search

AREA 51

Προβληματισμός στην μητρική PwC ως προς το πρόσωπο του εν Ελλάδι Διευθύνοντος συμβούλου Μάριου Ψάλτη! Η μείζονος σημασίας υπόθεση στον έλεγχο της οποίας είχε ενεργό ρόλο και το rotation της 10ετίας!

Του «χρεώνουν» μέρος της δυσφήμησης που υπέστη η διεθνής ελεγκτική εταιρία! Ανησυχία για την υποχρεωτική βάσει του νόμου λήξη των συμβάσεων με τις επιχειρήσεις και τις νέες συμφωνίες!

Η PwC Ελλάδος, ο Μάριος , ο πλημμελής έλεγχος σε μείζονος σημασίας επιχειρηματική υπόθεση που αφορά Αθήνα - Νέα Υόρκη και το πρόστιμο των 14,9 εκατ. που συμφώνησε να καταβάλει!

Σε εξαιρετικά δυσχερή θέση και «δυσμένεια» όσον αφορά την μητρική Price Waterhouse Coopers (PwC) φέρεται να βρίσκεται ο εν Ελλάδι Διευθύνων Σύμβουλος της ελεγκτικής και συμβουλευτικής εταιρίας!

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, στην μητρική PwC καταλογίζουν στον Μάριο Ψάλτη ευθύνες σχετικά με χειρισμό μείζονος σημασίας υπόθεσης, στην οποία ενεπλάκη προσωπικά ως προς την διευθέτηση της και φέρεται να έχει βάλει ακόμη και τις σχετικές υπογραφές που απαιτούνταν!

Στο επιτελείο της διεθνούς ελεγκτικής εταιρίας με το πλήθος πελατών παγκοσμίως, υπάρχει την ώρα τούτη ένας βαθύς προβληματισμός ως προς το πρόσωπο του, ένα γεγονός που αδιαμφισβήτητα δημιουργεί ερωτηματικά όσον αφορά το μέλλον του στον πανίσχυρο διεθνή όμιλο!

Καθώς στο επιτελείο του διεθνούς ομίλου ο Μ. Ψάλτης «χρεώνεται» μέρος της δυσφήμησης που υπήρξε όσον αφορά τον ρόλο της ελεγκτικής εταιρίας στα επιχειρηματικά δρώμενα και τους απαιτούμενους ελέγχους!

Την ίδια ώρα ένας ακόμη προβληματισμός έρχεται να προστεθεί στο διεθνές επιτελείο σχετικά με τα ελληνικά δρώμενα!

Λήγει άμεσα η δεκαετής υποχρέωση των επιχειρήσεων ως προς τον ελεγκτικό οργανισμό που συνεργάζονται!

Ως εκ τούτου οι υφιστάμενες συμβάσεις λύνονται αυτοδικαίως και αρχίζει νέος κύκλος rotation!

Ο προβληματισμός που εγείρεται στην μητρική PwC έχει να κάνει με το κατά πόσον η PwC Ελλάδος θα καταφέρει να αντικαταστήσει επαρκώς τις υφιστάμενες συμφωνίες που εκ του νόμου λήγουν!

Αν δηλαδή έχουν πραγματοποιηθεί οι απαιτούμενες επαφές στο μεσοδιάστημα και έχουν κλειστεί προσυμφωνίες ή έχουν υπογραφεί προσύμφωνα!

Διαβάστε ακόμη: