Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης αυτή την στιγμή αποτελεί για τις διεθνείς πιάτσες agents και scouts το πιο «καυτό» / με την καλύτερη – πιο υποσχόμενη προοπτική, ελληνικό ποδοσφαιρικό προϊόν!

Ο 18χρονος αριστεροπόδαρος και ύψους 1.88 μ. στόπερ, κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να μπει στα λεγόμενα «database» ακόμη και μεγάλων κλαμπ στη Γερμανία, την Ιταλία, την Αγγλία, την Ολλανδία και την Πορτογαλία!

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πάρα το πολύ νεαρό της ηλικίας του Κουλιεράκη τον εμπιστεύτηκε σε βάρος των Κάργα / Νάσμπεργκ και πλέον ο Χανιώτης αμυντικός είναι μαζί με τον Κοτάρσκι και τον παρτενέρ – καθοδηγητή του στο κέντρο της άμυνας του «δικεφάλου», Ισλανδό Ίνγκανσον, οι μοναδικοί που δεν έχουν χάσει ούτε λεπτό σε αυτές τις πέντε πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Κάπως έτσι ήρθε εσχάτως και η κλήση του στην Εθνική Ελλάδας, στην θέση του τραυματία Τζαβέλλα. Με τον Γκους Πογέτ να έχει εντυπωσιαστεί από την ηγετική προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά του 18χρονου σέντερ μπακ, για χάρη του οποίου μέχρι και σε προπόνηση του ΠΑΟΚ βρέθηκε (μίλησε και με τον Λουτσέσκου)!


Η σημερινή χρηματιστηριακή αξία του Κουλιεράκη είναι μόλις 300.000 ευρώ αλλά πολύ σύντομα στην γνωστή πλατφόρμα του transfermarkt θα γράψει 7ψήφιο νούμερο. Θα βοηθήσει σε αυτό, θα την ενισχύσει και η πρόσφατη κλήση του στην Εθνική. Ντε φάκτο…

Έλληνας στόπερ, στα 18 του χρόνια βασικός κι αναντικατάστατος στον ΠΑΟΚ, αριστεροπόδαρος, διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες (κάτι που σημαίνει πως βρισκόταν ήδη φακελωμένος από το σκάουτινγκ των ξένων ομάδων) και με τα χαρακτηριστικά του Κουλιεράκη (αν υστερεί κάπου, στο build up), είναι απολύτως λογικό να κάνει πολύ μεγάλο… γκελ σε τέτοιο βαθμό που στην επόμενη πίστα (μεταγραφικές περιόδους) να φέρει και προτάσεις! Άλλωστε το ξέρουν και το περιμένουν και στην Τούμπα.

Πόσο μάλλον όταν ο Κουλιεράκης ανήκει και σε ένα μεγάλο ελληνικό μανατζερικό γραφείο, όπως η Promosport του Πασχάλη Τουντούρη, που τα τελευταία χρόνια κάνει deals με κλαμπ του εξωτερικού(Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάνης, Δουβίκας, Τσιμίκας)…


Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη έχει μάθει να πουλάει στις σωστές τιμές και στον σωστό τάιμινγκ. Όταν δηλαδή οι παίκτες βρίσκονται στο πικ τους. Βοήθησε σε αυτό και οι ξένοι αθλητικοί / τεχνικοί διευθυντές του (κυρίως ο Ρέμπε). Έχουμε και λέμε:

Το καλοκαίρι του 2021 με 11.000.000 στην Νόριτς τον Τζόλη κι ενώ είχε προηγηθεί ο Γιαννούλης με 8.500.000 ευρώ. Τον περασμένο Γενάρη, του 2022, έδωσε με 6.000.000 τον Σφιντέρσκι στην Σάρλοτ του MLS. Τους Λημνιό και Κουλούρη (πωλήσεις 3.500.000 έκαστος), δυο διαδοχικά καλοκαίρια, του ’19 και του ’20 αντίστοιχα.

Ακόμη και στο φετινό δεν είχε πρόβλημα να μείνει για ένα διάστημα χωρίς σέντερ φορ, από την στιγμή που έπιασε τιμή για τον Τσόλακ (2.500.000 στη Ρέιντζερς) και τον παραχώρησε.

Κακά τα ψέματα, ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει «αντιγράψει» τον Ολυμπιακό και τον ακολουθεί ως selling club. Χωρίς ακόμη βέβαια να φτάνει στα 8ψήφια νούμερα που έχει κάνει πωλήσεις ο Μαρινάκης. Μόνο με τον Τζόλη τα κατάφερε (ο Πρίγιοβιτς δε λογαριάζεται αφού ήρθαν οι Σαουδάραβες και πλήρωσαν το buy out που είχε τότε στο συμβόλαιό του, τα 10.000.000).


Τι λέει η ελληνική πιάτσα agents για τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη; Πως ο ΠΑΟΚ έχει βάλει στόχο να πιάσει transfer fee υψηλότερο από εκείνο του Χρήστου Τζόλη. Δηλαδή ο στόχος, η μελλοντική προοπτική του συγκεκριμένου πρότζεκτ, είναι μία υπερήφανη πώλησης από 12 ως 15.000.000 ευρώ!

Για αυτό δουλεύει τόσο ο Ζόσε Μπότο με τα διάφορα… κανάλια στο εξωτερικό, όσο και ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο χορτάρι, σε προπόνηση και αγώνες. Ο Ρουμάνος το στηρίζει, το εκπαιδεύει, το εξελίσσει το πρότζεκτ Κουλιεράκη. Και η αλήθεια είναι πως ο Χανιώτης στόπερ ανταποκρίνεται μέχρι τώρα άριστα, με την πρόοδό του να είναι, έτσι, αλματώδης.

Πάμε και στο διά ταύτα: σύμφωνα με την μανατζερική πιάτσα και βάσει χαρακτηριστικών του Κουλιεράκη, ιταλικές και γερμανικές ομάδες είναι οι πιο συμβατές για να έρθουν με προτάσεις στον ΠΑΟΚ. Και μετά πορτογαλικές ή ολλανδικές τύπου Μπενφίκα / Άγιαξ – Αϊντχόφεν λόγω και των σχέσεων του Μπότο και του γραφείου του «Κούλιε».


Η μεταγραφική περίοδος έκλεισε, το παράθυρο στην Ελλάδα έχει μείνει ανοικτό μόνο για τους ελεύθερους παίκτες αλλά πλέον διαρρέουν πληροφορίες και υποθέσεις που χάλασαν τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη.

Συγκεκριμένα, στην ΑΕΚ κάποια στιγμή –και παρά την άφιξη του Μουκουντί– έπεσε στο τραπέζι και η απόκτηση τρίτου στόπερ, Έλληνα και με παραστάσεις ως βασικός από τη Super League. O λόγος για τον Πραξιτέλη Βούρο, που μπορεί να ανανέωσε / επέκτεινε με τον ΟΦΗ αλλά υπήρχε ειδικός όρος που του επέτρεπε με συγκεκριμένες προϋποθέσεις να το «σπάσει».

Ποιος χάλασε την μεταγραφή του Βούρου στην ΑΕΚ; Ο Ματίας Αλμέιδα τον «έκοψε» χωρίς να μπουν καν σε… δεύτερες κουβέντες. Και ο Βούρος δεν ήταν ο μοναδικός που δεν πέρασε από τον Αργεντινό κόουτς που είπε αρκετά «όχι» σε προτάσεις του «κιτρινόμαυρου» τμήματος σκάουτινγκ. Να θυμίσω πως ο Βούρος το δίμηνο Ιούνιου – Ιουλίου είχε φτάσει κοντά και στον Παναθηναϊκό

Διαβάστε ακόμη: