Σήμερα, αναμένεται, κατά πάσα πιθανότητα, η επίσημη απάντηση της γερμανικής μητρικής εταιρίας BSH προς τη ελληνική εταιρεία Pyramis του Ν. Μπακατσέλου που έχει ενδιαφερθεί να αναλάβει και να συνεχίσει τη δραστηριότητα της Pitsos
Δεν αποκλείεται βέβαια μια ολιγοήμερη καθυστέρηση ενώ παράλληλα τρέχει και η εθελουσία, συνολικού προϋπολογισμού 24,4 εκατ. ευρώ, που έχει ξεκινήσει η BSH για τους εργαζομένους της Πίτσος και η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγες μέρες.
Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του κ. Μπακατσέλου περιλαμβάνει την ενοικίαση, σε πρώτη φάση, του εργοστασίου της BSH (πρώην Πίτσος) στο Ρέντη με δυνατότητα εξαγοράς στο μέλλον.

Σχεδιο επενδυσης

Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει ο κ. Μπακατσέλος, υπάρχει σχέδιο επένδυσης 8 εκατ. ευρώ από την Pyramis που θα μεταφέρει στην Ελλάδα την παραγωγή των προϊόντων της από Τουρκία και την Ιταλία. Σε πρώτη φάση, θα απαιτηθούν 100 εργαζόμενοι αλλά ανάλογα με την πορεία ι αριθμός θα αυξηθεί. Στόχος του νέου επιχειρηματικού σχεδίου που έχει κατατεθεί είναι να παράγει ετησίως περί τα 120.000 τεμάχια κουζινών και εστιών, μέρος του οποίου θα είναι με μορφή «υπεργολαβίας» από τη BSH. Το όνομα Pyramis είναι εδώ και χρόνια γνωστό και αναγνωρισμένο στην ελληνική αγορά ενώ το 2019 η εταιρία είχε πωλήσεις 57,880 εκατ. ευρώ.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, χτες, επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλαν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Πίτσος, αναφέροντας πως πάρα τις συνεχείς οχλήσεις τους προς όλους τους φορείς κανείς δεν έλαβε δράση για να πειστεί η BSH να κρατήσει το εργοστάσιο. «Άφησαν στην τύχη τους εργαζομένους καθώς η μηδενική άσκηση πίεσης από τις Κυβερνήσεις για να υλοποιηθεί η συμφωνία των 60 εκατ. ευρώ και 700 θέσεων εργασίας που είχε συμφωνηθεί μεταξύ της Siemens και της Ελληνικής Κυβέρνησης και δεν υλοποιήθηκε ποτέ (αφορούσε την Πίτσος)» αναφέρουν.

Πρωτοβουλία απο τον Πρωθυπουργό

Επίσης καλούν τον πρωθυπουργό «έστω κι αυτή την ύστατη στιγμή να κρατηθεί στην Ελλάδα μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες». «Ζητούμε να αναλάβετε την οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα αποτρέψει την τραγική κατάσταση για τους εργαζόμενους της ΠΙΤΣΟΣ» σημειώνουν. «Είναι στα χέρια της κυβέρνησης να παραμείνει το εργοστάσιο στην Ελλάδα, και να ενταχθεί στο σχέδιο και στις υποσχέσεις της κυβέρνησης σας για επενδύσεις και ανάπτυξη. Οι εργαζόμενοι στηρίζουμε κάθε επενδυτική πρόταση για παραμονή του εργοστασίου και διατήρηση των θέσεων εργασίας.», καταλήγει η επιστολή τους.
Η ΠΙΤΣΟΣ ιδρύθηκε το 1865 κατασκευάζοντας μικρές οικιακές συσκευές της εποχής, όπως φαράσια, μαχαιροπίρουνα, γκαζιέρες, ωστόσο τα τελευταία χρονια υπήρχε μια μακρά διαδικασία και συζήτηση για το αν θα μείνει ή όχι στην Ελλάδα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.