Στον… ύπνο έπιασαν Ζοσέ Μπότο & ΠΑΟΚ οι Σαουδάραβες και τους «έκλεψαν» μέσα σε 48 ώρες τον Φάμπιο Μαρτίνς! Τόσο χρόνο χρειάστηκε η Αλ Καλίτζ, η προτελευταία ομάδα της Saoudi Pro League, για να πείσει τον Πορτογάλο εξτρέμ που… κυκλοφορούσε ελεύθερος από τον Σεπτέμβριο αλλά πληρωνόταν κανονικά (μέχρι να βρει την επόμενη ποδοσφαιρική «στέγη» του) από την πρώην του (Αλ Ουάχντα).

Ο Μπότο είχε καταθέσει επίσημη πρόταση στον Φάμπιο Μαρτίνς, με καθαρές ετήσιες αποδοχές 750.000 ευρώ συν υψηλά μπόνους. Κάπου ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ είχε… εφησυχάσει, πιστεύοντας πως ο άσος δεν είχε άλλες προτάσεις και ήταν θέμα ημέρων να τους απαντήσει θετικά. Βέβαια και η πλευρά του παίκτη μάλλον ήταν καθησυχαστική προς τους «ασπρόμαυρους», κατά κάποιον τρόπο τους είχε… «κοιμίσει»!

Το φλερτ ΠΑΟΚ – Φάμπιο Μαρτίνς κρατούσε από τον Σεπτέμβριο. Με την οικογένεια Σαββίδη, για τους δικούς της λόγους, από τότε να είναι αρνητική στο να πάρει συμβόλαιο εκατομμυρίου ο Φάμπιο Μαρτίνς!


Ουσιαστικά, ο Μπότο που ήθελε τον Φάμπιο Μαρτίνς και είχε απόλυτα σύμφωνο στην απόκτησή του τον Ραζβάν Λουτσέσκου, έπαιζε με… δεμένα χέρια. Πόνταρε στο χρόνο, στις προσωπικές του σχέσεις και το πορτογαλικό κανάλι, για να ρίξει τις απαιτήσεις του ο 29χρονος εξτρέμ και να τον φέρει κοντά στα λεφτά που έδινε ο ιδιοκτήτης.

Για να αποδειχθεί μία ακόμη φορά σε μεταγραφική υπόθεση, πως ιστορία που στραβώνει μία και δύο φορές και γίνεται σήριαλ, δεν έχει χάπι εντ. Κάπως έτσι, λοιπόν, στις αρχές της εβδομάδας, εμφανίστηκε από το πουθενά η Αλ Καλίτζ, προσφέροντάς του συνολικά 2.200.000 ευρώ για τον επόμενο 1.5 χρόνο (συμβόλαιο έως το 2024)!

Σημαντικό ρόλο στο να πειστεί ο Φάμπιο Μαρτίν να… ξεχάσει / γράψει τον ΠΑΟΚ, έπαιξε πως η νέα του ομάδα έχει Πορτογάλο προπονητή. Ο Πέδρο Εμανουέλ αποδείχθηκε πολύ πειστικός και η Αλ Καλίτζ πολύ πιεστική. Του κατέθεσε την προσφορά της και του έδωσε προθεσμία δύο ημερών για να απαντήσει. Μετά θα απέσυραν το ενδιαφέρον τους!

Σύμφωνα πάντως με την ελληνική πιάτσα αgents o Φάμπιο Μαρτίνς ενημέρωσε πρώτα τον ΠΑΟΚ πως έχει πρόταση με τα διπλά λεφτά από την Σαουδική Αραβία. Ο «δικέφαλος» όμως, δεν άλλαξε την στάση του, ούτε ανέβασε τη δική του προσφορά και κάπως έτσι προπαραμονή Χριστουγέννων ο Πορτογάλος εξτρέμ ανακοινώθηκε στη Σαουδική Αραβία και όχι στην… Τούμπα!


Το χειρότερο για τον ΠΑΟΚ δεν είναι πως χάθηκε ο Φάμπιο Μαρτίνς αλλά ότι το κλαμπ δε βγάζει… πρεμούρα να ψάξει για άλλον μεσοεπιθετικό! Κι αυτό αφού ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει επανεντάξει στο βασικό γκρουπ του τον Τόμας Μούργκ!

Ο 28χρονος Αυστριακός που από το καλοκαίρι ήταν στην transfer list του ΠΑΟΚ, τώρα πλέον υπολογίζεται από τον Ρουμάνο τεχνικό για το βασικό ροτέισον και βασικά για την θέση στο «10»! Τι σημαίνει αυτό; Πώς είναι πολύ πιθανόν εφόσον δεν έρθει πρόταση για τον Μούργκ (το καλοκαίρι έφτασε πολύ κοντά στην Πάφο), ο Αυστριακός να αποτελέσει εσωτερική μεταγραφή για το δεύτερο μισό της σεζόν. Και ο ΠΑΟΚ να μην κάνει μεταγραφή ούτε τον Γενάρη!


Στο loan fee… κολλάει, προς το παρόν, ο δανεισμός του Τιμότεους Πούχατς στον Παναθηναϊκό. Η Ουνιόν ζητάει 500.000 ευρώ ενοίκιο ενώ οι «πράσινοι» δίνουν αυτό το ποσό συνολικά. Δηλαδή για συμβόλαιο και loan fee 6 μηνών…

Ο 23χρονος διεθνής Πολωνός αριστερός μπακ στο κλαμπ του Βερολίνου αμείβεται με καθαρές ετήσιες αποδοχές 550.000 ευρώ. Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη συμφωνήσει με τον Πούχατς και τον Πολωνό ατζέντη του και προτίθεται να καλύψει εξ ολοκλήρου το ποσό που αντιστοιχεί στο υπόλοιπο μισό της σεζόν αλλά…

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες είχε ταξιδέψει άνθρωπος του Αλαφούζου (ο Βλάχος) στο Βερολίνο για συζητήσεις με τον Πολωνό ατζέντη του Πούχατς και την Ουνιόν. Ο agent Πακανόφσκι ανέλαβε και για λογαριασμό των «πράσινων» να πείσει τους Γερμανούς να ρίξουν τις απαιτήσεις τους για το loαn fee κάτω από το μισό!

Η υπόθεση δεν έχει… «ξεκλειδώσει» ακόμη, με αποτέλεσμα να… προκύψουν και νέοι ενδιαφερόμενοι για τον Πούχατς. Με τον Παναθηναϊκό να βάζει στο… παιχνίδι και ομογενή ατζέντη της Γερμανίας, προκειμένου να βοηθήσει προς την πλευρά της Ουνιόν. Και όλη αυτή η… καθυστέρηση για να γλυτώσουν ποσό που κυμαίνεται μεταξύ 200 και 300.000 ευρώ!


Ο Ηρακλής Μεταξάς δεν είχε και… τρίτο κανονάκι, για να διασωθεί στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης! Μέχρι και ο Καϋμενάκης, του οποίου ο Γερμανοαναθρεμένος κόουτς αποτέλεσε προσωπική επιλογή, απογοητεύτηκε με την εμφάνιση της ομάδας κόντρα στον Βόλο και απέσυρε την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

Η προηγούμενη φορά που ο Μεταξάς ήταν για σουτ αλλά γλύτωσε λόγω… παρέμβασης Καϋμενάκη, ήταν στην ήττα με ανατροπή του Αστέρα από τον ΠΑΣ. Τότε το αφεντικό της ομάδας της Τρίπολης είχε αποφασίσει να γίνει πιο… παρεμβατικός αλλά όπως αποδείχθηκε το κλίμα ήταν μη αναστρέψιμο για τον ομογενή τεχνικό στο εσωτερικό του Αστέρα. Ξεκινώντας από τα αποδυτήρια που τα είχε χάσει εξ αρχής αλλά και της κόντρας του με τους Αργεντινούς!

Όσον αφορά στον αντικαταστάτη του, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία, ούτε χρειάστηκε να γίνει κάποια… αναζήτηση. Ο Άκης Μάντζιος ήταν… πανέτοιμος εδώ και καιρό, ουσιαστικά βρισκόταν σε κατάσταση σταντ μπάι από τους Μπάκο – Καϋμενάκηδες! Το… σινιάλο τους, περίμενε!

Διαβάστε ακόμη: