Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, στο 13’ ο Ζέρσον «άνοιξε» το σκορ για τους γηπεδούχους, νικώντας τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη.
Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου ισορρόπησε το παιχνίδι, απέκτησε ρυθμό και μετά τη σπουδαία επέμβαση του Έλληνα τερματοφύλακα στο πλασέ του Ουντέρ στο 30’, επιχείρησε να κινηθεί με μεγαλύτερη συχνότητα στο επιθετικό τρίτο.
Ωστόσο, μερικά δευτερόλεπτα πριν από την ανάπαυλα, ο Ντμίτρι Παγιέ με ένα εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής «έγραψε» το 2-0 για την ομάδα του Χόρχε Σαμπαόλι.
Η είσοδος του Ομάρ Ελ Καντουρί κατά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο οποίος αντικατέστησε τον Χάρη Τσιγγάρα, χάρισε… «φτερά» στον «δικέφαλο του Βορρά» που τρία λεπτά αργότερα, μείωσε στο σκορ.
Ο Λύρατζης ανέκτησε την κατοχή της μπάλας, ο Ελ Καντουρί πάσαρε στον Ζίβκοβιτς, ο Σέρβος επέστρεψε στον Μαροκινό που με όμορφο σουτ από τη δεξιά πτέρυγα διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
Στο 58ο λεπτό, ο Τσούμπα Άκπομ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, καθώς δεν αξιοποίησε την πάσα του Ντάγκλας Αουγκούστο, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
Στις καθυστερήσεις ο Σιμόν Μαρτσίνιακ απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ζέρσον για μαρκάρισμα πάνω στον Μίτριτσα, με τον Βραζιλιάνο να χάνει τον επαναληπτικό αγώνα της Τούμπας, όπως ακριβώς ο Αργεντινός προπονητής του γαλλικού συλλόγου που επίσης δέχθηκε κίτρινη κάρτα (δεύτερη, έπειτα από εκείνη στο ματς με τη Βασιλεία) αλλά και ο Καμαρά.
Μαρσέιγ (Χόρχε Σαμπαόλι, σε διάταξη 4–3–3): Μανταντά, Κολάσινατς (63’ Καμαρά), Τσαλέτα Τσαρ, Σαλιμπά, Λιρόλα (63’ Ρονζιέ), Γκέιγ, Γκεντουζί, Ζέρσον, Παγιέ, Ουντέρ, Μπακαμπού.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου σε διάταξη 4–2–3–1): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Ίνγκασον, Τσιγγάρας (46’ Ελ Καντουρί), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (75’ Μίτριτσα), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (75’ Τσόλακ).