Πανικός μαθαίνω έχει πέσει στο επιτελείο της Lamda ιδίως μετά την αποχώρηση της Eurobank και το τεράστιο ζήτημα που έχει προκύψει τόσο με το χρηματοδοτικό όσο και με το συγκρότημα γραφείων 40.000 τμ που η συστημική τράπεζα θα ανήγειρε σε οικόπεδο 18 στρεμμάτων, ο προϋπολογισμός του οποίου συνολικά θα έφτανε τα 140 εκατ. ευρώ σε παλιές τιμές, ενώ μετά την εκτίναξη πρώτων υλών και οικοδομικών υλικών το κόστος έχει αυξηθεί τουλάχιστον κατά 30%!

Σε απλά λόγια η αποχώρηση της Eurobank κοστίζει στην Lamda σίγουρα 650 εκατ. ευρώ, ενώ κατά άλλους 950 εκατ. ευρώ, καθώς υποστηρίζουν ότι η χρηματοδότηση προς την Lamda δεν θα ήταν της τάξης των 500 εκατ. ευρώ, αλλά των 800 εκατ. ευρώ!!!

Μεγάλες αμφιβολίες στην αγορά για την ολοκλήρωση του project και τις ικανότητες του μάνατζμεντ! Αμφισβητούνται ευθέως Αθανασίου και ηγετική ομάδα!

Σε κάθε περίπτωση στην αγορά υπάρχει πλέον μια διάχυτη ανησυχία για την έκβαση του project η οποία αποδίδεται στην ανυπαρξία ικανού μάνατζμεντ που να έχει την εμπειρία και την ικανότητα να σηκώσει στους ώμους του ένα τόσο φιλόδοξο και εμβληματικό επενδυτικό σχέδιο!

Στην αγορά λένε πια φωναχτά και όχι ψιθυριστά όπως πριν ότι ο Οδ. Αθανασίου, ένας πρώην CFO της Barila και του συχωρεμένου Θωμά Λαναρά δεν έχει ούτε τις γνώσεις, ούτε την εμπειρία, ούτε την ικανότητα και το ειδικό βάρος να τρέξει ένα τέτοιο εμβληματικό project!

Στην πιάτσα πιστεύουν ότι το έργο του Ελληνικού δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ υπό την παρούσα συγκυρία και τα δεδομένα των καιρών! Και ότι αν κάτι ολοκληρωθεί, αυτό θα είναι η πρόσοψη!

Η μπροστινή εικόνα του Πύργου, της Μαρίνας και των προβεβλημένων αυτόνομων κατοικιών! Τίποτα άλλο!

Στο μεταξύ τα παζάρια με τους εργολάβους δίνουν και παίρνουν, καθώς ούτε τα αθλητικά έργα δεν προχωράνε και ο προϋπολογισμός πέφτει στο μισό!

Υπογράφτηκαν τα συμβόλαια με τους αγοραστές των διαμερισμάτων του Πύργου και έπεσαν οι προκαταβολές της τάξης του 20% cash!

Στο μεταξύ, ωστόσο, στην Lamda ο Αθανασίου και η παρέα του πήραν μια ανάσα ρευστότητας καθώς την Δευτέρα ξεκίνησαν οι υπογραφές συμβολαίων με τους αγοραστές των διαμερισμάτων στον Πύργο του Ελληνικού αλλά και των προβεβλημένων μονοκατοικιών!

Στην πράξη σημαίνει ότι ξεκίνησαν οι καταθέσεις των προκαταβολών της τάξης του 20% του συνολικού τιμήματος!

Και οι πρώτες εκτιμήσεις φέρουν το συνολικό πόσο που μπήκε ή θα μπει εντός των ημερών στα ταμεία της Lamda να ανέρχεται περίπου στα 200 εκατ. ευρώ! Βαθιά ανάσα!

Διαβάστε ακόμη: