search

ΚΟΣΜΟΣ

Μαζικές απολύσεις 11.000 εργαζομένων στη Meta – Υπόλογος ο Ζούκερμπεργκ

Το 13% του εργατικού δυναμικού της, ή περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους, απέλυσε η Meta

Μαζικές απολύσεις 11.000 εργαζομένων στη Meta - Υπόλογος ο Ζούκερμπεργκ

Το 13% του εργατικού δυναμικού της, ή περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους, απέλυσε η Meta, καθώς η μητρική εταιρεία Facebook μάχεται με την εκτίναξη του κόστους και την αδύναμη διαφημιστική αγορά.

Οι ευρείες περικοπές θέσεων εργασίας, οι πρώτες στην 18χρονη ιστορία της Meta, ακολουθούν χιλιάδες απολύσεις σε άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως το Twitter που ανήκει στον Έλον Μασκ και η Microsoft.

Υπόλογος ο Ζούκερμπεργκ

“Όχι μόνο το διαδικτυακό εμπόριο επέστρεψε στις τάσεις προ πανδημίας, αλλά η μακροοικονομική ύφεση, ο αυξημένος ανταγωνισμός και η απώλεια σήματος διαφημίσεων προκάλεσαν τα έσοδά μας να είναι πολύ χαμηλότερα από ό,τι περίμενα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε μήνυμα προς τους εργαζομένους.

“Έκανα λάθος και αναλαμβάνω την ευθύνη γι’ αυτό”.

Ο Ζούκερμπεργκ υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει πιο αποδοτική ως προς τα κεφάλαια και δήλωσε ότι η εταιρεία θα μεταφέρει πόρους σε “τομείς ανάπτυξης υψηλής προτεραιότητας”, όπως η μηχανή ανακάλυψης τεχνητής νοημοσύνης, οι διαφημίσεις και οι επιχειρηματικές πλατφόρμες, καθώς και το έργο metaverse.

Η Meta δήλωσε ότι θα καταβάλει 16 εβδομάδες βασικού μισθού συν δύο επιπλέον εβδομάδες για κάθε έτος υπηρεσίας ως μέρος του πακέτου αποζημίωσης και όλες τις υπόλοιπες πληρωμένες άδειες.

Οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης για έξι μήνες και όσοι επηρεάζονται θα λάβουν το δικαίωμα κατοχύρωσης της 15ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Meta δήλωσε ότι σχεδιάζει επίσης να μειώσει τις διακριτικές δαπάνες και να παρατείνει το πάγωμα των προσλήψεων μέχρι το πρώτο τρίμηνο. Οι μετοχές της εταιρείας, οι οποίες έχουν χάσει περισσότερα από τα δύο τρίτα της αξίας τους, σημείωσαν άνοδο περίπου 3% στις προσυνεδριακές διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε ακόμη: