Πίσω απο το done deal της ανανέωσης του Ντάγκλας Αουγκούστο με τον ΠΑΟΚ κρύβεται μία… πρωτοκλασάτη απουσία και χοντρό παρασκήνιο. Στη Θεσσαλονίκη, όπως και οι ρεπόρτερ του «δικεφάλου», το γνωρίζουν πολύ καλά. Είτε όμως, πέρασε στα… ψιλά, είτε το έκαναν «γαργάρα»! Το γεγονός, δηλαδή, πως για να ξανακαθίσουν στο τραπέζι οι δυο πλευρές και να υπάρξει τελικά hapy end στην υπόθεση χρειάστηκε να… βρίσκεται στην Πορτογαλία με άδεια ο Ζοσέ Μπότο!

Ναι, ο αθλητικός διευθυντής με τις υπέρ–αρμοδιότητες στον ΠΑΟΚ, στο φινάλε της συγκεκριμένης υπόθεσης… περιθωριοποιήθηκε! Για την ακρίβεια, ο Μπότο δεν είχε μόνο… φυσική απουσία αλλά και ουσιαστική αφού έμεινε εκτός διαπραγμάτευσης! Κάτι που δεν αποτέλεσε επιλογή του Πορτογάλου αθλητικού διευθυντή αλλά ξεκάθαρη επιθυμία της μανατζερικής πλευράς του Ντάγκλας Αουγκούστο, η οποία δυσαρεστήθηκε με τους αρχικούς χειρισμούς του και είχε πρόβλημα μαζί του.

Το περίεργο είναι πως ο Ιβάν Σαββίδης αναγνώρισε το δίκαιο του επίμονου «αιτήματος» των εκπροσώπων του Ντάγκλας Αουγκούστο και… έκανε στην άκρη τον Μπότο.

Προφανώς, βέβαια, για να μη δοθούν… δικαιώματα επικοινωνήθηκε προς τα έξω πως η απουσία του Πορτογάλου αθλητικού διευθυντή από μία τόσο σοβαρή υπόθεση, είχε να κάνει με την ανάγκη να βρίσκεται στην πατρίδα του με άδεια, για προσωπικό του θέμα!


Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ σε ποιον ανέθεσε τη… δουλειά του «αδειούχου» Μπότο, στην τελική διαπραγμάτευση της ανανέωσης Αουγκούστο; Στον γιο του, Γιώργο Σαββίδη και τη Μαρία Γκοντσάρεβα!

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως αυτός που είχε (πρώτο) φέρει στην Τούμπα τον Βραζιλιάνο μέσο ήταν ο υιός Σαββίδη, εκνευρίζοντας εκείνο τον Ιούνιο τον κόουτς Λουτσέσκου, ο οποίος έχει θέσει ως προτεραιότητα την παραμονή δύο μέσων εκ των Ολιβέιρα, Σάκχοφ, Κάνιας (έφυγαν τελικά και οι τρεις) και όχι την μεταγραφή του Ντάγκλας Αουγκούστο.

Για να τα λέμε όλα, ο Ρουμάνος κόουτς στην επιστροφή του στην Τούμπα όχι μόνο «κούμπωσε» με τον Βραζιλιάνο άσο αλλά τον εξέλιξε και κυρίως επέμενε στην παραμονή του. Και οι ατζέντηδες του Αουγκούστο όμως, όταν έπεσαν οι υπογραφές, αποθέωσαν τον Λουτσέσκου και μνημόνευσαν την επιδραστικότητα του πάνω στον πελάτη τους όπως και το καταλυτικό ρόλο που έπαιξε για να φτάσουν σε συμφωνία ανανέωσης με το κλαμπ.


Ο Ντάγκλας Αουγκούστο ανανέωσε με σούπερ αποδοχές, είναι στο big 4 των πιο ακριβοπληρωμένων του «ασπρόμαυρου» ρόστερ. Σύμφωνα με την μανατζερική πιάτσα, οι καθαρές ετήσιες αποδοχές του θα ξεπερνούν το 1.100.000 συν μπόνους. Ο Ζοσέ Μπότο απο την πλευρά του θεωρούσε υπερβολικές τις οικονομικές απαιτήσεις του Βραζιλιάνου και λίγο… εκβιαστική την στρατηγική των εκπροσώπων του (που πήγαν να «μπλέξουν» κι άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα).

Ο Πορτογάλος έκανε την εισήγησή του στον ιδιοκτήτη πως δεν συμφωνούσε με το ύψος της ετήσιας αποζημίωσης που ζητούσαν οι μάνατζερ του Αουγκούστο και οι τελευταίοι με τη σειρά τους μετέφεραν στον Σαββίδη πως δεν είχε νόημα να κάνουν νέα διαπραγμάτευση αφού υπήρχε μεγάλη απόκλιση. Και κάπως έτσι ο Ιβάν το… πήρε πάνω του, έβγαλε εκτός υπόθεσης τον Μπότο και την ανάθεσε στον γιο του και τη Γκοντσάρεβα. Για να φτάσουν σε συμφωνία!


Πώς το πήρε ο Μπότο, όλο αυτό, είναι ένα καλό ερώτημα. Αν του άρεσε, δεν του άρεσε ή… ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Λογικά σε κανέναν φιλόδοξο αθλητικό διευθυντή δε θα άρεσε το αφεντικό να τον… πετάει εκτός μίας τόσο σημαντικής υπόθεσης που ήταν δικής του αρμοδιότητας και είχε αντίθετη άποψη.

Βέβαια επειδή ο Μπότο… μιλάει –και εδώ και στην πατρίδα του– προσεχώς θα καταλάβουμε αν και πόσο έχει πειραχτεί. Ποιος ξέρει μπορεί να σκάσουν ξανά δημοσιεύματα για κάποια ξένη ομάδα που φλερτάρει μαζί του…


Η στήλη αποκάλυψε πως ο Χρηστοβασίλης ψάχνει αγοραστή για τον ΠΑΣ και ότι ήδη ο γνωστός ατζέντης Κωνσταντίνος Φάρρας έχει ενεργοποιηθεί στη Γερμανία βρίσκοντας τους πρώτους ενδιαφερόμενους.

Το καινούργιο στοιχείο στην υπόθεση είναι πως οι απαιτήσεις του ιδιοκτήτη του ΠΑΣ Γιάννινα τοποθετούνται στα 5.000.000 ευρώ. Ποσό που πολύ δύσκολα θα πιάσει και θα πρέπει να το κατεβάσει, λένε οι… ειδικοί.


Επιστροφή στο πρωτάθλημα της Super League με δύο πάγκους να… τρίζουν επικίνδυνα και να «κινδυνεύει» η θέση των προπονητών τους. Πρόκειται για αυτόν του Ιωνικού, με τον Σπανό να είναι όντως σε πολύ δύσκολη θέση. Και ο δεύτερος είναι του Αστέρα Τρίπολης, με τον Μεταξά να χρειάζεται πάση θυσία την (εντός έδρας) νίκη κόντρα στον ΟΦΗ για να πάρει βαθιά… ανάσα. Βέβαια και στην κρητική ομάδα, δεν σημαίνει πως επειδή την… πλήρωσαν οι Σαμαράδες, ο Νίκος Νιόπλιας βρίσκεται στο απυρόβλητο. Κι αυτός παίζει με τα αποτελέσματα αλλά τουλάχιστον δεν κινδυνεύει άμεσα.

Διαβάστε ακόμη: