Στις αραβικές χώρες περίμεναν το τέλος του Μουντιάλ για να σπρώξουν χρήμα για μεταγραφές. Θα δώσουν προτεραιότητα μάλιστα σε παίκτες που αγωνίστηκαν και διακρίθηκαν στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Από τους Σουπερλιγκάτους παίκτες που πήγαν… Μουντιάλ, έπαιξαν και διακρίθηκαν είναι ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ! Η στήλη έμαθε από πηγή που δεν αμφισβητείται, από την ελληνική πιάτσα agents, πως για τον Σέρβο εξτρέμ –που τα πήγε περίφημα ως χαφ – μπακ στο Μουντιάλ– υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από Αραβία μεριά…

Είναι Μουντιαλικός, είναι Σέρβος (διαβατήριο που έχει μεγάλη πέραση στις εκεί χώρες), εμπλέκεται μέσω του πατέρα του σε μανατζερικό Κανάλι που μπορεί να τον σπρώξει ενώ και στον ΠΑΟΚ βλέπουν θετικά την προοπτική / περήφανης πώλησης του.

Γνωρίζουν άλλωστε πως ο Ζίβκοβιτς είναι στο πικ του την δεδομένη στιγμή και πως στις δύο προσεχείς μεταγραφικές περιόδους (χειμερινή και καλοκαιρινή) θα είναι η ευκαιρία τους να πιάσουν πολύ καλή τιμή…

Ο «δικέφαλος» έχει απόδείξει πως αντιλαμβάνεται πότε ένας παίκτης του πρέπει να πουληθεί για να μη χάσει… λεφτά το κλαμπ. Το είδαμε πρόσφατα με τους Τζόλη / Γιαννούλη και παλαιότερα με τον Πρίγιοβιτς που πήγε στην αραβική Αλ Ιτιχάντ αντί 10.000.000 ευρώ.

Για να μην το κουράζω: Έμαθα πως αναμένεται πρόταση στον ΠΑΟΚ από Αραβία για τον Ζίβκοβιτς, που θα είναι σίγουρα plus 6.000.000 ευρώ. Και ότι ο Αντρίγια θα γίνει… νέος Πρίγιοβιτς.


Στον ΠΑΟΚ, πάντως, έχουν έτοιμο (από… καιρό) τον «αντί – Ζίβκοβιτς». Ο λόγος για τον ελεύθερο Πορτογάλο εξτρέμ Φάμπιο Μαρτίνς που μπορεί να καθυστερεί αλλά με τον νέο χρόνο θα γίνει κάτοικος Τούμπας!

Ο Μαρτίνς έχει την πρόταση του ΠΑΟΚ στα χέρια του και όπως γνωρίζει πολύ καλά η στήλη δεν… ψάχνεται για αλλού, ούτε προτείνεται αλλού. Και ο ΠΑΟΚ παρότι ο Φάμπιο Μαρτίνς δεν του έχει πει ακόμη το «ναι» δεν ψάχνει για άλλον παίκτη στις θέσεις του Πορτογάλου. Έχει «παγώσει» τελείως την αναζήτηση!

Όλο αυτό, λοιπόν, δείχνει πως πάμε για χάπι έντ τον Γενάρη. Τότε που ο Φάμπιο Μαρτίνς θα έχει εισπράξει ένα ακόμη 170άρι (χιλιάδες ευρώ) από την Αλ Ουάχντα, η οποία μπορεί να τον άφησε ελεύθερο τον Σεπτέμβριο αλλά όσο μένει χωρίς ομάδα του πληρώνει μηνιαίως το παραπάνω ποσό…


Η στήλη… έγκυρα και έγκαιρα είχε ενημερώσει / αποκαλύψει για τον Βραζιλιάνο Κάουλι της Λουντογκόρετς, πως αποτελεί βασικό μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού κι από τις κορυφαίες επιλογές του Γιοβάνοβιτς.

Ο 27χρονος Κάουλι, που παίζει «10άρι» και δεξιός εξτρέμ, έχει ακόμη 1.5 χρόνο συμβόλαιο με τη μόνιμη πρωταθλήτρια Βουλγαρίας, η οποία τον αγόρασε πριν δύο χρόνια 600 χιλιάρικα από τη γερμανική Πάντερμπον.

Η Λουντογκόρετς που έχει Πρόεδρο με πάρα πολλά λεφτά (Βούλγαρο φαρμακοβιομήχανο), δεν πουλάει φθηνά, ενώ, συνήθως και οι αγορές της κυμαίνονται από 1.5 ως 2.000.000 ευρώ…

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μέχρι τώρα δύο προτάσεις στο βουλγαρικό κλαμπ για τον Κάουλι αλλά ακόμη υπάρχει απόσταση. Η Λουντογκόρετς δεν τον πουλάει κάτω από 2.5 εκατομμύρια και δε μπαίνει στη διαδικασία – που της προτάθηκε από τους «πράσινους» – να πάρουν μπόνους 1.000.000 εφόσον ο Παναθηναϊκός πάρει το πρωτάθλημα!

Στο διά ταύτα, η πιάτσα θεωρεί δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός θα καταθέσει και τρίτη προσφορά, την τελική του στην Λουντογκόρετς, για να κάνει δικό του τον Κάουλι…


Στην υπόθεση Μαντσίνι είχαμε μία ακόμη ανατροπή αφού ο Αργεντινός εξτρέμ δεν μετακινήθηκε στον Ολυμπιακό αλλά έμεινε στον Άρη και επέστρεψε στις αποστολές / αγώνες της ομάδας. Αυτά όμως, για τον Δεκέμβριο αφού τον Γενάρη, η ενημερωμένη πιάτσα επιμένει πως ο Μαντσίνι θα φύγει / πουληθεί…

Η τελευταία πληροφορία θέλει μέσα στις ομάδες που ενδιαφέρονται για τον Ντανιέλ Μαντσίνι να είναι και η… Λουντογκόρετς! Μάλιστα εφόσον οι Βούλγαροι πουλήσουν τον Κάουλι, λέγεται πως θα κάνουν κίνηση για να τον αγοράσουν από τον Άρη, προσφέροντας ένα ποσό που θα κυμαίνεται στα 1.5 με 1.700.000!

Ο Μαντσίνι από το καλοκαίρι έχει αλλάξει ατζέντηδες και πλέον συνεργάζεται με τους Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο και ντι Μπαρτόλο. Οι δύο τελευταίοι έχουν πολύ καλή σχέση με τον Λέο Κορνατσίνι, που φέρεται να έχει εμπλακεί τόσο στην υπόθεση Κάουλι για τον Παναθηναϊκό, όσο και σε αυτή του Μαντσίνι για την Λουντογκόρετς.


Η ΑΕΚ επανήλθε για τον Μπέντζαμιν Κικάνοβιτς, τον 22χρονο Αμερικανό επιθετικό με τις βοσνιακές ρίζες, που ανήκει στους Σαν Χοσέ του ΜLS, την πρώην ομάδα δηλαδή του Ματίας Αλμέιδα.

Ο Κικάνοβιτς ήταν μεταγραφή του Αλμέιδα στους Σαν Χοσέ και ο Αργεντινός κόουτς ήθελε να τον φέρει από το καλοκαίρι στην Ελλάδα και την ΑΕΚ. Μόνο που τότε ο Αμερικανός άσος είχε ρίξει μία… ευγενική χυλόπιτα στον πρώην προπονητή του. Δεν ήθελε να έρθει και να παίξει στην Ελλάδα, δεν ψηνόταν…

Με τον Αλμέιδα πλέον να έχει έξι μήνες στην Ελλάδα και το «δείγμα γραφής» της ΑΕΚ να είναι ελκυστικό, γίνεται ξανά προσπάθεια προς την πλευρά Κικάνοβιτς. Αν πειστεί αυτή την φορά, τότε θα υπάρχουν ελπίδες και στη διαπραγμάτευση με τους Σαν Χοσέ (έχουν συμβόλαιο μαζί τους έως το 2024). Ο Κικάνοβιτς έχει τα χαρακτηριστικά του ποδοσφαίρου που θέλει ο Αλμέιδα από τους μεσοεπιθετικούς του ενώ παίζει αριστερό εξτρέμ, πίσω από τον επιθετικό αλλά και φουνταριστός (τύπου Λιβάι Γκαρσία).

Διαβάστε ακόμη: