Στην Καβάλα θα γίνουν τα νέα πολυτελή ελληνικά… The Hamptons καθώς ο επενδυτής τους παρουσίασε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη μεγάλη τουριστική επένδυση που θα γίνει στο πρώην ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ.

Το γνωστό και ως ακίνητο στη Νέα Ηρακλείτσα πέρασε στην επόμενη φάση ανάπτυξης καθώς τον περασμένο Νοέμβριο ολοκληρώθηκε η πώλησή του στον Ιρανο-Καναδό επιχειρηματία Alex Haditaghi.

Πλέον η επένδυση μας συστήνεται ως The Hamptons Greece και υπόσχεται να φέρει την πολυτέλεια και τις συνθήκες ζωής των Hamptons της Νέας Υόρκης στην Ελλάδα.

Αποτελεί μια μεγάλη τουριστική και οικιστική επένδυση, που θα αναπτυχθεί σε έκταση 149 στρεμμάτων και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα κορυφαίο ξενοδοχείο 5 αστέρων και μια συλλογή πολυτελών βιλών, σε μια καταπράσινη περιοχή που “αγκαλιάζεται” από ελαιώνες από τη μια μεριά και το Αιγαίο Πέλαγος από την άλλη.

Σε μια ενθουσιώδη ανάρτησή του στο Facebook, ο επενδυτής Alex Haditaghi, παρουσίασε την επένδυση στο κοινό του αναφέροντας μεταξύ άλλων στα ελληνικά Hamptons θα γίνουν μόνο 280 πολυτελείς βίλες που θα σχεδιαστούν από δύο από τους κορυφαίους αρχιτέκτονες στον κόσμο.

Μάλιστα, προωθεί την επένδυση σε μια από τις βίλες ως μια μοναδική ευκαιρία απόκτησης όχι μόνο μιας μοναδικής πολυτέλειας και επιπέδου ζωής κατοικίας αλλά και Χρυσής Βίζα για έως 8 άτομα που θα τους ανοίξει την πόρτα στην Ε.Ε..

Η επένδυση υπολογίζεται οτι θα ανέλθει σε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ ενώ όπως επίσης είχε ανακοινώσει στο Facebook στην επένδυση θα συμπράξουν και οι γνωστοί Έλληνες επιχειρηματίες Δημήτρης και Γεώργιος Μελισσανίδης.

Το προφίλ του ακινήτου

Το ακίνητο στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας αποτελείται από δύο όμορα παραθαλάσσια οικόπεδα, συνολικής επιφάνειας 149,733 στρεμμάτων.

Το ακίνητο, χωροθετημένο στον απαράμιλλης ομορφιάς κόλπο του Παλαιού, είναι επίπεδο, έχει αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μ. και διαθέτει απεριόριστη θέα στον κόλπο της Καβάλας και στα ανατολικά παράλια της νήσου Θάσου.

Το ακίνητο έχει άμεση πρόσβαση στην Εγνατία Οδό, την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, ενώ ο παραλιακός δρόμος που συνδέει τη Νέα Ηρακλείτσα με την πόλη της Καβάλας διέρχεται από το δυτικό της όριο.

Η απόσταση του από την Καβάλα είναι 14 χλμ., από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας 45 χλμ., και 140 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Τα πλησιέστερα λιμάνια είναι η Καβάλα και η Νέα Πέραμος (2,5 χλμ.).

Η Νέα Ηρακλείτσα είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός που συνδυάζει χρήσεις τουρισμού και αναψυχής, και ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, αποτελεί περιοχή παραθεριστικής κατοικίας. Αποτελεί πόλο έλξης τουριστών από την Βόρεια Ελλάδα, τις χώρες της Βαλκανικής και την Ευρώπη.

Ποιός είναι ο Καναδός μεγαλοεπενδυτής Alexander Haditaghi

Ο Alexander Haditaghi γεννήθηκε το 1977 στο Ιράν και μεγάλωσε στην Τουρκία. Μαζί με την οικογένειά του πήγε στο Τορόντο του Καναδά, μετά το θάνατο του πατέρα του, όπου και μεγαλούργησε.

Με σπουδές στη Νέα Υόρκη, θεωρείται “κατα συρροήν” επιχειρηματίας, έχοντας κτίσει πολλές εταιρείες, οι οποίες πέτυχαν όλες στον κλάδο τους. Από το 2001 δραστηριοποιείται στον κλάδο των στεγαστικών δανείων στον Καναδά.

Το 2005 ίδρυσε το MortgageBrokers.com που εξελίχθηκε σε μεγάλο παίκτη της αγοράς του Καναδά. Το 2009 ίδρυσε την Pacific NA, η οποία εξαγόρασε το 2010 την Mortgage Architects και την myNext Mortgage (πλέον Radius Financial). Το 2012 εξαγόρασε και την Argentum Mortgages.

Το 2010 ανακηρύχθηκε από το Profit Magazine η 2η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη εταιρεία στον Καναδά με έσοδα άνω των 55 εκατ. δολαρίων και ρυθμό ανάπτυξης 24.832% μέσα σε μία 5ετία.

To 2022, ξεκίνησε την επενδυτική του δραστηριότητα στην περιοχή της Καβάλας, αγοράζοντας την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα, Α.Ο. Καβάλα.

Διαβάστε ακόμη: