Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τα επιτόκια καταθέσεων, δεν έχει προηγούμενο σε άλλη χώρα και συνιστά πρωτοφανή στρέβλωση και ταυτόχρονα αντικοινωνική συμπεριφορά, με επίδειξη αναλγησίας εκ μέρους των τραπεζών.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και της Τράπεζας Ελλάδος, το μέσο επιτόκιο των προθεσμιακών καταθέσεων στην Ευρωζώνη, είναι αυξημένο κατά 630% (!!!) σε σχέση με το αντίστοιχο ελληνικό επιτόκιο.

Είδατε κάποια δήλωση, κάποια…ανησυχία από τις τράπεζές μας; Ούτε θα δείτε και ούτε πρόκειται να υπάρξει κάποια βελτίωση, δυστυχώς και μακάρι να διαψευστώ

Δείτε τώρα τα νούμερα, που δεν μπορούν να διαψευστούν, άλλωστε ΕΚΤ και ΤτΕ δεν…διαψεύδονται.

Το επιτόκιο προθεσμιακών καταθέσεων για επιχειρήσεις στην Ευρωζώνη είναι 1,52% και στην Ελλάδα 0,27%!

Το δε επιτόκιο προθεσμιακών καταθέσεων για νοικοκυριά είναι στην Ευρωζώνη 1,26% και στην Ελλάδα 0,20%(!), ήτοι 6 και πλέον φορές μεγαλύτερο από αυτό που δίνουν οι ελληνικές τράπεζες.

Μιλάμε για πρωτοφανή, τεράστια διαφορά, λες και χώρα μας είναι τριτοκοσμική και δεν ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ειδικά στον τομέα των επιτοκίων καταθέσεων, αλλά και χορηγήσεων.

Ιδού και η συνέχεια: Επιτόκιο 3,09% στην Ευρωζώνη για νέα δάνεια σε επιχειρήσεις, 5,02% στην Ελλάδα! Επιτόκιο 2,88% στην Ευρωζώνη για νέα δάνεια σε νοικοκυριά, 4,89% στην Ελλάδα!

Πρόκειται, όπως διαπιστώνεται και μόνοι σας, για επιεικώς απαράδεκτη αντιμετώπιση από τις τράπεζες μας, οι οποίες για πάνω από 10 χρόνια στηρίχθηκαν από τον Έλληνα φορολογούμενο με πάνω από 50 δισ. ευρώ (τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις) και πολλαπλάσιου ύψους εγγυήσεις του Δημοσίου, για να μην κλείσουν και να μπορέσουν σήμερα να βγάλουν κέρδη δισεκατομμυρίων και οι διοικήσεις τους να ζητάνε και μπόνους και να θέλουν να διανείμουν και μερίσματα…

Διαβάστε ακόμη: