Έπειτα από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων, αναζητήσεων αλλά και προετοιμασιών η Pyramis της οικογένειας Μπακατσέλου πιάνει το νήμα της εγχώριας παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών από εκεί που το άφησε ο πολυεθνικός όμιλος BSH όταν αποφάσιζε να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο της πάλαι ποτέ Pitsos.

Το νέο εργοστάσιο, που συγκροτήθηκε στα Οινόφυτα, αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή ως το τέλος του μήνα,

Προηγήθηκε μία μακρά περίοδος κατά την οποία έπρεπε να βρεθεί το κατάλληλο ακίνητο μιας και η BSH εξαρχής να δεν συμφώνησε να παραχωρήσει έστω μέρος του ακινήτου όπου βρισκόταν το εργοστάσιο της Πίτσος στον Αγ. Ι. Ρέντη.

Επίσης να γίνει η στελέχωση της ομάδας που θα αναλάμβανε και το στήσιμο του νέου εργοστασίου στο οποίο πέραν των νέων μηχανών χρησιμοποιήθηκε και μηχανολογικός εξοπλισμός της Πίτσος που αγοράστηκε απ’ την Pyramis.

Η παράδοση των νέων μηχανημάτων που ήταν απαραίτητα για τη λειτουργία του εργοστασίου καθυστέρησε αρκετά κυρίως λόγω της μεγάλης διαταραχής στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα εν μέσω του covid19. Ως αποτέλεσμα η λειτουργία του εργοστασίου αν και είχε προσδιοριστεί αρχικά για την προηγούμενη άνοιξη, τελικά κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό «ως το τέλος του μήνα», σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας.

Γι αυτό και ήδη γίνονται οι προετοιμασίες για να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό με τους απολυμένους της Pitsos να έχουν προτεραιότητα όπως εξάλλου έχει δεσμευθεί η διοίκηση της Pyramis.
Σημειωτέων πως η ομάδα των σχεδιαστών, μηχανικών κοκ που έχουν στελεχώσει ήδη από πέρυσι την βασική ομάδα προετοιμασίας της επένδυσης προέρχεται απ’ την πρώην Pitsos που κατέβασε «ρολά» τις τελευταίες ημέρες του 2020.

Γρήγορα όμως οι απασχολούμενοι θα αυξηθούν, αφού μέχρι το τέλος του έτους η διοίκηση της εταιρείας, θα προχωρήσει στην πρόσληψη επιπλέον 60 εργαζομένων, απολυμένων της Pitsos με στόχο τη στελέχωση της δεύτερης γραμμής παραγωγής φούρνων που φέρουν κεραμικές εστίες.

Σε πρώτη φάση στο νέο εργοστάσιο θα παράγονται εστίες φούρνων με την παραγωγική δυνατότητα να φθάνει το ανώτατο όριο των 150 χιλιάδων.

Σε δεύτερη φάση η γκάμα των προϊόντων που θα παράγονται στο εργοστάσιο των Οινοφύτων θα επεκταθεί συμπεριλαμβάνοντας φούρνους και απορροφητήρες, όλα με το brand Pyramis.

Μέχρι την εκκίνηση της δεύτερης φάσης εκτιμάται ότι το προσωπικό του εργοστασίου θα προσεγγίσει τα 100 άτομα.

Στο δε επίκεντρο του επιχειρηματικού σχεδίου του βρίσκονται οι εξαγωγές, οι οποίες σχεδιάζεται να αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη της νέας δραστηριότητας για την Pyramis αφού η ελληνική αγορά θεωρείται σχετικά μικρή για να απορροφήσει την παραγωγή της μονάδας. Ο στόχος είναι περίπου το 80% της παραγωγής να διοχετεύεται στη διεθνή αγορά.

Το επενδυτικό πλάνο της Pyramis για τη «νέα Πίτσος» είναι συνολικού ύψους 16 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί σε ορίζοντα πενταετίας με νέα προϊόντα και ενίσχυση της δραστηριότητας.

Διαβάστε ακόμη: