Σχεδόν όλες οι πτήσεις από τη Ρωσία εξαντλήθηκαν λίγες ώρες αφότου ο Βλαντιμίρ Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση των εφέδρων.

Τα δεδομένα της Google Trends έδειξαν «έκρηξη» στις αναζητήσεις για την Aviasales, τον πιο δημοφιλή ιστότοπο της Ρωσίας για την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων, καθώς η ανακοίνωση του Πούτιν προκάλεσε φόβους ότι ορισμένοι άνδρες σε στρατεύσιμη ηλικία, δεν θα μπορούν να φύγουν από τη χώρα.

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια

Σύμφωνα με τον Guardian, οι πτήσεις από τη Μόσχα προς τις πρωτεύουσες της Γεωργίας, της Τουρκίας και της Αρμενίας, όλοι οι προορισμοί που επιτρέπουν στους Ρώσους να εισέλθουν χωρίς βίζα, εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά από την ανακοίνωση του Πούτιν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Aviasales.

Μέσα σε λίγες ώρες, οι απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα προς το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Κιργιστάν είχαν επίσης σταματήσει να εμφανίζονται στον ιστότοπο. Ορισμένα δρομολόγια με ενδιάμεσο σταθμό, μεταξύ άλλων από τη Μόσχα προς την Τιφλίδα, δεν ήταν επίσης διαθέσιμα.

Οι φθηνότερες πτήσεις από τη Μόσχα προς το Ντουμπάι κόστιζαν πάνω από 300.000 ρούβλια (4.320 λίρες) – περίπου πέντε φορές τον μέσο μηνιαίο μισθό.

Διαβάστε ακόμη: