Χοντρό θέμα Μαντσίνι δημιουργήθηκε το σαββατοκύριακο στον Άρη, το οποίο κορυφώθηκε δευτεριάτικα με τις δημόσιες τοποθετήσεις ένθεν και εκείθεν. Η ουσία παραμένει βέβαια η ίδια, όπως έχει αποκαλύψει ήδη η στήλη, δηλαδή ο Αργεντινός εξτρέμ θα αποχωρήσει τον Γενάρη από το «Βικελίδης». Με τα τελευταία γεγονότα απλώς… δρομολογήθηκαν τα πράγματα.

Στην υπόθεση Μαντσίνι βέβαια υπάρχει και χοντρό παρασκήνιο. Ξεκινά από το… οικονομικό υπόβαθρο –στον άσο οφείλονταν αρκετά χρήματα από την περσινή σεζόν– και φτάνει μέχρι την μεταγραφή του. Μην ξεχνάμε πως τον Σεπτέμβριο χάλασε την τελευταία στιγμή η πώλησή του στην Αλ Ουάχντα, η οποία του πρόσφερε συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 1.000.000 ευρώ.

Και πάμε στα… Νοεμβριανά: Ο Αργεντινός δικηγόρος του Μαντσίνι ενημερώνει τον Άρη πως αν ο πελάτης του δεν πληρωνόταν μέχρι την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου (και μέχρι συγκεκριμένη ώρα), θα προχωρούσαν στην κατάθεση προσφυγής προκειμένου να μείνει ελεύθερος. Πηγαίνοντας απευθείας στη ΦΙΦΑ…

Ο Καρυπίδης με την εκπνοή της προθεσμίας / διορίας αναγκάζεται να εξοφλήσει τον Μαντσίνι μέχρι τελευταίο ευρώ (με την οφειλή να είναι δεκάδες χιλιάδες, με εξαψήφιο νούμερο). Λέγεται πως του έβαλε ακόμη και τον μισθό του Νοεμβρίου.

Προφανώς και ο ιδιοκτήτης –με δυνατές άκρες στην μανατζερική πιάτσα– είχε σοβαρές ενδείξεις / πληροφορίες πως θα του τον άρπαζε άλλη ομάδα. Λέγεται πως υπήρχαν δύο συγκεκριμένες, μία του εσωτερικού και μία του εξωτερικού!


Τι λέει το ρεπορτάζ; Πως οι άνθρωποι που τον δουλεύουν, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Λατινική Αμερική, τον είχαν… προτείνει σε ομάδα του Μεξικού ενώ ήταν ανοικτοί και στην… προοπτική του Παναθηναϊκού!

Ο Μαντσίνι είναι του γούστου… Γιοβάνοβιτς, που θεωρεί πως θα κουμπώσει άμεσα στο «τριφύλλι» (χωρίς χρόνο προσαρμογής) και στο στυλ παιχνιδιού του ενώ έχει και μεγάλο «fan club» εκεί.

Αν πιστέψουμε τις… κατηγορίες του Άρη, οι άνθρωποι του Μαντσίνι στο Μεξικό τον προωθούσαν ως… ελεύθερο! Δηλαδή με την διαβεβαίωση πως θα κέρδιζε άμεσα την ελευθέρας του λόγω οφειλών από τον Άρη και θα μπορούσε να παίζει με προσωρινό δελτίο μεταγραφής από την ΦΙΦΑ μέχρι να ξεκαθαριζόταν δικαστικώς η υπόθεσή του και τα χρήματα που θα «έβγαιναν» μετά για το ελληνικό κλαμπ…


Ο Άρης στην Δευτεριάτικη ανακοίνωσή του για την υπόθεση Μαντσίνι έκανε λόγο για «συμβουλάτορες» του Αργεντινού, οι οποίοι τον επηρεάζουν και του έχουν… πάρει τα μυαλά!

Δεν έδωσε… ονόματα και διευθύνσεις αλλά φωτογράφισε, μεταξύ άλλων και γνωστό δικηγόρο που δουλεύει / εκπροσωπεί «ανταγωνίστρια μεγάλη ελληνική ομάδα».

Η ομάδα είναι πάντως ο Παναθηναϊκός. Το ενδιαφέρον του Γιοβάνοβιτς δεδομένο. Στην ενημερωμένη ελληνική πιάτσα αgents κάνουν λόγο και για Έλληνα ατζέντη, της απολύτου εμπιστοσύνης του Μαντσίνι, που έχει καλή σχέση με τον κόουτς Ιβάν κι άκρες στον Οργανισμό Παναθηναϊκός. Επίσης, είναι και φίλος με τον δικηγόρο που αναφέρει στην επίσημη τοποθέτησή του ο Άρης…


Βέλεθ και Γκάνεα ήταν δύο πρώην παίκτες του Άρη και πρώην συμπαίκτες του Μαντσίνι, που έκαναν το δρομολόγιο «Βικελίδης – Λεωφόρος» τα προηγούμενα χρόνια. Ως ελεύθεροι όμως…

Ο Μαντσίνι έχει συμβόλαιο ως το 2024 με τους «κίτρινους». Είναι όμως, φευγάτος / ψάχνεται για μεταγραφή από τον… Αύγουστο. Ο Καρυπίδης το ξέρει και θα τον δώσει «με το ανάλογο τίμημα»! Ποιο είναι αυτό; Βαριά, βαριά πάντως όχι ποσό άνω των 2.000.000 ευρώ. Είναι και το 20% ποσοστό μεταπώλησης που έχει κρατήσει η Μπορντό. Η χρηματιστηριακή αξία βέβαια του Μαντσίνι σήμερα είναι 2.500.000 ευρώ.

Παίκτης που στον Άρη έχει την ουσία και κάνει την διαφορά, με ιταλικό διαβατήριο (άρα δεν πιάνει θέση ξένου), παίζει και στις τρεις θέσεις πίσω από τον φουνταριστό και άνετα στεκόταν σε οποιαδήποτε ομάδα της Big 4.

To καλοκαίρι τον ήθελε ο Μαρτίνς και στον Ολυμπιακό σαφώς είναι πιο εύκολο να πάει. Αν κάνει στον Μίτσελ όλα μπορεί να συμβούν, από την στιγμή μάλιστα που ο Αμπού Καμαρά είναι για να επιστρέφει στον Άρη τον Γενάρη.

Ο Ντανιέλ Μαντσίνι αρέσει και στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ αλλά στους «δικεφάλους», με πώληση δεν θα μπορούσε να πάει. Στον Παναθηναϊκό η σχέση Αλαφούζου – Καρυπίδη δεν είναι καλή για να ντιλάρουν, εκτός κι αν πείσει τον «Μίστερ ΣΚΑΪ» ο… Γιοβάνοβιτς.


Στο διά ταύτα: Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα ο Μαντσίνι κατά 95% θα αποχωρήσει τον Γενάρη από τον Άρη. Ακόμη κι αν χρειαστεί να ρίξουν νερό στο κρασί τους και οι δύο πλευρές.

Ο Καρυπίδης φρόντισε έστω και στο… πάρα ένα να μην δώσει το δικαίωμα στην πλευρά του άσου να έχει την δυνατότητα της προσφυγής που θα τον άφηνε ελεύθερο είτε για Μεξικό, είτε για… Παναθηναϊκό.

Γενάρη μήνα δεν ξέρω αν μπορεί ο Καρυπίδης να βρει 2.000.000 ευρώ ως transfer fee για τον Μαντσίνι. Η πρόβλεψη της πιάτσας, την οποία εμπιστεύεται η στήλη, είναι πως ο περσινός MVP του Άρη θα συνεχίσει στην Super League και σε ομάδα του πρώην ΠΟΚ!


Η Θέλτα, τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο νέος της προπονητής (Καρβαλιάλ), θέλουν πίσω τον Πινέδα, από τον Γενάρη και όχι τον Ιούνιο που ολοκληρώνεται ο δανεισμός του στην ΑΕΚ).

Μάλιστα πιέζουν και τον διεθνή Μεξικανό μέσο, να το πάρει πάνω του και να ζητήσει από τον μέντορά του, Ματίας Αλμέιδα, να μεσολαβήσει για να σπάσει ο ετήσιος δανεισμός του. Η Θέλτα εμφανίζεται διατεθειμένη ακόμη και υψηλό πέναλτι να πληρώσει στην ΑΕΚ, προκειμένου να το κάνει πιο… εύκολο.

Στην ΑΕΚ πάντως και δεν το… συζητάνε και δεν ανησυχούν. Είναι πεπεισμένοι πως ο Πινέδα δεν θα… ρίξει τον Αλμέιδα και θα μείνει στους «κιτρινόμαυρους» μέχρι το φινάλε της σεζόν. Λέγεται μάλιστα πως έχει δεσμευτεί / καθησυχάσει για αυτό και ο ίδιος, ο παίκτης, τον Αργεντινό κόουτς.

Η ΑΕΚ από πλευράς συμβολαίου / δανεισμού είναι κατοχυρωμένη στην υπόθεση Πινέδα. Και μόνο αν ο άσος πίεζε και επέμενε θα μπορούσε κάτι να γίνει τον Γενάρη, αλλά προς το παρόν τέτοια διάθεση από τον Μεξικανό δεν προκύπτει / προέκυψε (μέχρι να φύγει για το Μουντιάλ).

Διαβάστε ακόμη: