Το θέμα απόκτησης «10αριού» από τον ΠΑΟΚ, κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, παίζεται… τριπλή παραλλαγή αυτή την στιγμή. Μπορεί προς τα έξω να μην βγαίνει η παραμικρή κινητικότητα και οι πιθανότητες να δείχνουν πως στο τέλος δεν θα γίνει μεταγραφή, αλλά πίσω από την… κουρτίνα υπάρχουν διεργασίες έτσι ώστε να είναι έτοιμοι εφόσον βεβαίως ο Ιβάν Σαββίδης ανάψει… πράσινο (που ουσιαστικά δεν άναψε στην υπόθεση Φάμπιο Μαρτίνς)!

Πάμε και στο… παρασύνθημα τώρα: Έχουν προκύψει από την λίστα των free agents, που ανανεώθηκε από την 1η Γενάρη –με παίκτες ονόματα που είναι και ενεργοί (έπαιζαν στις ομάδες τους, δεν προέρχονται από μεγάλη αποχή)– κάποιες καλές ευκαιρίες. Συγκεκριμένα, έχουν προκύψει δύο καλά ονόματα….

Πρώτο, που έχει και το boostαρισμα ενός παλιού γνωστού του (από την Πόρτο), αυτό του Χουάν Φερνάντο Κιντέρος! Κολομβιανός, 29 χρονών, εν ενεργεία διεθνής (32 συμ. / 4 γκολ), αριστεροπόδαρος που παίζει στο «10» αλλά και στα «φτερά», με σημερινή χρηματιστηριακή αξία 3.500.000 ευρώ (πριν από 3 χρόνια, ως παίκτης της Ρίβερ Πλέιτ η μετοχή του είχε κάνει limit up στα 15 εκατομμύρια). Έμεινε ελεύθερος από την Κίνα, προτάθηκε στον ΠΑΟΚ, τον ξέρει καλά ο Ζοσέ Μπότο που έχει ήδη μιλήσει μαζί του και γενικότερα αρέσει στην Τούμπα. Το υψηλό (κοντά στο 1.5 εκατ.) συμβόλαιό του όμως, είναι ένα θέμα, τουλάχιστον στην παρούσα φάση…


Δεύτερο όνομα, που «παίζει» για ΠΑΟΚ, αυτό του Αλεχάντρο Ποζουέλο. Ισπανός, 31 χρονών, κλασικό «10άρι», με περάσματα από Ρεάλ Μπέτις, Σουόνσι, Βαγιεκάνο, Γκένκ πριν πάει στο MLS. Aρχικά στο Τορόντο που πλήρωσε transfer fee 9.100.000 ευρώ τον Μάρτιο του 2019 και μετά στην Ίντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ο Σεβιγιάνος με τα 4.000.000 σημερινή χρηματιστηριακή αξία έπαιξε τελευταία φορά αρχές Νοεμβρίου στα πλέι οφ του MLS.

Στον ΠΑΟΚ, που έχει προταθεί από μεγάλο ισπανικό Γραφείο, δεδομένα κάνει γκέλ αλλά κι αυτός έχει απαιτήσεις για αποδοχές plus 1.500.000 ευρώ. Είναι πολύ δύσκολη περίπτωση, αλλά όσο ο Ποζουέλο δεν κλείνει σε άλλη ομάδα και δεν πάει στην Αραβία, υπάρχουν πιθανότητες.

Μην ξεχνάμε πως η Promoesport (στην Ελλάδα, η εν λόγω εταιρεία έχει εκπρόσωπο τον Ζήση Βρύζα) διατηρεί σταθερά ανοικτή γραμμή με την… Τούμπα και ήδη δύο πελάτες της στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Τους Νέλσον Ολιβέιρα και Μπράντον Τόμας.

Και το κερασάκι στην… τούρτα: Ήδη έχει ανοίξει γύρος συζήτησης μεταξύ Promoesport και ΠΑΟΚ για την ανανέωση του Ολιβέιρα, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι (την έχει ζητήσει ήδη ο Λουτσέσκου). Κάπου εκεί κάλλιστα μπορεί να προκύψει και ο… Ποζουέλο. Παρεμπιπτόντως ο Ισπανός μεσοεπιθετικός στην Ελλάδα έχει προταθεί και στον Παναθηναϊκό αλλά εκεί είναι… διστακτικός ο Γιοβάνοβιτς.


Πάμε και στον Παναθηναϊκό, του οποίου τα μεταγραφικά παρουσιάζουν έξαρση το τελευταίο δεκαήμερο. Επικεντρωμένα βασικά στην ενίσχυση στην θέση του εξτρέμ αφού για αυτή του δημιουργικού μέσου Νο1 επιλογή είναι ο Βραζιλιάνος Κάουλι Ολιβέιρα της Λουντογκόρετς, αλλά όπως είχε αποκαλύψει σε πρώτο χρόνο η στήλη (και μετά έγινε αναπαραγωγή απο τους υπόλοιπους), η βουλγαρική ομάδα τον δίνει μόνο με το ποσό του buy out, δηλαδή με 2.500.000 ευρώ!

Για εξτρέμ, οι «πράσινοι» έχουν καταλήξει σε δύο Μουντιαλικούς άσους. Όπως φαίνεται προτεραιότητα έχουν δώσει στον ταχυπόδαρο Ουριέλ Αντούνα, που είναι συνιδιοκτησίας Κρουζ Αζούλ και Γκουανταλαχάρα!

Μία υπόθεση που είναι στην τελική διαπραγμάτευση, με τους Μεξικάνους να έχουν απορρίψει ήδη δύο προσφορές του Παναθηναϊκού αφού δεν πέφτουν από τα 7.000.000 δολάρια, συν μεταβλητό (ανάλογα το πρωτάθλημα) ποσοστό μεταπώλησης, συν μπόνους στόχων (τίτλο, όμιλοι Τσάμπιονς Λιγκ)!

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ για τον Αντούνα θα υπάρχει κατάληξη, θετική ή αρνητική για τον Παναθηναϊκό μέχρι το Σάββατο. Τουλάχιστον αυτό είναι το ντεντ λάιν (72 ωρών) των «πράσινων» προς τους Μεξικάνους αφού μετά θα πάνε στην Νο2 επιλογή τους, που είναι ο Νοτιοκορέατης Σανγκ Χο Να. Κάπτεν της Σεούλ και συμπαίκτης των Χουάνγκ του Ολυμπιακού (Ιν Μπέομ και Ουί Τζο) στην εθνική της Νοτίου Κορέας. Μάλιστα ο Νά με τον Ιν Μπεόν Χουάνγκ έχουν και τον ίδιο Νοτιοκορεάτη ατζέντη…


Τα μεξικάνικα κλαμπ, όταν πρόκειται για γηγενείς και διεθνείς παίκτες, πουλάνε πολύ ακριβά και σε συγκεκριμένες αγορές. Προσφέρουν, επίσης πολύ υψηλά συμβόλαια.

Γενικά είναι λίγοι οι Μεξικάνοι που έρχονται να παίξουν στην Ευρώπη. Ο Αντούνα βέβαια είχε φύγει στα 19 του για την Μάνστεστερ Σίτι, η οποία τον έδωσε δανεικό στην Γκρόνιγκεν και μετά στους Λος Αντζελες πριν επιστρέψει στην πατρίδα του. Και τώρα φαίνεται πως θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη…

Η αγορά / επιστροφή του Αντούνα στο Μεξικό είχε κοστίσει στην Τσίβας πριν από 3 χρόνια 10.000.000 ευρώ! Και τον περασμένο Γενάρη η Κρουζ Αζούλ πλήρωσε 5.500.000 ευρώ για να αποκτήσει το 50% των δικαιωμάτων του και να τον χρησιμοποιεί αυτή. Για αυτό άλλωστε τον λόγο στο Μεξικό κρατάνε πολύ υψηλά την τιμή του Αντούνα. Τον οποίο και δεν πήραν τα χρόνια (25χρονος) ενώ έχει και market στο γειτονικό MLS.

Μία τελευταία λεπτομέρεια: Τα ΜΜΕ θεωρούν δεδομένη την συμφωνία του Παναθηναϊκού με την πλευρά του Αντούνα. Η στήλη είναι… επιφυλακτική ως προς αυτό και θα εξηγήσουμε το γιατί…

Αν ισχύει και υπάρξει τελικά deal done / γίνει η μεταγραφή του στους «πράσινους», ο Αντούνα θα είναι ο πρώτος και μοναδικός από την κορυφαία 20άδα των πελατών της Elite Sports (όλοι Μεξικάνοι και διεθνείς παίκτες) που θα έρθει στην Ευρώπη. Οι 18 αγωνίζονται στο Μεξικό και 2 (Πουλίδο, Πιζάρο) στο MLS. Ας υπολογίσουμε κι αυτό το δεδομένο…


Το ντεμπούτο του Ροντινέι με τον Ολυμπιακό στην Νίκαια, κόντρα στον Ιωνικό, ήταν επιτυχημένο και άκρως ελπιδοφόρο. Ο Βραζιλιάνος δείχνει κανονικό / ισορροπημένο μπακ με μεγάλο άνοιγμα ποδιών όταν τρέχει.

Ο Ροντινέι είναι επιθετικό μπακ που ψάχνει τις συνεργασίες αλλά και δεν… μασάει στην πίεση. Η πρώτη του εικόνα ως συνολικό πακέτο ήταν πολύ καλό και αμέσως έβγαλε την διαφορά σε σύγκριση με τον αριστερό μπακ του Ολυμπιακού, δηλαδή τον Ρέαμπτσιουκ. Και στην Νίκαια ο Όλεγκ ήταν σκέτη ταλαιπωρία και πλέον φωνάζει πως η ομάδα χρειάζεται και έναν… αριστερό Ροντινέι!


Η στήλη είχε αποκλειστικότητα της κινήσεις της Σέλτικ να αποκτήσει σέντερ φορ, για να αντικαταστήσει τον Γιακουμάκη, ο οποίος είναι στην transfer list των «Κελτών». Αποκάλυψε την κίνησή της για τον Σφιντέρσκι, πρώην του ΠΑΟΚ και νυν της Σάρλοτ…

Εσχάτως η Σέλτικ εμφανίζεται να διεκδικεί τον ίδιο σέντερ φορ με τον Ολυμπιακό! Νοτιοκορεάτη, Μουντιαλικό (2 γκολ κόντρα στην Γκάνα), με 2.500.000 ευρώ χρηματιστηριακή αξία, που δεν έχει παίξει πάντως μέχρι τώρα έξω από την χώρα του. Ο λόγος για τον 25χρονο Τσο!

Στην Γλασκώβη, τη θέλουν αφού έκλεισε τον Ιάπωνα στόπερ Τομόκι Ιβάτα τώρα να κινείται για τον δανεισμό και του Νοτιοκορεάτη σέντερ φορ. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, τέσσερις ευρωπαϊκές ομάδες διεκδικούσαν τον Τσο αλλά πλέον έχουν μείνει τρεις ουσιαστικά δύο: Η Σέλτικ και ο Ολυμπιακός! Η Γαλατά αποσύρθηκε ενώ λίγες πιθανότητες δίνονται πλέον στην Φενέρμπαχτσε, που επίσης είχε ασχοληθεί με την περίπτωσή του.

Ο Τσο ολοκλήρωσε (πριν από το Μουντιάλ) μία σούπερ σεζόν, με 35 ματς – 21 γκολ – 5 ασίστ ως δανεικός στην Γκιμτσεόν πριν επιστρέψει στην Τζεονμπόκ όπου ανήκει.

Ο Ολυμπιακός βέβαια αυτή την στιγμή έχει 4 σέντερ φορ (Ελ Αραμπί, Μπακαμπού, Καμαρά, Ουί Τζο Χουάνγκ). Για να αποκτήσει κι άλλον φορ, λογικά θα πρέπει να αποχωρήσει ένας ή και δύο από τους υπάρχοντες. Όπως δεν είναι τυχαίο πως τον τελευταίο μήνα έχουν γραφτεί διάφορα ονόματα υποψηφίων σέντερ φορ για τον Ολυμπιακό, όλοι τους συγκεκριμένου στυλ (ψηλοί), με τελευταίο τον Τσο (1.89 μέτρα).

Διαβάστε ακόμη: