Ο Παναθηναϊκός έχει βγει ήδη στην αγορά για αριστερό μπακ, αναπληρωματικό του Χουανκάρ. Ο Γκάνεα θα μείνει στα πιτς τουλάχιστον για τρεις μήνες, μετά τις περιπλοκές στην καρδιά του που του προκάλεσε ο COVID–19!

Ήδη στα ρεπορτάζ έχει γραφτεί πως οι «πράσινοι»… βλέπουν τον Αργεντινό Αλβάρες του Αστέρα. Στην Τρίπολη πάντως μέχρι και την Κυριακή δεν είχαν καμία όχληση για τον 28χρονο Αργεντινό αριστερό μπακ. Ούτε από τον Παναθηναϊκό, ούτε από την ΑΕΚ…

Η στήλη βέβαια δεν είναι για να κάνει… αναμασήματα ή αναπαραγωγή. Έχει τα αποκλειστικά της. Όπως για τα τηλεφωνήματα που έγιναν το τελευταίο 48ωρο στην πλευρά Ζαγαρίτη από τον Παναθηναϊκό!


«Βασίλη, θα γυρνούσες στον Παναθηναϊκό;» άκουσε ο αριστερός μπακ της Πάρμα, να του λέει αξιωματούχος του «τριφυλλιού», μόλις το βράδυ της Κυριακής!

O 21χρονος διεθνής αριστερός μπακ συμπληρώνει 2 χρόνια στην Ιταλία, από τον Δεκέμβριο του 2020 που η Πάρμα πλήρωσε περίπου 500.000 ευρώ στο «τριφύλλι» αλλά ακόμη δεν έχει καθιερωθεί στην ομάδα του Μπουφόν (μόλις 4 συμμετοχές την τρέχουσα σεζόν, σταθερά παγκίτης).

Ο «Ζαγάρ» πάντως παρότι δεν παίζει στην Πάρμα δεν δείχνει και διατεθειμένος να επιστρέψει στην Super League και στην πρώην του ομάδα. Στην Πάρμα έχει συμβόλαιο ως τον Ιούνιο του 2024 με κλιμακωτές αποδοχές. Για τη φετινή σεζόν οι αποδοχές του είναι 270.000 ευρώ!

Ο Γενάρης είναι κοντά, ο ΠΑΟ ψάχνει για αναπληρωματικό αριστερό μπακ κι η τελική απόφαση θα είναι του Γιοβάνοβιτς, ο οποίος είναι αλήθεια πως έχει μαζέψει δεκάδες προτάσεις / υποψηφιότητες γενικότερα, που «τσεκάρει». Παρεμπιπτόντως ο ατζέντης του Ζαγαρίτη, Πολ Κουτσολιάκος, βρέθηκε στην Πάρμα την προηγούμενη εβδομάδα για τον 21χρονο μπακ…


Ένα νέο όνομα, υποψήφιου μεταγραφικού στόχου, προέκυψε σήμερα για τον Παναθηναϊκό! Πρόκειται για τον Κάουλι Ολιβέιρα Σόουσα, τον 27χρονο γερμαναθρεμένο Βραζιλιάνο, που είναι το «10άρι» της Λουντογκόρετς με συνολικά 29 συμμετοχές, 7 γκολ, 6 ασίστ την τρέχουσα σεζόν, σε Βουλγαρία και Ευρώπη!

Δεδομένο πρώτο: Ο Κάουλι αρέσει στον Γιοβάνοβιτς, τον είχε ξεχωρίσει και για το καλοκαίρι αλλά αυτός προτίμησε στις 26 Ιουνίου να ανανεώσει / επεκτείνει το συμβόλαιό το μέχρι το 2024, με αύξηση αποδοχών!

Δεδομένο δεύτερο: Δεν είμαι σίγουρος πως ο Κάουλι προτάθηκε στον Παναθηναϊκό ξανά ή οι «πράσινοι» (μετά την απομάκρυνση του Μουντιαλικού Μαροκινού μέσου Αμαλά)… κτύπησαν την πόρτα της TFM Agency, του μεγάλου βραζιλιάνικου μανατζερικού Γραφείου που έχει τα δικαιώματά του (με κορυφαίους πελάτες του, τον Βινίσιους της Ρεάλ και τον Μαρτινέλι της Άρσεναλ).

Δεδομένο τρίτο, το μανατζερικό κανάλι που συζητάει με τον Γιοβάνοβιτς για τον Κάουλι, είναι το ίδιο που… επανάφερε πριν από 2.5 μήνες στην Ελλάδα τον Σεμπά, για λογαριασμό του Ιωνικού.

Δεδομένο τέταρτο: Για να έρθει τώρα ο Κάουλι στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να πληρωθεί transfer fee στην Λουντογκόρετς. Ο Αλαφούζος το ξέρει, όπως γνωρίζει και πόσο θα πάει το… μαλλί! Στα 2 με 2.500.000 ευρώ! Αν ο κόουτς Ιβάν ζητήσει την απόκτησή του, ο «Μίστερ ΣΚΑΪ» θα τα σκάσει και θα του τον φέρει. Βουρ για πρωτάθλημα άλλωστε πάει…


Η στήλη είχε αποκαλύψει εγκαίρως πως ο Αλαφούζος με τη σύμφωνη γνώμη του Γιοβάνοβιτς, θα κάνει αναπροσαρμογή αποδοχών με επέκταση συμβολαίων στους Μπρινιόλι και Ιωαννίδη.

Για τον Ιταλό κίπερ δεν έχω μάθει εξελίξεις στην υπόθεσή του αλλά για τον διεθνή Έλληνα επιθετικό, που έχει και το boostάρισμα του Κομπότη (σύμβουλος του Αλαφούζου κι αυτός ουσιαστικά που του τον πήγε από τον Λεβαδειακό) με ατζέντηδες του Τζόρτζεβιτς – Νινιάδη, κάποιες λεπτομέρειες έμειναν πριν από το done deal.

Tο νέο συμβόλαιο του Ιωαννίδη στον Παναθηναϊκό θα πάει τις ετήσιες αποδοχές του από τις 100.000 ευρώ που είναι σήμερα στις 220.000 συν πολλά μπόνους (για τίτλους, συμμετοχές, γκολ, ασίστ)!

Όσον αφορά στις ανανεώσεις για τους παίκτες που τα συμβόλαιά τους τελειώνουν αυτό το καλοκαίρι, υπήρξε συμφωνία με τον Ρούμπεν Πέρεθ και είναι κοντά και με τον «κάπτεν» Κουρμπέλη.

Στην πιάτσα ξέρουν πως πάνω – κάτω οι ετήσιες αποδοχές του θα είναι οι ίδιες (με μία μικρούλα αύξηση) με τις υπάρχουσες (από 450 ω 500.000) αλλά… πασπαλισμένες με πολλά και διαφορετικά μπόνους για επιπλέον κίνητρα!


Μίνι σοκ στην ΑΕΚ με τα νέα πως ο Γκατσίνοβιτς έχει ενοχλήσεις στους κοιλιακούς προσαγωγούς. Προς το παρόν, γλυτώνει το χειρουργείο, θα του κάνει διαχείριση στις προπονήσεις και τους αγώνες αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί η κατάστασή του.

Το «κιτρινόμαυρο» σχέδιο προφανές: Θα πάνε συντηρητικά με τον Σέρβο μεσοεπιθετικό, που το φθινόπωρο αποδείχθηκε «πυρηνικό» στα χέρια του Αλμέιδα. Το να συνεχίσει ο «Γκάτσι» να παίζει στις ίδιες εντάσεις, στα… «κόκκινα», αποτελεί εύλογο ερώτημα προβληματισμού.

Οπότε στην ΑΕΚ θα περιμένουν τον Ιανουάριο να επιστρέψουν οι Τσούμπερ (είχε το ίδιο πρόβλημα στους κοιλιακούς προσαγωγούς από πέρυσι), Άμραμπατ αλλά και να μπορεί να αγωνιστεί η μεταγραφή Πάολο Φερνάντες κι αν δουν πως ο Γκατσίνοβιτς δεν αποδίδει στο 100% θα τον βάλουν στο χειρουργείο ώστε να τον έχουν ετοιμοπόλεμο για τα πλέι-οφ!


Στα πολύ ψιλά των ελληνικών ΜΜΕ πέρασε η αλλαγή μανατζερικής στέγης του Γιώργου Γιακουμάκη. Ο πρώτος σκόρερ του σκωτσέζικου πρωταθλήματος εγκατέλειψε τους Εμαννουηλίδη – Παθιακάκη και πήγε στο Γραφείο του Μπλας Χοσεϊνί (BHM SPORTS AGENCY).

Διαζύγιο που όπως έμαθα ήταν βελούδινο, δεν διαταράχθηκαν οι μεταξύ τους σχέσεις. Ο 28χρονο διεθνής κανονιέρης εδώ και λίγους μήνες διεκδικεί γενναία αύξηση αποδοχών στη Σέλτικ, με την οποία έχει συμβόλαιο έως το 2026. Οι Κέλτες όμως, αποδεικνύονται ιδιαίτερα «τσιγκούνηδες» στην περιπτωσή του και κάπως έτσι, βγήκαν τα πρόσφατα δημοσιεύματα πως θέλει μεταγραφή και η Σέλτικ περιμένει προτάσεις.

Ο νέος ατζέντης του Γιακουμάκη, ο Μπλας (όπως το ξέρει η πιάτσα), είναι πολύ δυνατός στη Σέλτικ, στην οποία άλλωστε πέρυσι πήγε τον πιο ακριβό πελάτη του, Σουηδό στόπερ, Καρλ Στάρφλετ. Και γενικότερα είναι ατζέντης με πελάτες Σκανδιναβούς, με άκρες στα μεγάλα πρωταθλήματα.

Προφανώς ο Γιακουμάκης θεώρησε πως μαζί του έχε περισσότερες ελπίδες είτε να πάρει το συμβόλαιο που θέλει στη Σέλτικ ή να του πάει τις προτάσεις που περιμένουν στο σκωτσέζικο κλαμπ!

Διαβάστε ακόμη: