search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Συγκλονίζει η σύζυγός του «Προετοιμαζόταν για το τέλος με αξιοπρέπεια»

«Έκλαιγα και ταυτόχρονα αισθανόμουν υπερήφανη για τον άνθρωπο που είχα κοντά μου», ανέφερε η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρα Τσαμπάζη.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Συγκλονίζει η σύζυγός του «Προετοιμαζόταν για το τέλος με αξιοπρέπεια»

Λίγο παραπάνω από δύο μήνες από την μέρα που ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης «έφυγε» από την ζωή, η σύζυγός του Δώρα Τσαμπάζη, μιλώντας στο «Mega Stories», συγκίνησε με τις αποκαλύψεις που έκανε για τον Ολυμπιονίκη.

Στο μεταξύ, ήδη δημοπρατήθηκαν τα μετάλλιά του προκειμένου τα χρήματα να δοθούν σε παιδιά που το έχουν ανάγκη, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

«Έκλαιγα και ταυτόχρονα αισθανόμουν υπερήφανη για τον άνθρωπο που είχα κοντά μου. Ευχήθηκα να μη χρειαστεί να δημοσιεύσω την ανάρτηση που είχε γράψει παρόλο που οι ελπίδες μας είχαν εξανεμιστεί. Μου είχε πει αν φύγει, να τη δημοσιεύσω… Το τεράστιο κύμα αγάπης που δεχθήκαμε ήταν που ανακούφισε την ψυχή μας», ανέφερε η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρα Τσαμπάζη.

«Το πρώτο μας ραντεβού ήταν από τα κλασικά πρώτα άβολα ραντεβού. Υπήρχε πάρα πολύ χιούμορ και διάδραση… Πολύ γρήγορα καταλάβαμε ότι αυτή η χημεία διπλασιάζεται και πάνω στον μήνα καταλάβαμε ότι θέλουμε να είμαστε μαζί. Σιγά σιγά άφηνε αντικείμενα σπίτι μου μέχρι που ήρθε με μια βαλίτσα και με ρώτησε αν μπορεί να δίνει κι εκείνος χρήματα για το ενοίκιο», εξομολογήθηκε για τη γνωριμία τους και την πρώτη περίοδο της σχέσης τους.

«Η ασθένεια μπορεί να ήρθε όταν γεννιόταν ο γιος μας γιατί τις πρώτες ενοχλήσεις τις είχε όταν ο γιος μου ήταν τριών μηνών….» είπε, περιγράφοντας τα πρώτα συμπτώματα που είχε ο Ολυμπιονίκης.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Συγκλονίζει η σύζυγός του «Προετοιμαζόταν για το τέλος με αξιοπρέπεια»

Φανερά συγκινημένη, η Δώρα Τσαμπάζη μίλησε και για την περίοδο που χρειάστηκε να έρθουν στην Αθήνα προκειμένου ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης να αντιμετωπίσει την ασθένειά του.

«Εκεί ήταν το σοκ. Έπρεπε να φύγουμε πολύ γρήγορα στην Αθήνα, νοικιάσαμε ένα σπίτι απέναντι από το νοσοκομείο… Θήλαζα και έστελνα με τα ΚΤΕΛ το γάλο στον μικρό. Εκεί συνειδητοποιήσαμε τι θα πει οικογένεια. Ο Αλέξανδρος αγωνιζόταν για τη ζωή του και εγώ μια μάχη για να έχει το παιδί μου να φάει. Στην αρχή είχαμε όλοι πάρα πολλή δύναμη.

Ο Αλέξανδρος ήταν ο πιο προσγειωμένος. Όλοι λέγαμε “έλα μωρέ θα τα καταφέρεις”, εκείνος μας έλεγε “δεν περνάω γρίπη, μπορεί και να μην τα καταφέρω”. Έπρεπε να περάσει πολύς καιρός για να καταλάβω ότι η στάση του ήταν η προετοιμασία για το τέλος και δεν ήταν ηττοπάθεια» είπε.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Συγκλονίζει η σύζυγός του «Προετοιμαζόταν για το τέλος με αξιοπρέπεια»

«Μετά τον Αύγουστο του 2022. Την επιθυμία να δώσει τα μετάλλια την είχε εκφράσει πολύ νωρίτερα, έλεγε ότι αν γίνει καλά θέλει να τα δώσει. Μετά, όταν άρχισε να προχωρά η ασθένεια έλεγε ότι αν δεν γίνει καλά θέλει να τα δώσει. Τον Σεπτέμβριο ολοκλήρωσε την επιστολή του…» δήλωσε σε άλλο σημείο η Δώρα Τσαμπάζη προσθέτοντας, «το χαμόγελό του δεν το έχασε, έκανε πλάκα μέχρι το τέλος, έπαιζε με τα παιδιά όσο μπορούσε… Ήταν όμως συνειδητοποιημένος, ήξερε ότι δε θα τα καταφέρει, μας το έλεγε».

Για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν όλη αυτή την κατάσταση τόσο εκείνη όσο και ο σύζυγός της η Δώρα Τσαμπάζη ανέφερε: «Δεν πέρασα το στάδιο οργής αλλά έζησα όλα τα “γιατί”. Ο Αλέξανδρος όμως, δεν το είπε ποτέ αυτό, αυτό που μου είχε πει, είναι ότι αν ήταν να πέσει ένας κλήρος στην οικογένειά μας, και έπρεπε κάποιος να τραβήξει το μικρότερο κλαδάκι, αυτός έπρεπε να το τραβήξει και κανείς άλλος. Αυτό ήταν η ωραιότερη ερωτική εξομολόγηση που μου έχει κάνει».

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Συγκλονίζει η σύζυγός του «Προετοιμαζόταν για το τέλος με αξιοπρέπεια»

Εξήγησε μάλιστα, πως ακόμα και απέναντι στον καρκίνο, ο σύζυγός της φερόταν σαν να είχε απέναντί του αντίπαλο.

«Ο ίδιος αντιμετώπιζε τον καρκίνο, όπως τους αντιπάλους στο Tae Kwon Do. Έμπαινε σε έναν αγώνα με το δεδομένο ότι μπορεί να χάσει από τον πρώτο γύρο. Δεν ήταν ηττοπάθεια, ήταν σεβασμός σε αυτόν που έχω απέναντί μου, αυτοέλεγχος και συνείδηση ότι πρέπει να είμαι έτοιμος ακόμα και για το χειρότερο σενάριο. Η στάση του ήταν προετοιμασία για το τέλος. Δεν ήταν ηττοπάθεια, ήταν γενναιότητα», σημείωσε.

 

Διαβάστε ακόμη: