H AEK μπορεί  Μεγαλοεβδομαδιάτικα να έφερε στην Αθήνα τον Ματίας Αλμέιδα –ενώ είχε ήδη μια αρχική συμφωνία μαζί του– για να τον περάσει κι από προσωπικό κάστινγκ ο Δημήτρης Μελισσανίδης, μπορεί να είχε σταντ μπάι και τον Κροάτη Ίβαν Λέκο αλλά “στοχευμένα” καθυστέρησε περίπου μία εβδομάδα για την τελική επιλογή του “εκλεκτού” της κόουτς λόγω… Φερνάντο Σάντος!

Πάμε και σε μία αποκάλυψη που θα προκαλέσει αίσθηση…

Θεωρητικά, ο 67χρονος Πορτογάλος τεχνικός είχε “τελειώσει ” ως υποψήφιος για τον “κιτρινόμαυρο” πάγκο από τα τέλη Μαρτίου, με την τότε πρόκριση της Εθνικής Πορτογαλίας στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Για να… επανέλθει, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας λίγο πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα, όταν στην ΑΕΚ ενημερώθηκαν πως ο Φερνάντο Σάντος σκέφτεται σοβαρά την αποχώρηση / παραίτησή του από την Πορτογαλία!

Η πληροφορία από… πρώτο χέρι προκάλεσε την κινητοποίηση των “κιτρινόμαυρων”, του Μελισσανίδη και των αξιωματούχων του, αφού εξ αρχής ο Σάντος ήταν ο πρώτος και μεγάλος στόχος / προπονητικός πόθος.

Μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, λοιπόν, η υπόθεση Σάντος αναζωπυρώθηκε ενώ έγινε και ταξίδι στην Πορτογαλία δύο ανθρώπων για λογαριασμό τη ΑΕΚ, που έχουν πολύ καλή σχέση με τον Φερνάντο.

Για να διαπιστώσουν διά ζώσης κατά πόσον υπήρχαν ρεαλιστικές προϋποθέσεις να πειστεί ώστε να τρέξουν άμεσα οι εξελίξεις, αφού η ΑΕΚ δεν είχε την πολυτέλεια του χρόνου για να τον περιμένει.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ίδια πηγή, η ΑΕΚ είχε δώσει ένα είδος προθεσμίας μέχρι την Τετάρτη του Πάσχα στον Σάντος, προκειμένου να την ενημερώσει τι σκέφτεται να κάνει.

Προφανώς και ο Πορτογάλος εκλέκτορας παραμένει αναποφάσιστος και έτσι η ΑΕΚ κίνησε τη διαδικασία για να ντιλάρει με τον (έτοιμο από τη Μεγάλη Παρασκευή) Αλμέιδα!

Κάτι που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (28/04), με την “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ να ενημερώνει για συμφωνία για συνεργασία 2+1 χρόνων.

Η στήλη από την προηγούμενη εβδομάδα σας είχε ενημερώσει για τα… μυστικά και τις λεπτομέρειες της επικείμενης συμφωνίας της ΑΕΚ με τον Ματίας Αλμέιδα.

Κυρίως για τα δύο αδιαπραγμάτευτα εκ μέρους του Αργεντινού, το πρότζεκτ 3ετίας και το 6μελές επιτελείο συνεργατών του που δεν αποχωρίζεται και τους πληρώνει ο ίδιος…

Αποκαλύψαμε, επίσης, πως ο Γιάννης Παπαδημητρίου δούλευε την περίπτωση Αλμέιδα από τις αρχές Απριλίου, ότι είχε εμπλακεί ο ατζέντης και του Σκόκο, Παύλος Διαννής στην ιστορία ενώ ο Αργεντινός κόουτς πρώτα είδε σε βίντεο τη φετινή ΑΕΚ και μετά άναψε πράσινο για να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση και να συμφωνήσει / έρθει στην Ελλάδα…

Πάμε και σε μία ακόμη αποκάλυψη: ο Αλμέιδα που έχει ήδη άποψη για το κιτρινόμαυρορόστερ, εκφράστηκε υπέρ του Στίβεν Τσούμπερ, ζητώντας την άμεση ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς του από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης!

Για τον (όπως όλα δείχνουν) νέο κόουτς της ΑΕΚ, ο Τσούμπερ είναι πολύτιμος και ίσως ο κορυφαίος της.

Γενικότερα, να πούμε πως στις συζητήσεις με όλους τους υποψήφιους προπονητές, οι αξιωματούχοι της Ένωσης άκουσαν να τους εκθειάζουν τον διεθνή Ελβετό μεσοεπιθετικό. Τυχαίο;

Έχει γραφτεί για Ουάρντα και Ολυμπιακό. Πως τους προτάθηκε ο Αιγύπτιος εξτρέμ, ο οποίος μένει ελεύθερος από την Ανόρθωση και δεν έχει δικαιώματα πάνω του πλέον ο ΠΑΟΚ…

Όπως παλαιότερα είχε γραφτεί και στον Παναθηναϊκό, ο Ουάρντα.

Πως τους απασχολεί και ότι είναι στο μυαλό του Γιοβάνοβιτς. Για τον Μπόλονι το ήξερα, για τον Σέρβο κόουτς δεν παίρνω όρκο πως ισχύει το… γούστο του με τον “Φαραώ”…

Πάμε όμως και στη μανατζερική… διαπλοκή με τον Ουάρντα.

Στο transfermarkt μπορεί να εμφανίζεται πως ανήκει στο Γραφείο του Ιταλού ατζέντη Ταβάνο και ότι είναι “ομόσταβλος” του Ελ Καντουρί αλλά προφανώς και κάτι τους… διαφεύγει. Κάτι –που μεταξύ μας– το γνωρίζουν λίγοι.

Ουσιαστικά, ατζέντης του Ουάρντα, τουλάχιστον για την Ελλάδα κι αυτός που έκανε το deal με την Ανόρθωση αλλά και το απελευθέρωσε από τον ΠΑΟΚ, είναι ο Ζήσης Βρύζας!

Στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, σε σουίτα, ήταν το βράδυ της Τετάρτης ο Θόδωρος Καρυπίδης.

Δεν ήταν ασφαλώς η πρώτη φορά, ούτε έχει κρύψει ο ιδιοκτήτης του Άρη την φιλική σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη…

Έμαθα, λοιπόν, πως ο Καρυπίδης ήταν… απαρηγόρητος για τη φετινή μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Άρη να παίξει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και να σηκώσει κούπα.

Κι αυτό επειδή αποκλείστηκε από την Λαμία, η οποία αμέσως έπειτα  από εκείνη την πρόκριση –και την αποχώρηση του Μιχάλη Γρηγορίου– κατέρρευσε…

Ο Καρυπίδης, λοιπόν, στο “Καραϊσκάκης” βλέποντας το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ και έχοντας προηγουμένως ενημερωθεί και για το Λαμία – Παναθηναϊκός, έλεγε πως το λάθος του ήταν που δεν… έστειλε νωρίτερα τον Άκη Μάντζιο.

Συγκεκριμένα, πως έπρεπε να τον είχε αντικαταστήσει πριν από τις κυπελλικές αναμετρήσεις του Άρη με την Λαμία.

Χωρίς Μάντζιο στον πάγκο αλλά με τον Μπούργκος ή κάποιον άλλον προπονητή, ο Καρυπίδης έλεγε πως ο Άρης θα είχε αποκλείσει την Λαμία και πιθανότατα να βρισκόταν στον τελικό της 21ης Μαΐου. Το μετάνιωσε εκ των υστέρων…