είναι διαφορετικού προφίλ από τους Λάριν / Σεφέροβιτς και σία…

Τι εννοούμε; Ο ΠΑΟΚ θα πάρει δανεικό επιθετικό, σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία (μέχρι 26 χρονών), με καλοκαιρινή οψιόν αγοράς που θα μπορεί να διαχειριστεί το κλαμπ! Ονόματα και διευθύνσεις προσεχώς…


Μία ακόμη ξένη ομάδα, η τρίτη από τη Ρωσία, προστέθηκε στις ενδιαφερόμενες για την αγορά του Ντανιέλ Μαντσίνι. Ο λόγος για την τρίτη του ρωσικού πρωταθλήματος, τη Ροστόφ του κόουτς Καρπίν.

Μιλάμε βέβαια για τη Ροστόφ που παραδοσιακά έχει σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη, οπότε είναι εύκολο να αναπτυχθούν και… θεωρίες συνομωσίας στην Ελλάδα που να εμπλέκουν μελλοντικά τον ΠΑΟΚ.

Η Ροστόφ όπως μία ακόμη ενδιαφερόμενη ομάδα του εξωτερικού, έχουν ενημερώσει πως μπορούν να προσφέρουν ένα ποσό χοντρικά κοντά στα 2.000.000 ευρώ ως transfer fee. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι αν στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται και το ποσοστό μεταπώλησης που έχει κρατήσει η Μπορντό ή είναι εξ ολοκλήρου για τον Άρη.

Τι σκέφτεται / θέλει ο Μαντσίνι; Ο Αργεντινός έχει συγκεκριμένες οικονομικές απαιτήσεις, ανάλογα με το πρωτάθλημα, με μίνιμουμ τις 800.000 ευρώ ετησίως. Αυτό πάντως που έχουν μεταφέρει οι εκπρόσωποί του στον Καρυπίδη, είναι πως εφόσον πρώτα τα βρει ο Άρης με κάποιον ενδιαφερόμενο, τότε και μόνο η πλευρά Μαντσίνι θα ανοίξει τον κύκλο διαπραγμάτευσης μαζί του κι αναλόγως θα αποφασίσουν.

Δηλαδή μπορεί ο Καρυπίδης να τα βρει με κάποια ομάδα αλλά θα πρέπει να ικανοποιηθεί και η πλευρά Μαντσίνι. Εκτός, λέει η στήλη, αν ο Άρης αποδεχτεί τις προτάσεις από ομάδες που έχουν πάει οι εκπρόσωποι του Μαντσίνι…


Το νέο όνομα που διέρρευσε στα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού ήταν ο Οντρέι Λινγκρ. Διεθνής 24χρονος Τσέχος μέσος («10» και «8») της Σλάβιας Πράγας, με χρηματιστηριακή αξία 4.000.000 και συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2024.

Είναι ένας πολύ κινητικός δημιουργικός χαφ, με καλά νούμερα, ενεργός στην ομάδα του αλλά και με… market! Όπως κυκλοφορεί στην ελληνική πιάτσα agents, ο Γιοβάνοβιτς «ψάχτηκε» για τον Λινγκρ αλλά οι απαιτήσεις των Τσέχων δεν πρόκειται να πέσουν κάτω από τα 3.500.000 ευρώ!

Θυμίζω πως για τον Βραζιλιάνο Κάουλι η Λουντογκόρετς, επίσης «10άρι», ζητούσε 2.500.000 ευρώ. Και παρότι τον Κάουλι ήθελε και ο Σέρβος τεχνικός και ο Παναθηναϊκός, ο Ιβάν θεώρησε πως το εν λόγο ποσό είναι πολύ υψηλό, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία του Κάουλι. Τα έχει αυτά ο Γιοβάνοβιτς, που εκτός από προπονητής λειτουργεί στον Παναθηναϊκό και ως μάνατζερ (απόντος αθλητικού / τεχνικού διευθυντή)!


Γράφονται διάφορα για την απουσία του Κούρτιτς από τον ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα. Επισήμως είναι στα πιτς λόγω τραυματισμού, δημοσιεύματα όμως, τον θέλουν να μην υπολογίζεται και να ψάχνει τον επόμενο προορισμό του αφού έτσι κι αλλιώς το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και ο «δικέφαλος» δεν έχει καμία διάθεση να το ανανεώσει.

Η στήλη ρώτησε και έμαθε πως ο Κούρτιτς δεν πρόκειται να φύγει τώρα από την Τούμπα. Θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ. Και όχι μόνο αυτό αλλά ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον περιμένει πώς και πώς να επιστρέψει υγιής στη δράση. Ο Ρουμάνος εξακολουθεί να υπολογίζει τον Σλοβένο ως πολύ επιδραστικό στο παιχνίδι της ομάδας. Δεν τον θεωρεί «καμένο χαρτί», όπως παρουσιάζεται σε μερίδα των ΜΜΕ…


Κυκλοφορεί ευρέως πως το καλοκαίρι θα κάνει και δεύτερος παίκτης –μετά τον Ιωαννίδη– το δρομολόγιο Λεβαδειακός / Παναθηναϊκός. Και δε θα είναι ο Νίκας…

Ο λόγος για τον Μάριο Βήχο, τον 23χρονο αριστερό μπακ του Λεβαδειακού και στέλεχος της Ελπίδων, με τις 12 συμμετοχές στην εφετινή Super League. Όπως μεταφέρθηκε στη στήλη, ο Βήχος ουσιαστικά είναι παίκτης του Παναθηναϊκού (συμφωνία Αλαφούζου / Κομπότη) αλλά ο Γιοβάνοβιτς ζήτησε να μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν στον Λεβαδειακό. Κι από το καλοκαίρι… βλέπουν.

Διαβάστε ακόμη: