Οι επαφές του ΠΑΟΚ με την πλευρά του Ντάγκλας Αουγκούστο κατέληξαν σε συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου του Βραζιλιάνου άσου, με τους «ασπρόμαυρους» να ανακοινώνουν επίσημα την παραμονή του στην Τούμπα, έως το καλοκαίρι του 2026.

«Ο ΠΑΟΚ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον Ντάγκλας Αουγκούστο, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2026. Ήλθε στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2019 και έκτοτε μετρά 96 συμμετοχές, επτά τέρματα κι επτά ασίστ, έχοντας κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδας της σεζόν 2020 – 2021.

Ο 25άχρονος Βραζιλιάνος ήλθε σε συμφωνία με τον “δικέφαλο” και θα παραμείνει κάτοικος Τούμπας για τέσσερα ακόμη χρόνια», ανέφερε η ανακοίνωση. Σε περίπτωση που ο Βραζιλιάνος χαφ εξαντλήσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ, θα συμπληρώσει επτά χρόνια στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2019, από την Κορίνθιανς.

Ο Ντάγκλας Αουγκούστο βρισκόταν –μέχρι πρότινος– εκτός ομάδας και όσον αφορά το θέμα της ανανέωσης, ζητούσε 2.2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ, ο ΠΑΟΚ δε διατίθετο να προσφέρει περισσότερα από 1.6 εκατομμύρια ευρώ.

Τελικώς, ύστερα από αμοιβαίες υποχωρήσεις, βρέθηκε η «χρυσή τομή» και οι δύο πλευρές σύναψαν συμφωνία, η οποία θα έχει ισχύ για τα επόμενα τρία χρόνια. Σε αυτά τα ποσά θα προστεθούν και τα μπόνους επίτευξης στόχων.

Πραγματοποίησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στη Φλουμινένσε (προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα μέσω των τμημάτων υποδομής), στην οποία αγωνίσθηκε από το 2015 μέχρι το 2018, με την Κορίνθιανς να τον υπογράφει το 2018 και να τον δίνει αρχικά ως δανεικό στη Μπαχία, πριν έλθει σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ, έναν χρόνο αργότερα.

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, μετρά τρεις συμμετοχές με την Κ20 της Βραζιλίας και μία με την Κ23 της «βερντεόρο», ενώ, η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται –αυτή τη στιγμή– στα 3.500.000 ευρώ, σύμφωνα με το Transfermarkt.

Η δημοσίευση του ΠΑΟΚ:

Διαβάστε ακόμη: