Η Attica Bank, στη  διευκρινιστική της ανακοίνωση, σχετικά με τις αποφάσεις της έκτακτης γενικής συνέλευσης την 30η Δεκεμβρίου, αναφέρει ότι “ανέθεσε ήδη σε εξωτερικούς συμβούλους τη μελέτη και υποβολή Σχεδίου Διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων”.

Για το κόστος βέβαια δεν αναφέρεται κάτι, άλλωστε πάντα ήταν γαλαντόμα σε τέτοιες αναθέσεις.

Και στη συνέχεια ενημερώνει ότι “στην Τράπεζα κοινοποιήθηκε η από Σεπτεμβρίου 2022 επιστολή των Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ΤΜΕΔΕ και Ellington Solutions A.Ε. (από κοινού με την Rinoa Ltd, ως επενδυτικό όχημα το οποίο συμβουλεύει η Ellington Sollutions Α.Ε., οι «Βασικοί Μέτοχοι») για την κατ’ αρχήν συμφωνία αναφορικά με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, στις βασικές αρχές της οποίας περιλαμβάνεται η λογιστικοποίηση ζημιών ποσού 300 εκατ. ευρώ συνολικά για τις τιτλοποιήσεις της Τράπεζας.

Η παραδοχή αυτή λαμβάνεται υπόψη και στο επικαιροποιημένο Business Plan 2022 – 2025”.

Από…παραδοχές, καλά πάμε, αλλά στα αποτελέσματα εννεαμήνου “ξεχάστηκαν” οι δεσμεύσεις ότι ένα τουλάχιστον μέρος τους θα περνούσε στη λογιστική κατάσταση…

Επιπλέον, ενημερώνει ότι, “με αφορμή μεμονωμένα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο αναφορικά με τον τρόπο συμμετοχής της εταιρείας Rinoa LTD στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας που έλαβε χώρα το 2021, ότι η Τράπεζα δεν προέβη σε καμία χρηματοδότηση προς οιοδήποτε πρόσωπο, το προϊόν της οποίας να προοριζόταν και να χρησιμοποιήθηκε για την κάλυψη κεφαλαίων της προαναφερθείσας αύξησης”.

Μάλιστα, απαραίτητη η διευκρίνηση, για να μην δημιουργούνται παρερμηνείες και…παρεξηγήσεις.

Διαβάστε ακόμη: