Ο Ρούντι Γκαρσία, καθώς έμπαινε η φετινή άνοιξη, εμφανιζόταν ως το Νο 2 προπονητικό γούστο του Δημήτρη Μελισσανίδη, μετά τον Φερνάντο Σάντος, για την ΑΕΚ!

Τουλάχιστον… επικοινωνιακά αλλά και σε… επίπεδο βολιδοσκόπησης προς τους δύο top class προπονητές, γιατί ρεαλιστικά δεν υπήρχαν πιθανότητες, ούτε για τον έναν, ούτε για τον άλλον! Κι ας ήρθε ο ατζέντης του Γάλλου στην Αθήνα κι ας πήγε αξιωματούχος της ΑΕΚ (και φίλος από τα παλιά του Φερνάντο) στην Πορτογαλία…

Κι αν ο Σάντος έμεινε στην εθνική Πορτογαλίας για να την οδηγήσει στο Κατάρ, ο Ρούντι Γκαρσιά μπορεί να… καθυστέρησε λίγο αλλά πριν βγει ο Ιούνιος βρήκε πάγκο. Και μάλιστα από… χρυσάφι! Θα είναι προπονητής της Αλ Νασρ του Ριάντ για τα επόμενα δύο χρόνια, με συνολικές αποδοχές κοντά στα 11.500.000 ευρώ!

Η Αλ Νασρ από την Σαουδική Αραβία είναι αυτή που δις είχε… φλερτάρει με τον Πέδρο Μαρτίνς (μάλιστα υπήρχαν και δημοσιεύματα τον περασμένο Δεκέμβριο, που ήθελαν άνθρωπό της να έρχεται στην Αθήνα και να συναντάται με τον Πορτογάλο, ο οποίος παρέμεινε πιστός στον Ολυμπιακό, με τον οποίο άλλωστε τελικά ανανέωσε) ενώ είχε… ενοχλήσει και τον Λουτσέσκου.

Ο Ρούντι Γκαρσία δεν είναι μόνο πως πήγε με 5.600.000 ετησίως στην Αλ Νάσρ, αλλά έβαλε και όρο πως θα είναι δικές του –παικτών που αγωνίζονται στην Ευρώπη– και οι 6 μεταγραφές ξένων που μπορούν να κάνουν οι Σαουδάραβες! Πιστεύει πραγματικά κανείς πως ο αυτός κόουτς θα ερχόταν στην Ελλάδα και την ΑΕΚ;


Το deal του Ρούντι Γκαρσία με την Αλ Νάσρ έκλεισε κατά πάσα πιθανότητα (και προς το παρόν) την… πόρτα για να δουλέψει στην δεύτερη ισχυρότερη / πλουσιότερη ομάδα της Σ. Αραβίας ένας Έλληνας γυμναστής που τυγχάνει και καθηγητής πανεπιστημίου!

Ο λόγος για τον Δημήτρη Στεργιόπουλο, γυμναστή, εργοφυσιολόγο, υπεύθυνο μετρήσεων της Ακαδημίας του Ολυμπιακού. Στην οποία είχε πάει ως προσωπική επιλογή του πρώην Διευθυντή της, Αντώνη Πίκουλα!

Μόλις πριν από έναν χρόνο, ο Στεργιόπουλος κέρδισε μία από τις υποτροφίες της UEFA για επιστημονικές μελέτες. Και ήταν η πρώτη φορά που συνέβη για Έλληνα υποψήφιο διδάκτωρ και ελληνικό πανεπιστήμιο (Καποδιστριακό), χωρίς συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Το project του Στεργιόπουλου, που αφορούσε και στην απόδοση των ελίτ ποδοσφαιριστών, είχε επιλεγεί / κερδίσει πολύ δυνατές υποψηφιότητες μεγάλων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων!

Ο Στεργιόπουλος, έτσι, απέκτησε πολύ καλό όνομα και στους κύκλους της UEFA και μέσω αυτών προφανώς… συστήθηκε στη Σαουδική Αραβία. Με την Αλ Νάσρ, σύμφωνα με πληροφορίες, να του κάνει πρόταση εδώ και περίπου έναν μήνα, για την πρώτη της ομάδα κι αυτός να το σκέφτεται.

Μόνο που τώρα τα δεδομένα άλλαξαν αφού έφυγε ο Αργεντινός τεχνικός Ρούσο, με τον Ρούντι Γκαρσία να αναλαμβάνει με το δικό του 8μελές επιτελείο.


Ο Λάζλο Μπόλονι, που για 7 μήνες κάθισε στον πάγκο του Παναθηναϊκού, την σεζόν 2020 – 2021, ξεχάστηκε πολύ γρήγορα λόγω και του… έργου Γιοβάνοβιτς στην ομάδα. Παρεμπιπτόντως, ο 69χρονος Ρουμάνος τεχνικός διατηρούσε πολύ καλή σχέση –ενώ έχει κρατήσει επαφή– με τον Γιάννη Αλαφούζο.

Ο Μπόλονι, που ήταν υποψήφιος για την Εθνική Ρουμανίας και προτάθηκε στην ΕΠΟ για την Εθνική Ελλάδας, επέστρεψε πρόσφατα (πριν από 2 εβδομάδες) στους πάγκους συλλόγου. Και συγκεκριμένα της Μετς, που υποβιβάστηκε μαζί με τις Σεντ Ετιέν και Μπορντό στην δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας!

Η Μετς που θα ξεκινήσει την σεζόν με στόχο να κάνει πρωταθλητισμό, έχει νέο ποδοσφαιρικό διευθυντή, τον Πιέρ Ντρεοσί! Ναι, τον 62χρονο Γάλλο που ο Μπόλονι είχε πείσει τον Γιάννη Αλαφούζο και τον πήρε στον Παναθηναϊκό ως αθλητικό διευθυντή (στη θέση του Τσάβι Ρόκα), τον Νοέμβριο του 2020.

Ο Μπόλονι είχε φέρει τον Ντρεοσί στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό (στο τέλος της σεζόν βέβαια έφυγαν και οι δύο) και τώρα ο Ντρεοσί με τη σειρά του πήρε τον Μπόλονι στη Μετς! Έτσι πάνε αυτά… Μένει να δούμε αν στην γαλλική ομάδα πάει –είτε ως δανεικός, είτε ως ελεύθερος με ποσοστό μεταπώλησης– ο Βασίλης Ζαγαρίτης!

Εξαιτίας του Μπόλονι, ο “Ζαγάρ”, τον οποίο προτιμούσε από τον Χουανκάρ, έγινε βασικός στον Παναθηναϊκό και πήρε την μεταγραφή στην Πάρμα. Και οι παλιές αγάπες, ως γνωστόν, δεν ξεχνιούνται…


Η Αλ Αΐν απο τα Η.Α.Ε. είναι αλήθεια πως έχει βάλει στο μεταγραφικό της στόχαστρο τον Ντάγκλας Αουγκούστο. Βραζιλιάνος (στο ρόστερ της υπάρχουν ήδη 4), προερχόμενος από αρκετά καλή σεζόν στον ΠΑΟΚ και σημερινή χρηματιστηριακή αξία 3.500.000, με το συμβόλαιό του στον “δικέφαλο” να λήγει σε ένα χρόνο και όντας σε μανατζερικό Γραφείο με δεδομένα κονέ στην Αραβία.

Επίσης, η Αλ Αΐν παραδοσιακά κάνει ψώνια από το ελληνικό πρωτάθλημα. Προσοχή: όχι Έλληνες, αλλά ξένους παίκτες που αγωνίζονται στα μέρη μας. Ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2011 με τον Νάτσο Σκόκο της ΑΕΚ (2.8 εκατ.), ακολούθησε ο Στοχ του ΠΑΟΚ, μετά, το 2017, ο Μάρκους Μπέργκ του Παναθηναϊκού (3.3 εκατ.) και πέρυσι ο Μεριά του Ολυμπιακού (1.5 εκατ.)

Προπονητής στην πρωταθλήτρια Αλ Αΐν είναι ο Σεργκέι Ρεμπρόφ! Ναι, ο Ουκρανός που είχε ρίξει (την δεύτερη, μετά τον Λουτσέσκου) “χυλόπιτα” στην ΑΕΚ για να την αναλάβει, τον Μάιο του 2021. Ο Ρεμπρόφ, λοιπόν, γουστάρει και θέλει τον Ντάγκλας Αγκούστο.

Οι ατζέντηδες που λειτουργούν για λογαριασμό του κλαμπ από τα Η.Α.Ε. έχουν ήδη ενημερώσει την πλευρά του 25χρονου Βραζιλιάνου μέσου πως τον θέλουν αλλά και τι συμβόλαιο μπορούν να του προσφέρουν. Το ενδιαφέρον τους έχει μεταφερθεί και στον ΠΑΟΚ, χωρίς πάντως ακόμη κάτι χειροπιαστό. Δηλαδή, με την κατάθεση προσφοράς.

Για αυτό και οι γύρω – γύρω γνωρίζουν πως η Αλ Αΐν είναι έτοιμη να προσφέρει στον ΠΑΟΚ  ένα ποσό που θα κυμαίνεται στα 3.5 με 4 εκατ. ευρώ για τον Ντάγκλας Αγκούστο. Πρώτη τιμή, λογικά… Βέβαια τον Γενάρη που είχε σκάσει η Σπόρτινγκ, ο Σαββίδης ήθελε 6.000.000!


Ο Ντάγκλας Αουγκούστο μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, από τον Γενάρη θα μπορεί να υπογράψει όπου θέλει, οπότε αυτό το καλοκαίρι είναι κομβικό. Ή ο Μπότο τον ανανεώνει με καλή αναπροσαρμογή αποδοχών ή τον πουλάει με ποσό λίγο πάνω από τα λεφτά που χάλασε ο Σαββίδης για να τον αγοράσει από την Κορίνθιανς (και ήταν 3 εκατομμύρια τότε).

Τι λέει ο Λουτσέσκου για τον Ντάγκλας; Πως τον θέλει, για να κτίσει πάνω του και έχει εισηγηθεί να ανανεωθεί το συμβόλαιο του. Αυτό ξέρω…

Βέβαια και ο Ζοσέ Μπότο στις θέσεις που παίζει ο Ντάγκλας Αουγκούστο έχει ήδη φέρει δυο Πορτογάλους (πουλέν του), Φελίπε Σοάρες και Ντάντας και έναν Ουρουγουανό (Κουαλιάτα), ξοδεύοντας μέχρι τώρα για αυτούς σε transfer και loan fee 6.000.000 ευρώ…