Tην Παρασκευή, ο Ντράγκαν Στοΐκοβιτς ανακοίνωσε την 26μελή αποστολή της Σερβίας για το Μουντιάλ στο Κατάρ και μέσα σε αυτή ήταν και ένας Σουπερλιγκάτος άσος. Όχι όμως, ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς που «πετάει» με την ΑΕΚ αλλά ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ!

Τι κι αν ο 26χρονος εξτρέμ είχε χάσει την θέση του στην 11άδα του Λουτσέσκου… Τι κι αν από τα περσινά πλέι–οφ παρουσιάζεται μόνιμα ντεφορμέ… Τι κι αν στην Εθνική Σερβίας ο εκλέκτορας – κόουτς για να δικαιολογεί τις κλήσεις του, τον έκανε μέχρι και ακραίο μπακ. Ο Ζίφκοβιτς θα πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Στο Βελιγράδι τόσο για την κλήση του Ζίβκοβιτς, όσο και του ετέρου ακραίου (αριστερός εξτρεμ / μπακ) του 31χρονου Μλαντένοβιτς, υπήρξαν πολλά επικριτικά σχόλια. Σε συνδυασμό με το ότι ο Στοΐκοβιτς αγνόησε τον σούπερ φορρμαρισμένο Γκατσίνοβιτς, που με την ΑΕΚ έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στην καριέρα του κι ενώ μπορεί να καλύψεις τις αντίστοιχες θέσεις, δεξιά κι αριστερά (η Σερβία συνήθως παίζει με 3άδα στην αμυνα και χαφ – μπακ στις πλευρές).


Ειδικότερα πάντως για τον Ζίφκοβιτς αν έχεις… πατέρα – μάνατζερ στο Βελιγράδι, με υψηλές διασυνδέσεις, όλα γίνονται! Πας και στο Μουντιάλ, όταν στην ομάδα σου (ΠΑΟΚ) και στις επιλογές του προπονητή, όταν γυρίσει από το Κατάρ, θα είναι πίσω από Νάρεϊ και Κωνσταντέλια!

Για να μην το κουράζω: Στην εθνική Σερβίας η Ομοσπονδία έχει το δικαίωμα σε συγκεκριμένο αριθμό επιλογών / κλήσεων παικτών. Τέτοια, ουσιαστικά ήταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς όπως και άλλοι 3 πλάβι! Επίσης, είναι μία εθνική που προσέχει και τις ισορροπίες με τους Σέρβους μεγαλοατζέντηδες, όσον αφορά στις κλήσεις.

Για παράδειγμα ο Σερβο – Ελβετός agent Μαλένοβιτς, που έχει φέρει στην ΑΕΚ Τσούμπερ και Γκατσίνοβιτς, έχει στην αποστολή της Εθνικής Σερβίας για το Μουντιάλ δύο πελάτες του, τον γκολκίπερ Ραΐκοβιτς και τον κάπτεν Ντούσαν Τάντιτς. Για κάποιους, λοιπόν, θα ήταν… υπερβολή αν περνούσε και τρίτον («Γκάτσι»).

Κάτι αντίστοιχο με την Σερβία, ισχύει και με την Πορτογαλία, του Φερνάντο Σάντος (το έχει αποδεχθεί όπως και οι προκάτοχοί του). Επίσης μια Ομοσπονδία που έχει λόγο στις κλήσεις στις Εθνικές ομάδες, έναν μίνιμουμ αριθμό που επιλέγει αυτή (από 2 ως 4 παίκτες) και η οποία είναι σε άμεση συνεργασία με τους διάσημους Πορτογάλους μεγάλο ατζέντηδες. Η εν λόγω πρακτική στις Εθνικές ομάδες πάντως είναι συνήθης επίσης στην Λατινική Αμερική και σε αφρικάνικες χώρες…


Ο Παναθηναϊκός τον Αύγουστο πήρε έναν σταρ / εξτρέμ, τον Μπερνάρ, για να τον κάνει «10άρι» και τον Σεπτέμβριο, λίγο πριν κλείσει το μεταγραφικό παράθυρο, δύο κεντρικά χαφ. Το 8αρο – 6άρι Αλβανό Τσόκαϊ (που βάζει λίγο ο Γιοβάνοβιτς) και το 8αρο – 10άρι Γάλλο Τρουιγιέ (που τον έχασε με χιαστούς).

Τον Γενάρη οι «πράσινοι» που πάνε φούλ για πρωτάθλημα θα βγουν στην αγορά για την απόκτηση ενός ακόμη κεντρικού χαφ. Για την ακρίβεια παίκτη που θα παίζει βασικά στο «8». Αυτή η μεταγραφή έχει κλειδώσει για το χειμερινό παζάρι.

Η στήλη έμαθε κι αποκαλύπτει σήμερα, ποιόν μέσο ήθελε το καλοκαίρι –μιλάμε για μεγάλη καψούρα– και φυσικά θα ήθελε και τον Γενάρη, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Τον Μαγκομέντ Οζντόεφ!

Ρώσος, που έκλεισε στις 5 Νοεμβρίου τα 30 του χρόνια, με σημερινή χρηματιστηριακή αξία 2.200.000 ευρώ και στο παρελθόν με πρωταγωνιστική καριέρα σε Ζενίτ, Ρούμπιν Καζάν, Λοκομομοτίβ ενώ μετράει και 35 συμμετοχές / 4 γκολ στην Εθνική Ρωσίας.


Για τον Οζντόεφ ο Γιοβάνοβιτς έδωσε μάχη τον περασμένο Ιούλιο. Προκειμένου να τον πείσει για να ερχόταν στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Του έδινε μάλιστα και πολύ καλό συμβόλαιο ενώ για… χάρη του «άφησε» στην άκρη (και τον έχασε τελικά) τον Γκατσίνοβιτς!

Ο Γιοβάνοβιτς είχε μιλήσει και ο ίδιος με τον διεθνή Ρώσο μέσο. Τελικά έφαγε άκυρο βασικά λόγω… Πίρλο! Ο διάσημος Ιταλός, παλαίμαχος μέσος και νυν προπονητής, πήγε στην Τουρκία, ανέλαβε την Φατίχ Καραγκουμρούκ και κατάφερε να δελεάσει πείσει τον Οζντόεφ που υπέγραψε συμβόλαιο 2+1 χρόνο μαζί του.

Όσον αφορά στα στατιστικά του Οζντόεφ στην Τουρκία, έχει 11 συμμετοχές και 911’ συμμετοχής. Βασικός κι αναντικατάστατος…

Διαβάστε ακόμη: