Έπρεπε να περάσουν πέντε μήνες για να κάνει μεταγραφή ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη! Κι αυτό αφού τον Σεπτέμβριο, κόντρα στην υπόλοιπη Big 5 που έκανε (αρκετά) φθινοπωρινά ψώνια, ο «δικέφαλος»… απείχε! Ο Τάισον, λοιπόν, ο άλλοτε Βραζιλιάνος σταρ της Σαχτάρ και πρώην κάπτεν της Ιντερνασιονάλ, έρχεται την Πέμπτη Ελλάδα / Θεσσαλονίκη, με την «ασπρόμαυρη» φιλοδοξία να γίνει ο… Βαλμπουενά του ΠΑΟΚ!

Στα 35 του χρόνια πλέον και μετά από μία σεζόν στην Serie A της Βραζιλίας με 20 συμμετοχές σε 38 αγωνιστικές αλλά μόλις 715 αγωνιστικά λεπτά (αφού σε 14 ματς μπήκε ως αλλαγή), προφανώς και ο Λουτσέσκου ποντάρει βασικά πρώτα να είναι υγιής ο Τάισον και μετά να βγάλει την ποιότητά του στα 30, με 40 ή 50 λεπτά που θα τον χρειάζεται και θα τον χρησιμοποιεί…

Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ περιμένει από τον Βραζιλιάνο – ο οποίος παίζει στο αριστερό «φτερό» και ως «δεκάρι» – να αποδειχθεί καλύτερος από αυτό που δίνει ο Μπίσεσβαρ ή ο Ελ Καντουρί ή ο Μουργκ, στο οργανωμένο ποδόσφαιρο της ομάδας του Λουτσέσκου, όταν χρησιμοποιούνται!


Να αποκαλύψουμε / ξεκαθαρίσουμε κάποια πραγματάκια για την μεταγραφή του Τάισον στον ΠΑΟΚ. Λεπτομέρειες που έχουν την δική τους αξία σημειολογικά (και όχι μόνο).

Πρώτον, ο Τάισον έρχεται για να υπογράψει συμβόλαιο για 16 μήνες! Στο διάστημα αυτό οι συνολικές αποδοχές του (οι καθαρές) θα είναι 1.000.000 ευρώ! Θα έχει όμως, μπόνους στόχων συν ένα… αξιόλογο δωράκι που θα εισπράξει μπροστά από την οικογένεια Σαββίδη, επειδή έρχεται ως ελεύθερος (έλυσε 4 μήνες νωρίτερα το συμβόλαιο του με τους «κολοράντο» της Ιντερνασιονάλ).

Δεύτερον, ο Τάισον είναι μία μεταγραφή αποκλειστικά της οικογένειας Σαββίδη! Αυτή τον ήθελε (και δεν ήθελε τον Φάμπιο Μαρτίνς), τον πρότειναν στον Λουτσέσκου που άμεσα άναψε «πράσινο» και έδωσαν την εξουσιοδότηση στον Ζοσέ Μπότο (συνεργάστηκαν με τον Βραζιλιάνο στην Σαχτάρ) για να κλείσει το deal. Απλοϊκά να το θέσω: Ο Τάισον είναι επιλογή Σαββίδη και έγκρισης Λουτσέσκου / Μπότο!

Τρίτον, ο Τάισον με σημερινή χρηματιστηριακή αξία 1.800.000 ευρώ έρχεται με 2 χρόνια καθυστέρηση στον ΠΑΟΚ! Είχε φτάσει πολύ κοντά στο να υπογράψει μαζί του τον χειμώνα του 2021 αποχωρώντας τότε, μετά από μία οκταετία τίτλων και επιτυχιών, από τη Σαχτάρ (τελικά γύρισε στην Βραζιλία και στην αγαπημένη του «Ίντερ»).


Ο ΠΑΟΚ που στην… ειδική βαθμολογία του δεύτερου γύρου και μετά από 4 αγωνιστικές είναι πρώτος μαζί με τον Ολυμπιακό – έχουν από 10 βαθμούς ενώ ακολουθούν ΑΕΚ με 9 και ΠΑΣ με 8 (έναντι μόλις 5 του Παναθηναϊκού) – δε θα μείνει μόνο στην προσθήκη του Τάισον αφού βρίσκεται κοντά στο να κλείσει και σέντερ φορ!

Ο Λουτσέσκου έφτιαξε το γκρουπ του, η ομάδα ρολάρει κτίζοντας σερί και ο ΠΑΟΚ είναι ξανά στο κόλπο για τις δύο θέσεις της κορυφής, που όπως φαίνεται θα διεκδικήσουν 4 (και οι ΠΑΟ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός). Ο Ρουμάνος τεχνικός, λοιπόν, έχει ζητήσει ποιοτική ενίσχυση στις δύο συγκεκριμένες θέσεις για να παραμείνει ο «δικέφαλος» εντός στόχων κι αυτή την φορά –όπως δείχνει– ο Σαββίδης θα τον… ικανοποιήσει (όχι όπως τον Σεπτέμβρη).

Ονόματα υποψηφίων σέντερ φορ –ακόμη– δεν έχουν κυκλοφορήσει. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως η αναζήτησή του είναι σε αρχικό στάδιο. Το… αντίθετο.  Οι πληροφορίες της στήλης θέλουν ο φορ που ψάχνουν να είναι ισάξιος του Νέλσον Ολιβέιρα, έμπειρος κι από τις αγορές / κανάλια που οι Σαββίδης / Μπότο έχουν ευκολία να κινηθούν. Δηλαδή Ρωσία / Ουκρανία και Βραζιλία…


O Γιάννης Αλαφούζος και στο ξενοδοχείο της αποστολής του Παναθηναϊκού πήγε κυριακάτικα πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ και οικονομικό κίνητρο έδωσε στους παίκτες για να φύγουν με αποτέλεσμα από την «OPAP Arena – Αγιά Σοφιά».

Συγκεκριμένα και όπως έπιασαν τα ραντάρ της στήλης, ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΠΑΕ πριμοδότησε το ντέρμπι με την «Ένωση» με 200.000 ευρώ έξτρα πριμ.

Για να το κάνει μάλιστα πιο δελεαστικό, ο Αλαφούζος είπε στους παίκτες του Παναθηναϊκού, πως τα 200 χιλιάρικα θα ήταν άμεσα καταβλητέα! Δηλαδή θα έμπαιναν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τους την επομένη του ντέρμπι (Δευτέρα). Αν δεν έχαναν βεβαίως, βεβαίως…

Ο Μελισσανίδης πάντως ήταν λίγο πιο… λάρτζ από τον «Μίστερ ΣΚΑΪ». Κι αυτό αφού μετά το 1-0 ανακοίνωσε έξτρα πριμ 300.000 ευρώ για να το μοιραστούν οι «κιτρινόμαυροι». Αν ήταν και της μετρητοίς, δεν διευκρινίστηκε…


Κυκλοφορεί το τελευταίο 24ωρο στην… πολύ ψαγμένη ελληνική πιάτσα agents σαν μυστικό. Για αυτό και δεν επιτρέπονται… ονόματα και διευθύνσεις, πάρα μόνο… φωτογραφία. Άλλωστε τις επόμενες ημέρες, αν όχι ώρες, πιθανότατα θα έχουμε και τις ανακοινώσεις.

Για να μην το κουράζω: ελληνικό wonderkind (επιθετικός και σύμφωνα με τους επαγγελματίες της πιάτσας σκάουτς επιπέδου Τζήμα του ΠΑΟΚ), ο οποίος ανήκει σε ΠΑΕ της Super League και συγκεκριμένα στα τμήματα υποδομών, με εμφανίσεις στην Κ19 (παρότι ακόμη δεν έκλεισε τα 17 του χρόνια) αλλά και ανεβάσματα για προπονήσεις στην πρώτη ομάδα, βρίσκεται στο εξωτερικό και είναι έτοιμος να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο σε ομάδα της Ιβηρικής!

Όταν μάλιστα γίνουν γνωστές διάφορες λεπτομέρειες (ονόματα, ομάδες, κανάλια και όλο το παρασκήνιο) θα σηκωθεί πολλή… σκόνη!


Το σχήμα με τα 3 σούπερ «10άρια» (Φορτούνη – Μπιέλ – Χάμες) μπορεί να έχει βγει για τα καλά στον Ολυμπιακό (κι από πλευράς θεάματος / παραγωγικότητας αλλά κι αποτελεσμάτων / αξιοπιστίας), αλλά το «κλειδί» του Μίτσελ σε αυτό που έχει φορέσει στους «ερυθρόλευκους» ή σε ό,τι θελήσει να παίξει προσεχώς, είναι ασφαλώς ο Ιν Μπεομ Χουάνγκ!

«Ο Ιν Μπεομ είναι ένας φανταστικός παίκτης και είναι ο… υπολογιστής της ομάδας. Είναι ο προσωπικός μου υπολογιστής, δίπλα μου στο γήπεδο αλλά και όλης της ομάδας»! Τάδε έφη Εμβιλά, μετά το θριαμβευτικό πέρασμα των «ερυθρόλευκων» από τον Βόλο, όπου ο Νοτιοκορεάτης πέτυχε και γκολάρα (με σουτ α λα Χάμες).

Αυτό που είπε ο μεγάλος Εμβιλά για τον Ιν Μπεόμ Χουάνγκ είναι και η μεγάλη αλήθεια. Ο Νοτιοκορεάτης είναι όντως ένας μέσος – «υπολογιστής»! Ένα «8άρι» που μπορεί να γίνει και «6άρι» και «10άρι», να κόψει, να κλέψει, να τρέξει, να πασάρει, να σερβίρει να εκτελέσει, να συνδυαστεί. Ο Ιν Μπεόμ είναι ο μέσος καταλύτης, ο πιο κομβικός παίκτης του Ολυμπιακού, με χαρακτηριστικά που ταιριάζουν με… όλους και όλα και μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα!

Διαβάστε ακόμη: