Ο ΠΑΟΚ «πληγώθηκε» από την αποψινή (14/04) αναποτελεσματικότητά του και χάνοντας ξανά από τη Μαρσέιγ, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη με 0–1, αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa Conference League.

Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου «σπατάλησε» πληθώρα ευκαιριών καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, με τον Μανταντά και την… αστοχία να τού στερούν ένα τέρμα, το οποίο δυνητικά θα αρκούσε για να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση.

Το γκολ του Ντμίτρι Παγιέ πριν από την ανάπαυλα προσέφερε ηρεμία στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι κατάφεραν να διαχειριστούν το προβάδισμά τους, σε συνδυασμό και με το 2–1 της Μασσαλίας.

Στο 5’, ο ΠΑΟΚ έχασε την πρώτη του κλασσική ευκαιρία στο ματς. Ο Βιεϊρίνια σέντραρε με δύναμη από τα αριστερά, αλλά η ενστικτώδης προβολή του αμαρκάριστου Τσιγγάρα κατέληξε άουτ.

Ακολούθησαν ακόμη δύο μεγάλες στιγμές για τους «ασπρόμαυρους», αρχικά με πλασέ του Άκπομ και εν συνεχεία έπειτα από κεφαλιά του Κρέσπο, τις οποίες εξουδετέρωσε ο Γάλλος τερματοφύλακας.

Μετά το «εκρηκτικό» δεκάλεπτο του ΠΑΟΚ, η Μαρσέιγ απέκτησε ισορροπία στις κινήσεις της και έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Παγιέ να σουτάρει άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν συνεχώς μέτρα, με αποτέλεσμα να απειλούν περισσότερο. Μάλιστα, είχαν και δοκάρι ύστερα από ασυνεννοησία του Ίνγκασον με τον Πασχαλάκη και παρ’ ολίγον… γκάφα του Ισλανδού κεντρικού αμυντικού.

Η Μαρσέιγ προηγήθηκε στο 34ο λεπτό. Ο Κρέσπο έκανε λάθος, ο Γκεντουζί έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Παγιέ και εκείνος νίκησε τον Πασχαλάκη.

Μαρσέιγ.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε λίγο αργότερα να «απαντήσει», όμως το σουτ του Ζίβκοβιτς κατέληξε άουτ.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ανήκε στη Μαρσέιγ, με το σουτ του Μπακαμπού να πηγαίνει εκτός εστίας.

Στο 70’, ο Ζίβκοβιτς σούταρε έπειτα από εκτέλεση κόρνερ αλλά ο Μανταντά είπε και πάλι «όχι».

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο νεοεισελθών Τσόλακ αστόχησε σε  τετ–α–τετ, ενώ οι τελευταίες επιθετικές απόπειρες από πλευράς «δικεφάλου του Βορρά» ανήκαν στους Μίτριτσα και Ντάγκλας Αουγκούστο, δίχως να βρίσκουν στόχο.

Η Μαρσέιγ θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τη Φέγενορντ που επιβλήθηκε με 3–1 της Σλάβια Πράγας στην Τσεχία.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (68′ Σίντκλεϊ), Αουγκούστο, Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς (77′ Μουργκ), Τσιγγάρας (57′ Μίτριτσα), Μπίσεσβαρ (77′ Σβαμπ), Άκπομ (68′ Τσόλακ).

Μαρσέιγ (Χόρχε Ντέσιο αντί του τιμωρημένου Χόρχε Σαμπαόλι): Μανταντά, Ρονζιέ, Σαλιμπά, Τσαλέτα Τσαρ, Πέρες, Λιρόλα, Γκεντουζί, Γκέιγ, Χαρίτ, Μπακαμπού (71′ Ουντέρ), Παγέ (88′ Κολάσινατς).

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα του ECL:

Ρόμα – Μπόντο Γκλιμτ: 3–0

Σλάβια Πράγας – Φέγενορντ: 1–3

Αϊντχόφεν – Λέστερ: 1–2

Τέλος, γνωστοποιήθηκε πως η απόφαση της UEFA για τα σοβαρά επεισόδια της Μασσαλίας, θα ληφθεί στις 19/04.

Το εναρκτήριο παιχνίδι για τα προημιτελικά του Europa Conference League, είχε στιγματιστεί από σοβαρά επεισόδια σε όλη τη Μασσαλία, τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη, αλλά και λίγη ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα με συμπλοκές ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων, τραυματίες και συλλήψεις.