search

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatargate: Τους δίνει όλους ο Παντσέρι – Ποιους ευρωβουλευτές «καίει» ο Ιταλός

Άρχισε να... κελαηδάει ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής που εμπλέκεται στο Qatargate

Qatargate: Τους δίνει όλους ο Παντσέρι - Ποιους ευρωβουλευτές «καίει» ο Ιταλός

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Qatargate καθώς ο βασικός εμπλεκόμενος, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, φέρεται να έχει δώσει ονόματα στους Βέλγους εισαγγελείς, όπως αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

«Η συμφωνία ήταν να μπλοκάρουμε ψηφίσματα κατά των δύο χωρών (σ.σ. Κατάρ και Μαρόκου) και σε αντάλλαγμα θα παίρναμε 50.000 ευρώ» φέρεται να λέει ο Πεντσέρι. Μάλιστα, εμφανίζεται πρόθυμος να δώσει πληροφορίες για άλλους ευρωβουλευτές «με πρώτον από όλους τον Φραντσέσκο Κοτζολίνο από το Δημοκρατικό Κόμμα. Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής φέρεται να «καίει» και τον έτερο σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα για τον οποίο είπε πως «επισκέφθηκε το Κατάρ», αλλά και την Μαρία Αρένα για την οποία είπε «ξέρω ότι πήγε μια φορά στο Κατάρ και πήρε δώρα».

Επίσης, επιβεβαιώθηκε ο κεντρικός ρόλος του Αμπντεραχίμ Ατμούν, του Μαροκινού πρέσβη στη Βαρσοβία, ο οποίος ενήργησε ως ενδιάμεσος μεταξύ των μαροκινών υπηρεσιών και των εμπλεκόμενων Ιταλών.

Η συμφωνία άρχισε το 2019

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο Παντσέρι εξήγησε επίσης ότι η συμφωνία άρχισε το 2019. Ο ίδιος έκανε αναφορά και στα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του και λέει ότι τα λεφτά αυτά δεν προορίζονταν για κάποιον άλλο. Στο σπίτι του βρέθηκαν 700.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Τα λεφτά ήταν μέσα σε επτά συνολικά πακέτα, τα οποία ήταν τοποθετημένα σε μια βαλίτσα κάτω από το κρεβάτι του.

Σύμφωνα με τη La Repubblica, οι πράκτορες έψαξαν, έβγαλαν φωτογραφίες, τοποθέτησαν τα πάντα στη θέση τους, έβαλαν κοριούς και έφυγαν. Η εφημερίδα ανέφερε ότι στα έγγραφα υπάρχει η ημερομηνία 26 Απριλίου. Αυτό σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, δείχνει, ότι οι έρευνες των βελγικών αρχών είχαν φτάσει στο σημείο καμπής την άνοιξη, όταν οι πληροφορίες αποχαρακτηρίστηκαν και στάλθηκαν στο γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου.

Διαβάστε ακόμη: