Μέσα στον Νοέμβριο υπήρξε αλλαγή στην κορυφή των free agents ποδοσφαιριστών (αυτοί που είναι ελεύθεροι, χωρίς ομάδα). Κι αυτό αφού μπήκε στη λίστα, μάλιστα ως ο πιο ακριβός ελεύθερος, ο Αρτέμ Τζούμπα!

Ο 34χρονος διεθνής, δίμετρος (1,96 μ.) Ρώσος σέντερ φορ, με τα 4.000.000 χρηματιστηριακή αξία και με ατζέντη τον Μέντες εγκατέλειψε την Τουρκία και την Αντάνα Ντεμίρσπορ. Στην ομάδα των Ονιεκούρου και Εντιαγιέ ο Τζούμπα μάλιστα δεν έκλεισε ούτε τρίμηνο (πήγε 18 Αυγούστου, αποδεσμεύτηκε 3 Νοεμβρίου). Δεν άντεξε τον πάγκο, έκανε μόλις 4 συμμετοχές / 1γκολ και πλέον ψάχνει το επόμενο σταθμό του.

Ο Τζούμπα (δεινός σκόρερ, με απολογισμό καριέρας 204 γκολ και 106 ασίστ) το καλοκαίρι ως ελεύθερος είχε προταθεί σχεδόν σε όλη την ελληνική Big 4 αλλά με πολύ υψηλό κασέ.

Τώρα τα ποσά είναι διαφορετικά και όπως έμαθα η περίπτωση του Τζούμπα εξετάζεται σοβαρά στον ΠΑΟΚ αφού υπάρχει η θετική άποψη του Ιβάν Σαββίδη ενώ λόγω… Ρωσίας είναι πιο εύκολη η διαπραγμάτευση στο οικονομικό. Βέβαια υπάρχει και το Γραφείο του «χρυσοδάκτυλου» ατζέντη Μέντες, που απριόρι δυσκολεύει την υπόθεση αλλά και εκεί υπάρχει ο συμπατριώτης του Ζοσέ Μπότο…

Θυμίζω πως στον «δικέφαλο» είδαν και αποείδαν με τον Νέλσον Ολιβέιρα που δεν… συνέρχεται και έτσι αποφάσισαν τον Γενάρη να πάνε και για έμπειρο / γκολτζή σέντερ φορ.


Η AEK το περασμένο καλοκαίρι έκανε πραγματική αναβάθμιση του έμψυχου υλικού της. Και το σημαντικότερο ο κόουτς Ματίας Αλμέιδα ήταν αυτός –στο 100% όμως– που επέλεξε τις μεταγραφές που έγιναν, εκείνες που κόπηκαν αλλά και το… ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ χωρίς να λογαριάσει ονόματα και συμβόλαια.

Κάπως έτσι, δηλαδή με… ποδοσφαιρικά υλικά που ο ίδιος διάλεξε, ο Αργεντινός έφτιαξε μια ομάδα που παίζει στα… κόκκινα από πλευράς έντασης, πρεσάρει ψηλά, είναι πολύ επιθετική και με πολλά τρεξίματα. Τον βοηθάνε ασφαλώς και τα χαρακτηριστικά των σύγχρονων παικτών που αποκτήθηκαν για την μέση και μπροστά, όπως οι Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Γιόνσον. Κάπως έτσι άλλωστε έγιναν παγκίτες και οι Μάνταλος, Τσούμπερ, Άμραμπατ…

Ο πρόλογος απαραίτητος γιατί έρχεται ο μεταγραφικός Γενάρης. Και η ΑΕΚ παρότι έχει ήδη κάνει μία… προσθήκη (απο τον Σεπτέμβριο), τον εκρηκτικό εξτρέμ Πάολο Φερνάντες (από τον Βόλο του Μπέου). Και παρότι διαθέτει τους παραπάνω ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς για το βασικό ροτέισον, θα κάνει κι άλλη μεταγραφή για τις θέσεις της 3άδας πίσω από τον φορ!

Ακολουθώντας ξανά τις… επιταγές του Αλμέιδα, όπως ακριβώς συνέβη και το καλοκαίρι! Μάλιστα ο εκλεκτός έχει βρεθεί και η υπόθεσή του (όχι εύκολη, ούτε… φτηνή) ήδη δουλεύεται! Προς το παρόν αυτό που… γράφεται είναι πως πρόκειται για διεθνή μεσοεπιθετικό που αγωνίζεται εκτός ευρωπαϊκής ηπείρου!


Τι κι αν άλλαξε πρώτα αθλητικό διευθυντή (Σαμαρά) και μετά προπονητή (Νιόπλια)… Τι κι αν ο CEO Μηνάς Λυσσάνδρου έχει πάρει πάνω του και το ποδοσφαιρικό τμήμα, πηγαίνοντας και σε μία ψαγμένη / φιλόδοξη / ακριβή λύση για τον πάγκο (Νταμπράουσκας)…

Τα πράγματα στον ΟΦΗ δεν πάνε καλά και το μέλλον προβλέπεται δύσκολο αφού θα πρέπει να παλέψει πλέον για την σωτηρία του, από εκεί που ξεκίνησε το πρωτάθλημα με βλέψεις… εξάδας! Κάποιοι μάλιστα λένε πως ο φετινός ΟΦΗ είναι ο… περυσινός Ατρόμητος!

Στο Ηράκλειο την μεγαλύτερη ευθύνη για τον κάκιστο προγραμματισμό της φετινής ομάδας το ρίχνουν στον Γιάννη Σαμαρά. Ο τελευταίος όμως, εδώ και χρόνια έχει φτιάξει το… όνομά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει και καλές… δημόσιες σχέσεις, οπότε το προφίλ του δεν «τσαλακώνεται» εύκολα.

Στην ποδοσφαιρική πιάτσα μάλιστα ξέρουν πως… παλεύει ήδη για τον επόμενο σταθμό του, για ένα πρότζεκτ α λα ΟΦΗ. Δηλαδή ξεκινώντας από την δεύτερη κατηγορία, με ιδιοκτήτη που βάζει χρήματα και σε σύλλογο με ιστορία. Για να μην το… κουράζω, ο Γιάννης Σαμαράς «φλερτάρει» με τον Απόλλωνα του Μονεμβασιώτη!


Ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έκανε την καλύτερή του εμφάνιση κι άξιζε να κερδίσει, μάλιστα με σκορ. Έδωσε δε συνέχεια στις καλές και βελτιωμένες εμφανίσεις του επί Μίτσελ ενώ αυτή την φορά είχε μεγαλύτερη διάρκεια.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που μεταφέρθηκε στην στήλη και αφορούσε τα σχόλια σκάουτ ομάδας της Μπουντεσλίγκα, που έχει δει τον φετινό Ολυμπιακό και Αύγουστο και Σεπτέμβριο και Οκτώβριο ενώ ήταν και στην Λεωφόρο.

Ο Γερμανός σκάουτ, λοιπόν, στον… σχολιασμό του τωρινού Ολυμπιακού στάθηκε σε δύο πράγματα: πρώτον, στο ότι ο κόουτς πήρε σημαντικές / γενναίες αποφάσεις (για κορμό, ρόστερ κλπ). Και δεύτερον στο ότι τριάδα στον άξονα με Εμβιλά – Ιν Μπεομ Χουάνγκ – Χάμες όπως έχει ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία άλλη ομάδα στη Super League! Επισημαίνοντας πως είναι τριάδα για ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πρώτης ταχύτητας και όχι για το ελληνικό!

Όπως είναι αλήθεια βέβαια ότι ο Μίτσελ μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκης» σταμάτησε τα πειράματα στο… τέρμα, καθιέρωσε τους Σωκράτη – Ντόι, βρήκε τους 3+1 χαφ που μπορούν να του δώσουν ακόμη και το πρωτάθλημα (Χάμες, Χουάνγκ, Εμβιλά + Μπιέλ) και έχει πλέον ξεκαθαρίσει ποιο είναι το σχήμα και ποιες οι δυάδες σε κάθε θέση, πάνω στα οποία δουλεύει και βελτιώνει τους «ερυθρόλευκους»!

Και το σημαντικότερο: Γίνεται έτσι πλέον ξεκάθαρο –και πιο… εύκολο– πού αυτός ο Ολυμπιακός του Μίτσελ πρέπει να ενισχυθεί τον Γενάρη…

Διαβάστε ακόμη: