Σκόνη σήκωσε τόσο στην Θεσσαλονίκη, όσο και στην μανατζερική πιάτσα, ένα… πανηγυρικό ποστάρισμα του Ιταλού ατζέντη Πιέτρο Κόντι (πρώην συνεργάτης του αρκετά αμφιλεγόμενου μεγαλοατζέντη Φάλι Ραμαντάνι), πως έγινε ο νέος μάνατζερ του Ραζβάν Λουτσέσκου!

Στο δεδομένο, μάλιστα, τάιμινγκ –με την εσωστρέφεια και την γκρίνια στον ΠΑΟΚ να έχει βάλει στο… σημάδι τον Ρουμάνο κόουτς– είναι λογικό μετά την εν λόγω… διαφημιστική καταχώρηση από τον Κόντι, κάποιοι να έκαναν διάφορους συνειρμούς. Γνωστή άλλωστε η επιθυμία του Λουτσέσκου κάποια στιγμή να δουλέψει στη Σέριε A, όπως συνέβη άλλωστε με τον πατέρα του, Μιρτσέα.

Ποια είναι όμως, η αλήθεια; Τον Ραζβάν Λουτσέσκου εκπροσωπούσαν / εκπροσωπούν και θα συνεχίσουν, οι Γιώργος Φούγιας και Δημήτρης Καρύδας! Κάτι που επιβεβαιώνουν και οι δύο πλευρές ενώ όσοι τους γνωρίζουν ξέρουν πως είναι μία σχέση χρόνων, όχι μόνο επαγγελματική αλλά και φιλική!

Όπως αλήθεια είναι ότι ο Πιέτρο Κόντι συμφώνησε προφορικά με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και με ενημερωμένο το δίδυμο των οφίσιαλ ατζέντηδων του (Φούγια – Καρύδα), μελλοντικά να μπορεί και εκείνος να τον προτείνει / εκπροσωπεί για την Ιταλία (και μόνο). Μόνο που έτσι όπως το… διαφήμισε ο Πιέτρο Κόντι εύκολα μπορεί να παρεξηγηθεί…


To περασμένο Αύγουστο ο Μελισσανίδης είχε πει «όχι» σε επίσημη πρόταση της Βόλφσμπουργκ, ύψους 7.000.000 ευρώ, για τον Λιβάι Γκαρσία. Και τον Σεπτέμβριο δεν μπήκε καν σε κουβέντα με την Τράμπζονσπορ, που ξεκίνησε από τα 4 και ήταν διατεθειμένη να φτάσει μέχρι τα 5.5 εκατ. για τον επιθετικό της ΑΕΚ.

Οι παραπάνω προσφορές ήταν για τον… εξτρέμ Λιβάι Γκαρσία, γιατί πλέον ο κόουτς Αλμέιδα τον έχει κάνει σέντερ φορ! Θυσιάζοντας ακόμη και τον λατρεμένο των «κιτρινόμαυρων» Αραούχο, σε ένα ρόλο περισσότερο περιφερειακό και όχι τόσο «φουνταριστό».

Ο Λιβάι Γκαρσία δικαιώνει τον Αλμέιδα, μετρά 5 γκολ σε 9 ματς πρωταθλήματος και το πρότζεκτ του για μια υπερήφανη πώληση με 8ψήφιο νούμερο, ως σέντερ φορ πλέον, έχει μεγαλύτερες ελπίδες να βγει, κάνοντας μία «εκκωφαντική» σεζόν.

Η ΑΕΚ κοστολογεί αυτή την στιγμή τον Λιβάι Γκαρσία με 12.000.000 ευρώ, ουσιαστικά τα τριπλάσια της σημερινής χρηματιστηριακής του αξίας (4 εκατ.). Κι αυτό αφού η πρώην του ομάδα, Μπεϊτάρ, διατηρεί ποσοστό μεταξύ 35 και 40% επι τους transfer fee, σε περίπτωση πώλησής του.

Κατά συνέπεια η ΑΕΚ για να βάλει στο ταμείο της καθαρά 7 με 8 εκατομμύρια από τον Λιβάι, θα πρέπει το deal να πάει στα 12.000.000 (συν / πλην). Δεν θα είναι καθόλου εύκολο αλλά όχι κι απίθανο…


Διέρρευσε πως σκάουτς από τη Λειψία και τη Λάτσιο θα βρεθούν στο OPAP Αρένα, στο ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, για τον Λιβάι Γκαρσία. Είναι αλήθεια αλλά δεν είναι οι μοναδικές ξένες ομάδες που τον έχουν στην λίστα τους.

Η Ρόμα (στην οποία παίζει ο ομόσταβλός του Βαϊνάλντουμ) είναι αλήθεια πως παρακολουθεί σταθερά τον Λιβάι Γκαρσία. Η Βόλφσμπουργκ δεν τον έχει… ξεχάσει, η Στουτγάρδη τον έχει «κυκλώσει» ενώ προτάθηκε και στις Χοφενχάιμ, Γκλάντμπαχ. Εσχάτως στο κόλπο μπήκε και ο… Άγιαξ!

Η ιδιοκτησία της ΑΕΚ έχει ζητήσει από διάφορα μανατζερικά Γραφεία να «δουλέψουν» την υπόθεση πώλησης του Λιβάι με συγκεκριμένα ποσό (και το 1 μπροστά σε 8άψηφιο αριθμό)! Για να τα… βρει θα πρέπει οι προτάσεις να έρθουν από την Γερμανία ή την Αγγλία. Εξ ου και το σκανάρισμα από εκεί των Μπρέντφορντ, Μπόρνμουθ, Μπράιτον, Νόριτς!


Αν πάντως ένα όνομα Σουπερλιγκάτου ποδοσφαιριστή έχει κινητοποιήσει την διεθνή πιάτσα σκάουτς και κάνει τρομερό γκελ όλο και σε περισσότερες ξένες ομάδες, αυτό είναι του Κουλιεράκη του ΠΑΟΚ!

Ντόρτμουντ, Στουτγκάρδη, Μπράιτον, Μπρέντφορντ, Μπενφίκα, Μπριζ, Γιουβέντους και Λίβερπουλ ήταν στο «Καραϊσκάκης» στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ ή θα είναι στην Νέα Φιλαδέλφεια για το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ για χάρη του Κουλιεράκη.

Τα «μάτια» της Λίβερπουλ στον Κουλιεράκη δικαιολογούνται απόλυτα λόγω… Τσιμίκα. Όχι μόνο γιατί είναι συμπατριώτες και μια μεταγραφή που του βγήκε στο 110% αλλά ανήκουν και στο ίδιο μεγάλο ελληνικό μανατζερικό Γραφείο, του Πασχάλη Τουντούρη.


Ο 19χρονος Έλληνας στόπερ του ΠΑΟΚ, που για την ηλικία του βγάζει τρομερή προσωπικότητα / δε μασάει από την πίεση, έχει μπει ήδη στην καλοκαιρινή λίστα της Ντόρτμουντ, η οποία θα κινηθεί για την αγορά στόπερ ανεξάρτητα από το αν ανανεώσει ή όχι ο Χούμελς. Μάλιστα στην ίδια λίστα εκτός του Κουλιεράκη είναι ακόμη ένας Έλληνας, ο Μαυροπάνος της Στουτγκάρδης!

Ασφαλώς δεν μπορεί να αποτελεί σύμπτωση πως στη Ντόρτμουντ έπαιζε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που είχε ατζέντη τον Κωνσταντίνο Φάρρα. Τον ίδιο ατζέντη που έχει δηλαδή και ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος κι ενώ αθλητικός διευθυντής της Στουτγάρδης είναι ο πρώην της Ντόρτμουντ, Σβεν Μίσλινταντ. Λεπτομέρειες που μπορούν να παίξουν ρόλο σε ένα deal το προσεχές καλοκαίρι. Τι, όχι;


Ο Κάρλος Κορμπεράν δεν έμεινε τελικά για πολύ καιρό εκτός πάγκων, μετά την απόλυσή του από τον Ολυμπιακό. Μάλιστα επέστρεψε σε ένα πρωτάθλημα που ως προπονητής της Χάντερσφιλντ έκανε… όνομα, αυτό της Τσάμπιονσιπ.

Από το πρωί της Τετάρτης, λοιπόν, ο 39χρονος Ισπανός είναι ο νέος προπονητής της Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον, που τον ανακοίνωσε επίσημα. Με τον Κορμπεράν να καλείται να την σώσει αφού η ομάδα βρίσκεται στην ουρά.

Ο Κορμπεράν στον Ολυμπιακό… άντεξε 48 ημέρες διαδεχόμενος τον Πέδρο Μαρτίνς, τον κοουτσάρισε σε 11 αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη ενώ αποχώρησε μετά την ήττα στο «Βικελίδης» από τον Άρη.

Σημειολογικά πάντως έχει ενδιαφέρον πως και ο έτερος βασικός υποψήφιος για τον πάγκο του Ολυμπιακού, μετά την παύση Μαρτίν, δουλεύει ήδη κι αυτός στην Τσάμπιονσιπ. Ο λόγος ασφαλώς για τον Μπίλιτς, ο οποίος μάλιστα με ιδιωτικό αεροπλάνο είχε έρθει στην Αθήνα και συζητήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να αναλάβει τους «ερυθρόλευκους» πριν το κλαμπ πάει τελικά στον Κορμπεράν.

Σύμφωνα με τον μανατζερικό μύθο, ο Σλάβεν Μπίλιτς είχε τότε μεταξύ άλλων ζητήσει και συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 3.000.000 ευρώ. Και περίπου 2 μήνες μετά υπέγραψε στη Γουότφορντ, από τον πάγκο της οποίας είχε περάσει –ουσιαστικά μέσω του ίδιου μανατζερικού καναλιού– στο παρελθόν και ο Βλάνταν Ίβιτς.

Διαβάστε ακόμη: