Τι σου κάνει ένα «διπλό» στο «Καραϊσκάκης», όπως αυτό που πήρε ο ΠΑΟΚ. Ο κόουτς Ραζβάν Λουτσέσκου από εκεί που ήταν με την πλάτη στο τοίχο, ανέβηκε ξανά στο άλογο. Και ο υπό αμφισβήτηση αθλητικός διευθυντής, Ζοσέ Μπότο, βρήκε την ευκαιρία να δώσει συνέντευξη στην Πορτογαλία & να περάσει επικοινωνιακά μηνύματα αφού διαφήμισε Κοτάρσκι / Κουλιεράκη (τα νέα… ασημικά στην «ασπρόμαυρη βιτρίνα» με στόχο να γίνουν οι… επόμενοι Γιαννούλης / Τζόλης) ΚΑΙ αποθέωσε τον Ρουμάνο κόουτς για το προχωρημένο τρόπο σκέψης του (για ελληνική μεγάλη ομάδα), βάζοντας ενδεκάδα με 5 παίκτες U22.

Λογικά τέτοια ξαφνική… φουλ επίθεση αγάπης και τρομερή «λεζάντα» στην Πορτογαλία από τον Μπότο δεν πρέπει να την περίμενε ο Λουτσέσκου αλλά σίγουρα θα χαροποίησε τον Γιώργο Σαββίδη, ο οποίος την «ευλόγησε». Άλλωστε ο υιός του ιδιοκτήτη Ιβάν ήταν που «φόρεσε» τον Πορτογάλο στον ΠΑΟΚ…


Ο Μπότο πάντως το έχει πάρει πάνω του για να φτιάξει στο διεθνή market τα μεταγραφικά προφίλ των Κοτάρσκι / Κουλιεράκη, έτσι ώστε σε βάθος δυο περίοδών να αποτελέσουν υπερήφανες πωλήσεις για το κλαμπ! Μάλιστα ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ εκτός από τις επαφές του με κλαμπ και με Γραφεία ατζέντηδων, φροντίζει και ο ίδιος (έχει πολύ καλή σχέση με τα ΜΜΕ κι ας μην φαίνεται) να τους boostάρει επικοινωνιακά.

Γιατί δεν είναι σύνηθες, για αθλητικό διευθυντή ομάδας, να βγαίνει φόρα παρτίδα και να δηλώνει πως πολλοί σκάουτς βρέθηκαν στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ για τον Κοτάρσκι! Ή πως υπάρχουν ξένες ομάδες που τον ρωτάνε συνέχεια για τον Κουλιεράκη!


Μάλιστα ο Πορτογάλος αθλ. διευθυντής επειδή είναι χρόνια στο… κουρμπέτι φρόντισε να κάνει και μια έμμεση σύγκριση του Κουλιεράκη με τον συμπατριώτη του Αντόνιο Σίλβα. Και οι δύο άλλωστε είναι στόπερ/αποκαλύψεις της φετινής σεζόν αφού από την Κ19 βρέθηκαν στις πρώτες ομάδες ΠΑΟΚ και Μπενφίκα αντίστοιχα.

Με την τεράστια διαφορά στην μεταξύ τους χρηματιστηριακή αξία (300.000 έναντι 4.000.000 ευρώ αντίστοιχα) να οφείλεται βασικά στο ότι ο ένας είναι Έλληνας και ο άλλος Πορτογάλος και πελάτης του «χρυσοδάκτυλου» ατζέντη Μέντες! Για τον Ζοζέ Μπότο, λοιπόν, ο αριστεροπόδαρος Κουλιεράκης είναι –έστω στα σημεία– ανώτερος του δεξιοπόδαρου Αντόνιο Σίλβα. Και όσο κι αν αυτή η τοποθέτηση του ενόχλησε τον παλιόφιλο του Ζόρζε Μέντες σίγουρα θα σηκώσει σκόνη αφού το όνομα του Αντόνιο Σίλβα ήδη «παίζει» πάρα πολύ σε όλη την Ευρώπη!


Ο Ζοσέ Μπότο έχει καλές άκρες σε Ιταλία και Πορτογαλία. Εκεί θέλει βασικά να «δουλέψει» τα μεταγραφικά πρότζεκτ Κοτάρσκι και Κουλιεράκη. Ουσιαστικά ο Πορτογάλος είναι «στελεχιακό προϊόν» της μεγάλης σχολής της Μπενφίκα. Άλλωστε με τους «Αετούς» διατηρεί τρομερή σχέση που αποτυπώθηκε εν μέρει το περασμένο καλοκαίρι. Τόσο με τον δανεισμό ενός ταλέντου τύπου Ντάντας, όσο και με την διαχείριση που γίνεται στο μικρόσωμο Πορτογάλο μέσο στην Τούμπα, ώστε να κάνει πρόοδο, να εξελιχθεί και να γυρίσει τον Ιούνιο του 2023 στο Ντα Λουζ, με αγώνες στα πόδια του και ρυθμό.

Ουσιαστικά με τον Ντάντας της Μπενφίκα στον ΠΑΟΚ ο Μπότο κάνει ότι ακριβώς είχε κάνει ο Φερνάντο Σάντος με τους Μπρούνο Αλβες κι Ασουνσάο στην ΑΕΚ της σεζόν 2004–05 (δανεικοί για ένα χρόνο από την Πόρτο, που δεν υπήρχε περίπτωση να μείνουν, όπως τώρα και ο Ντάντας).


Πάμε τώρα και στην φρέσκια είδηση: Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι μετά την καλοκαιρινή μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ πήρε μεταγραφή και σε ένα από τα κορυφαία ιταλικά μανατζερικά Γραφεία, με έδρα το Μόντε Κάρλο.

Ο Κροάτης κίπερ είναι πλέον πελάτης του Φεντερίκο Παστορέλο και «ομόσταβλος» μεταξύ άλλων των Λουκάκου, Ντεμαράι Γκρέι, Άρθουρ, Μερέτ, Ζοάο Μάριο, Λιβάγια, Σμάιχελ αλλά και του Ελίασον της ΑΕΚ. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, πως ο Ζοσέ Μπότο βρέθηκε στην Ιταλία και μίλησε με τον Φεντερίκο Παστορέλο για το… μέλλον του Κοτάρσκι.

Ο τελευταίος αποτέλεσε το καλοκαίρι προσωπική επιλογή του Μπότο για βασικός Νο 1 στον «δικέφαλο». Μάλιστα χρειάστηκε ολόκληρο σχέδιο για να κοιμίσουν τον Άγιαξ που είχε τα δικαιώματά του. Έτσι, η Γκόριτσα πρώτα πλήρωσε με… λεφτά του ΠΑΟΚ την οψιόν αγοράς του από τον ολλανδικό σύλλογο (1.000.000) και μέσα σε δύο ημέρες τον πούλησε / έστειλε στην Τούμπα με τα διπλά (2.000.000).


Με τα 2 εκατομμύρια transfer fee ο 22χρονος Κροάτης έγινε η 10η πιο ακριβή αγορά στην ιστορία του κλαμπ! Συγχρόνως ο Μπότο για να μην έχει ανταγωνισμό ο Κοτάρσκι στον ΠΑΟΚ του… καθάρισε τον δρόμο.

Δεν συζήτησε καν την ανανέωση του Πασχαλάκη ενώ κράτησε τον έμπειρο Ζίφκοβιτς για αναπληρωματικό του Κροάτη. Ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής, λοιπόν, ποντάρει σε μία καλή σεζόν του Κοτάρσκι, στο να κληθεί και στην εθνική Ανδρών της Κροατίας, στο καλό όνομα ως ταλέντο που έχει από παλιά στην διεθνή πιάτσα σκάουτς (στα 18 του χρόνια ο Άγιαξ πλήρωσε 2.200.000 και τον αγόρασε από την Κ19 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ!) ώστε και με το boost ενός ατζέντη όπως ο Παστορέλο το ερχόμενο καλοκαίρι να φέρει προτάσεις από 6 με 7 εκατομμύρια και πάνω.

Τι επιπλέον έμαθε η στήλη; Πως ήδη ο Κοτάρσκι είναι στην λίστα της Μπενφίκα ως υποψήφιος να αντικαταστήσει τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο των 15.000.000 ευρώ που είτε τον Γενάρη, είτε (πιθανότερο) το καλοκαίρι θα πουληθεί!


Στην ελληνική πιάτσα agents… συζητήθηκε ιδιαίτερα η πρόσφατη παρουσία / εμφάνιση μετά από καιρό σε ελληνικά γήπεδα του Πολ Κουτσολιάκου της Rogon. Ο ομογενής ατζέντης την Κυριακή ήταν στην «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena» και είδε το ΑΕΚ – Ατρόμητος (Μουκουντί, Γαλανόπουλος και Αντρέας Κουέν οι πελάτες της Rogon στις δυο ομάδες) και την επομένη στο «Καραϊσκάκης» για το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ κι ας μην έπαιζαν ο Κώστας Φορτούνης ή ο Μιχαηλίδης. Παρεμπιπτόντως η παρουσία και η συνάντηση με τον ατζέντη του (Κουτσολιάκο) λες και έφερε… γούρι / θετική αύρα στο «Φορτού» αφού για πρώτη φορά ύστερα από 5 μήνες μπήκε ξανά σε αποστολή αγώνα των «ερυθρόλευκων». Κι αυτό αφού τον πήρε ο Μίτσελ για το ματς με τον Παναιτωλικό.


Κυριολεκτικά σκίζει ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς στη Ρωσία! Ο Σέρβος εξτρέμ είναι ο βασικός λόγος που η Ούραλ από ουραγός –και χωρίς νίκη στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές του ρωσικού πρωταθλήματος– αρχές Σεπτεμβρίου, όταν και τον αγόρασε αντί 600.000 ευρώ απο τον Ολυμπιακό, σήμερα έχει ανέβει στην 12η θέση.

Με τον Ραντζέλοβιτς βασικό και κορυφαίο η Ούραλ μετράει 4 νίκες στις τελευταίες 5 αγωνιστικές, έχοντας κάνει το «3 στα 3» τον Οκτώβριο. Κόντρα σε Λοκομοτίβ, Χίμκι, Ροστόφ ο Σέρβος σκόραρε και στα τρία παιχνίδια ισάριθμα πολύτιμα γκολ, χαρίζοντάς της 6 προσωπικούς βαθμούς(με συνολικά 3 γκολ και 1 ασίστ).

Έτσι ο Ραντζέλοβιτς πολύ γρήγορα έγινε ο σταρ της Ούραλ –όντας ο παίκτης με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στο ρόστερ της, ήτοι 2.500.000 ευρώ– και ήδη ακούγεται πως προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Ντιναμό Μόσχας του Σέρβου κόουτς Σλάβισα Γιοκάνοβιτς!


Μάλιστα, ο Ραντζέλοβιτς αποθεώνεται από τα ρωσικά ΜΜΕ που τον συγκρίνουν με δυο άλλους πρώην Σουπερλιγκάτους άσους (πρώην της ΑΕΚ) που πήραν μεταγραφή τον Αύγουστο και προβλήθηκαν πολύ περισσότερο αλλά χωρίς την ανάλογη προσφορά μέχρι τώρα.

Ο λόγος για τους Μιτάι και Λε Ταλέκ, που… απογοητεύουν. Ο νεαρός διεθνής Αλβανός αριστερός μπακ –αγορά 3.000.000 από την Ένωση– μετράει μόλις 124’ σε 6 συμμετοχές του στη Λοκομοτίβ, η οποία έπεσε στην ζώνη του υποβιβασμού και εσχάτως άλλαξε όλο το τιμ της (προπονητή και διευθυντές, αθλητικό και τεχνικό, αυτοί που είχαν πάει τον Μιτάι στην Μόσχα).

Μία από τα ίδια και χειρότερα για τη Τορπέντο Μόσχας του Λε Ταλέκ που είναι τελευταία με μόλις 6 βαθμούς. Ο Λε Ταλέκ μετά από 5 ματς ως βασικός (στα 3 ως στόπερ και στα 2 ως αμυντικός μέσος) πλέον πέρασε στον πάγκο κι ας έχει το δεύτερο πιο υψηλό συμβόλαιο στην ομάδα!

Διαβάστε ακόμη: