search

AREA 51

Έκλεισαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες στο deal της Τέρνα Ενεργειακής με την First, που εκτός των ίδιων κεφαλαίων χρηματοδοτείται από Εθνική και Mitsubishi

Το τίμημα θα ανέλθει γύρω στα 27 ευρώ, ενώ θα υπάρξει σε κάθε περίπτωση Δημόσια πρόταση, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του ευρύτατου επενδυτικού κοινού!

Την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ πιστοποίησε η TÜV HELLAS

Είναι πλέον οριστικό καθώς φέρεται να διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με το deal της Τέρνα Ενεργειακής με το κορυφαίο private equity fund First Sentier, το οποίο με χρηματοδότηση από την Mitsubishi και την Εθνική τράπεζα, αλλά και με ίδια κεφάλαια άνω του 1 δις. ευρώ, θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της κορυφαίας ενεργειακής εταιρίας, σε δύο φάσεις, εκ των οποίων την πρώτη σε τιμή γύρω στα 22 ευρώ!

Για την δεύτερη φάση, αν τελικά πραγματοποιηθεί έτσι η εξαγορά, το τίμημα θα ανέλθει γύρω στα 27 ευρώ, ενώ θα υπάρξει σε κάθε περίπτωση Δημόσια πρόταση, καθώς πρόθεση διοίκησης και βασικών μετοχών της Τέρνα Ενεργειακής είναι να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του ευρύτατου επενδυτικού κοινού!

Πάντως ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται να διενεργούνται συναλλαγές πακέτων μετοχών, γύρω στις 300 χιλιάδες τη μέρα!

Ενδεχομένως να πρόκειται για ενδοοικογενειακές διευθετήσεις ενόψει της ολοκλήρωσης της συμφωνίας, που ήδη επίκειται!

Διαβάστε ακόμη: