Αποδεκτή έγινε σήμερα η πρόταση του βορειοελλαδίτη επιχειρηματία Νίκου Μπακατσέλου από την Γερμανική BSH. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, η γερμανική εταιρεία απάντησε θετικά στην πρόταση του Έλληνα επιχειρηματία, τόσο για τη μίσθωση του εργοστασίου της πρώην Pitsos στον Αγ. Ι. Ρέντη, όσο και για τη πώληση του μηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου. Λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές μέσα στις επόμενες ημέρες – αν όχι ώρες.

Ικανοποιημένη η κυβέρνηση

Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί απόλυτα την κυβέρνηση και ιδίως τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έχει πάρει επάνω του το σχέδιο διάσωσης της βιομηχανικής μονάδας. Ο τελευταίος είχε συχνά επαφές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία για το θέμα αυτό.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση βρέθηκε προ τετελεσμένων το περασμένο καλοκαίρι, όταν η BSH ουσιαστικά ξεκίνησε τη διαδικασία διακοπής της βιομηχανικής παραγωγής. Η σχετική απόφαση είχε ληφθεί προ πολλού προ του 2016 και προέβλεπε το κλείσιμο της μονάδας στο τέλος του 2018. Τελικά μετά από πιέσεις της τότε κυβέρνησης η Γερμανική εταιρεία πείσθηκε να μεταθέσει την αποεπένδυση για το τέλος του 2020.

Ο Αγώνας Δρόμου

Από τις αρχές του 2020 ωστόσο, η κυβέρνηση, ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου, για την διάσωση της βιομηχανικής μονάδας. Και καθώς η BSH ήταν ανένδοτη στο να συνεχίσει στη χώρα τη βιομηχανική παραγωγή (σ.σ. η εμπορική διάθεση προϊόντων συνεχίζεται κανονικά) αναζήτησε «λευκό ιππότη» για τη βιομηχανική μονάδα. Αυτός βρέθηκε στο πρόσωπο του επικεφαλής της βορειοελλαδίτικης Pyramis Μεταλλουργία, μιας βιομηχανίας παραγωγής ειδών κουζίνας και μπάνιου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.