Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε χθες Τρίτη μέσω Twitter πως σκοπεύει να αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης μόλις «βρει κάποιον αρκετά παλαβό» για να τον αντικαταστήσει, εξηγώντας πως κατόπιν θα επικεντρωθεί στη διεύθυνση των ομάδων «μηχανικών λογισμικού και των εξυπηρετητών».

Ο πολυδισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης πήρε την απόφαση αντιδρώντας στη «σφυγμομέτρηση» που ξεκίνησε ο ίδιος τη Δευτέρα, ρωτώντας αν έπρεπε να αποχωρήσει από τη διεύθυνση του Twitter ή όχι. Το 57% των κάπου 17 εκατομμυρίων χρηστών του ιστότοπου που ψήφισαν έδωσε θετική απάντηση.

Έλον Μασκ: Το δίλημμα που έθεσε στους χρήστες του Twitter

O Έλον Μασκ, εκτελεστικός διευθυντής της Twitter Inc, ενεργοποίησε την Κυριακή (18/12), μία δημοσκόπηση στην αναφερόμενη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ρωτώντας αν θα πρέπει να παραιτηθεί από τη διοίκηση της εταιρείας, προσθέτοντας ότι θα συμμορφωθεί με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης.

Και οι χρήστες του Twitter, που συμμετείχαν στη σχετική δημοσκόπηση, ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης του Έλον Μασκ από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της εν λόγω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, λιγότερο από δύο μήνες μετά την εξαγορά της από τον δισεκατομμυριούχο.

Περίπου 57,5% των ψήφων ήταν «ναι», ενώ 42,5% ήταν κατά της ιδέας να παραιτηθεί ο Μασκ από επικεφαλής του Twitter, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που ανακοίνωσε ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος, χθες το βράδυ. Περισσότεροι από 17,5 εκατομμύρια άνθρωποι πήραν μέρος στην ψηφοφορία.

Ο Snoop Dogg μετά τον Έλον Μασκ;

Και με τη σειρά του, ο Snoop Dogg έθεσε… υποψηφιότητα να αγοράσει το Twitter μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Έλον Μασκ, δίνοντας την επιλογή στους χρήστες της εφαρμογής να εκφράσουν το τι θέλουν.

Και μέσα σε λίγες ώρες, είχαν ψηφίσει πάνω από 2,2 εκατομμύρια χρήστες του Twitter, εκ των οποίων το 81% λέει «ναι» στον Snoop Dogg ώστε να αγοράσει την πλατφόρμα από τον Έλον Μασκ, με την ψηφοφορία να έληγε τα ξημερώματα της Τρίτης 20 Δεκεμβρίου (ώρα Ελλάδας).

Διαβάστε ακόμη: