Η Μίλαν το περασμένο Σαββατοκύριακο δήλωσε παρουσία στην Ελλάδα! Έστειλε υψηλόβαθμο στέλεχος του τμήματος σκάουτινγκ για να «σκανάρει» Κοτάρσκι και Κουλιεράκη στο ντέρμπι της «Αγίας Σόφιας – OPAP Arena»! O 22χρονος Κροάτης γκολκίπερ και ο 19χρονος Έλληνας στόπερ του ΠΑΟΚ έχουν προταθεί στους Πρωταθλητές Ιταλίας και θα παρακολουθούνται σε σταθερή βάση σε όλη την διάρκεια της σεζόν!

Ουσιαστικά ο απεσταλμένος της Μίλαν στην Αθήνα ήταν… προσκεκλημένος του αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ. Άλλωστε ο Ζοσέ Μπότο είχε βρεθεί για αρκετές ημέρες στην Ιταλία στα μέσα Οκτωβρίου, όπου έκανε διάφορα ραντεβού. Και με ατζέντηδες και με ομάδες, για να… προωθήσει την πραμάτεια του (Κοτάρσκι, Κουλιέράκη, Λύρατζη αλλά και… Ντάντας, παρότι ανήκει στη Μπενφίκα).

Μόνο τυχαίο, λοιπόν, δεν ήταν πως τόσο στο Γαλάτσι, στο ματς για το πρωτάθλημα Κ19 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, όσο και στην Νέα Φιλαδέλφεια στο ντέρμπι, τον άνθρωπο της Μίλαν το δεξί χέρι του Μπότο στον ΠΑΟΚ (ο ίδιος τον έφερε από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ), ο σκάουτ Αντρέι Φετσένκοφ!


Τι έμαθε η στήλη για την αποστολή του ανθρώπου της Μίλαν στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ! Μια πολύ ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια που αφορά τον Κουλιεράκη. Μπορεί ο Κρητικός στόπερ να μην ήταν καλός και να έκανε δυο χοντρά λάθη (απειρίας) στις μεταβιβάσεις του, από όπου ξεκίνησαν τα ισάριθμα γκολ της ΑΕΚ, αλλά ο Ιταλός απεσταλμένος τον… δικαιολόγησε!

Για την ακρίβεια ο σκάουτ της Μίλαν είπε πως οι αριστεροπόδαροι κεντρικοί αμυντικοί, επειδή ακριβώς λόγω… ποδιού έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια να παίξουν την μπάλα και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις μεταβιβάσεις του (αν και στόπερ) συχνά κάνουν τέτοιους είδους λάθη. Πόσο μάλλον ένας 19χρονος στόπερ, όπως ο Κουλιεράκης. Μάλιστα θυμήθηκε και τον… Κίβου, τον Ρουμάνο αριστεροπόδαρο στόπερ!


Καμία έκπληξη που ο Ντομινίκ Κοτάρσκι είναι στην 34μελή προεπιλογή του εκλέκτορα της Εθνικής Κροατίας για το Μουντιάλ στο Κατάρ. Την αποστολή βέβαια θα την ανακοινώσει στις 9 Νοεμβρίου, αλλά σύμφωνα με την ιταλική πιάτσα agents ο 22χρονος πορτιέρε του ΠΑΟΚ κατά 80% θα επιλεγεί / συμπεριληφθεί στην τελική 3άδα των τερματοφυλάκων.

Κάτι που σε μεγάλο βαθμό θα το οφείλει στο ισχυρό μανατζερικό Γραφείο που ανήκει, με έδρα το Μόντε Κάρλο και ιδιοκτήτη τον Φεντερίκο Παστορέλο (έχει και τον Μάρκο Λιβάγια). Μια παρουσία βέβαια στο Μουντιάλ, έστω και ως αναπληρωματικός, θα αυξήσει την χρηματιστηριακή αξία του Κοτάρσκι και την μετοχή του στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι (κάτι που θέλει πολύ ο Μπότο).

Ο Κροάτης εκλέκτορας Ντάλιτς στην προεπιλογή του πήρε 5 τερματοφύλακες. Εκτός του Κοτάρσκι τον Ίβιτσα Ίβουσιτς της Όσιγιεκ (για 6 μήνες πέρασε από τον Ολυμπιακό!), τον Ίβο Γκρίμπιτς της Ατλέτικο Μαδρίτης, τον Λάμπροβιτς της Ριέκα και τον Λιβάκοβιτς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Λιβάκοβιτς και Ίβουσιτς είναι οι σίγουροι πάντως…


Είναι 100% τσεκαρισμένο πως ο Mr. Survivor Ατζούν, μίλησε πρώτα με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και μετά με τον ΠΑΟΚ για να «σπάσει» το συμβόλαιό του και να αναλάβει την Χαλ. Θυμίζω πως είχε φτάσει πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Πέδρο Μαρτίνς πριν από περίπου 3 εβδομάδες.

Με τον Πορτογάλο κόουτς (πρώην του Ολυμπιακού) να πηγαίνει στην Αγγλία και να φωτογραφίζεται με τον Τούρκο ιδιοκτήτη, αλλά τελευταία στιγμή να αλλάζει γνώμη και να χαλάει την δουλειά.

Ο Ατζούν, λοιπόν, μέσω και του… Πέλκα αλλά και Τούρκων ατζέντηδων που γνωρίζουν πολύ καλά τον πατέρα του, Μιρτσέα Λουτσέσκου, προσπάθησε να προσεγγίσει και να έρθει σε συμφωνία με τον Ραζβάν. Ο τεχνικός όμως, του ΠΑΟΚ τον παρέπεμψε στον Ιβάν Σαββίδη αφού είχε ισχυρό συμβόλαιο (με ρήτρα αποδέσμευσης 7.000.000 ευρώ) με τον ΠΑΟΚ.

Ήταν, λοιπόν, θέμα Σαββίδη, εκεί… έστειλε τη μπάλα (Χαλ) ο Ρουμάνος προπονητής, που θα καθόταν να μιλήσει με τον Ατζούν μόνο και εφόσον τον… απελευθέρωνε ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ.

Κάτι που δεν συνέβη και παρά την επιμονή του Ατζούν στην Χαλ το πήραν απόφαση και ύστερα από μόλις έναν μήνα, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, έκλεισαν άλλο προπονητή (τον Ροζενιόρ).


Ο Τάσος Σαπουντζής, ο 20χρονος Εδεσσαίος μέσος που πήρε το βάπτισμα του πυρός από τον Μίτσελ στον Ολυμπιακό κόντρα στην Ναντ, ήξερε από την Τετάρτη πως θα αγωνιζόταν στο δεύτερο ημίχρονο του τελευταίου ευρωπαϊκού αγώνα των «ερυθρόλευκων».

Για αυτό άλλωστε είχε κατεβεί και βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο «Καραϊσκάκης» ο πατέρας του και παλαίμαχος άσος (των Άρη, Πανιωνίου, Εδεσσαϊκού), Αντώνης Σαπουντζής! Ο Ισπανός προπονητής τον έχει ξεχωρίσει, τον πιστεύει πολύ και ήταν η τρίτη του αποστολή, μετά τα ματς με Καραμπάχ και Φράιμπουργκ. Αυτή την φορά μάλιστα τον είχε προετοιμάσει πως θα αγωνιστεί, όπως και έγινε (μπήκε στη θέση του Ελ Αραμπί).

Ο δεξιοπόδαρος Σαπουντζής τζούνιορ κόντρα στη Ναντ κτυπούσε όλα τα στημένα. Και εκτός από τα τρεξίματα που έχει είναι πολύ καλός στις επαφές του και με την μπάλα στα πόδια. Μαζί με τον Καλογερόπουλο έγιναν οι άλλοι δύο, μετά τον Ντόι, που ο Μίτσελ έχει ανεβάσει από τον Ολυμπιακό Β’ δίνοντάς τους την ευκαιρία να παίξουν κιόλας.

Ο Σαπουντζής αποτέλεσε μεταγραφή της Ακαδημίας του Ολυμπιακού τον Γενάρη του 2019. Ήταν μια ακόμη πολύ έξυπνη προσθήκη της τότε ηγεσίας της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας (όπως άλλωστε και ο Καλογερόπουλος από τον Αστέρα Τρίπολης), που «κοίμισαν» τον ΠΑΟΚ και τον κατέβασαν στου Ρέντη και στην (τότε) Κ17. Εκμεταλλεύτηκαν πως ο Σαπουντζής στον «δικέφαλο» δεν έπαιζε και πίεσε ο πατέρας του για να τον αποδεσμεύσουν χωρίς όρους…


Με τη χρησιμοποίηση κόντρα στην Ναντ των Αλέξανδρου Καλογερόπουλου και Τάσου Σαπουντζή, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 43 παίκτες που έχει χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα σε Ελλάδα και Ευρώπη, σε συνολικά 22 αναμετρήσεις.

Ειδικότερα για τους στόπερ, ο Καλογερόπουλος αποτέλεσε τον 7ο, με τους Σισέ (13 συμμετοχές) – Μπα (12) – Σωκράτη (9) – Μανωλά (8) – Ρέτσο (5) – Ντόι (5) να είναι οι υπόλοιποι. Ουσιαστικά όμως, σε αυτά τα 22 ματς ως στόπερ έχουν χρησιμοποιηθεί από τους Μαρτίνς, Κορμπεράν, Μίτσελ συνολικά εννιά παίκτες αφού την θέση κάλυψαν τόσο ο μέσος Εμβιλά, όσο και ο μπακ Βρσάλικο! Για πρώτη φορά πάντως είδαμε ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Ρέτσο – Καλογερόπουλο…

Πάμε και στην ενημέρωση που έχει η πιάτσα agents για τις μεταγραφικές ανάγκες του Ολυμπιακού εν όψει Γενάρη. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτή οι «ερυθρόλευκοι» στο χειμερινό παζάρι θα κινηθούν για δύο (2) στόπερ και όχι για έναν!

Διαβάστε ακόμη: