search

TOP SECRET

Τα ΕΛΤΑ, το πολυετές «φαγοπότι» και ο εισαγγελέας που …αγνοείται!

Δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας που να σέβεται το αξίωμά του και να κινηθεί, έστω αυτεπάγγελτα, προστατεύοντας το δημόσιο χρήμα;

Οι καθυστερημένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ και οι ευθύνες των ΕΛΤΑ

Έχω ένα συγγενικό μου πρόσωπο, που εργάζεται επί χρόνια στα ΕΛΤΑ, λίγο κάτω από την πυραμίδα της ιεραρχίας του οργανισμού.

Μπήκε επί ΠΑΣΟΚ, με έναν διαγωνισμό, ο οποίος είχε ήδη προκρίνει τα μισά και πλέον άτομα, πριν διεξαχθεί.

Θυμάστε πως γινόταν κάποιες εποχές οι…διαγωνισμοί (ο θεός να τους κάνει) στις ΔΕΚΟ. Έμεινε χωρίς εξέλιξη για χρόνια, γιατί δεν ήταν “εύκαμπτος”.

Μετά τις εκλογές του 2019, του πρότειναν “υπεύθυνη θέση” – προφανώς υπάρχουν και ανεύθυνες εκεί πέρα. Αρνήθηκε ευγενικά, γιατί κάποια πράγματα δεν του άρεσαν και δεν ήθελε να έχουν και την υπογραφή του.

Τον ρώτησα, λοιπόν, τι γνώμη έχει για όσα λέγονται, γράφονται, καταγγέλλονται για τον οργανισμό στον οποίο υπηρετεί.

Πρώτη φορά τον άκουσα τόσο εκνευρισμένο, ήταν κυριολεκτικά εκτός εαυτού.

“Μιλάμε για μεγάλο φαγοπότι φίλε! Διαχρονικό. Δεν υπάρχει τομέας, δουλειά, που να μην έχει τρίτους στη μέση. Ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει και για μας και ιδίως για τα ΕΛΤΑ courier; Είναι ένας βρώμικος οργανισμός, αντί να είναι ηγέτης στην αγορά του. Μεγάλο το φαγοπότι πατριώτη”.

Μου είπε πολλά ακόμα, συγκεκριμένες περιπτώσεις, στις όποιες το μαύρο χρήμα ή το ανεξέλεγκτο “πάει σύννεφο”.

Αλήθεια, δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας που να σέβεται το αξίωμά του και να κινηθεί, έστω αυτεπάγγελτα, προστατεύοντας το δημόσιο χρήμα;

Διαβάστε ακόμη: