Ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου της Ουκρανίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

«Στην επιστράτευση θα υπόκεινται μόνο οι πολίτες που βρίσκονται σήμερα στην εφεδρεία και κυρίως όσοι υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν συγκεκριμένες στρατιωτικές ειδικότητες και σχετική πείρα», σημείωσε.

«Θα συζητήσουμε για τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να προστατεύσουμε την κυριαρχία μας και να στηρίξουμε την θέληση και την επιθυμία των πολιτών στο Ντονμπάς να αποφασίζουν για τους εαυτούς τους» είπε ο Πούτιν.  Όπως είπε οι χώρες της Δύσης προσπαθούν «να μπλοκάρουν» κάθε πιθανότητα ανεξαρτησίας και ανάπτυξης.

«Πρόθεση της Δύσης είναι να μας αποδυναμώσουν και να μας καταστρέψουν, το λένε ανοιχτά αυτό».

Πετρέλαιο: Άλμα 2% μετά το διάγγελμα Πούτιν

Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε μερική κινητοποίηση για να κρατηθούν τα κατεχόμενα εδάφη στην Ουκρανία. Η Ρωσία θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπιστεί την κυριαρχία της και θα υπερασπιστεί τα εδάφη με όλα τα διαθέσιμα μέσα, είπε ο Πούτιν. Πρόκειται για μια κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω διακοπή του ενεργειακού εφοδιασμού.

Το West Texas Intermediate εκτινάχθηκε 2%, πάνω από τα 85 δολάρια το βαρέλι, στα 85,58 δολάρια.

Το αργό πετρέλαιο αναμένεται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο με πτώση των τιμών εδώ και πάνω από δύο χρόνια, καθώς οι ανησυχίες για μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση επηρεάζουν τις προοπτικές για τη ζήτηση ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη: