Πριν στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας πώλησης της συμμετοχής της στα Sani/Ikos, η Goldman Sachs Asset Management απέκτησε τρία καινούργια ξενοδοχεία στη Χαλκιδική.
Συγκεκριμένα, στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας ολοκληρώθηκε το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής πώλησης των ξενοδοχείων Athos Palace, Pallini Beach και Theophano Imperial, συμφερόντων της οικογενείας Γρηγοριάδη (G Hotels), τα οποία βρίσκονται στη Χαλκιδική, στην Goldman Sachs Asset Management.
Η συμφωνία έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά την πώληση του μεριδίου του ομίλου Sani/Ikos της Goldman Sachs στο κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο της Σιγκαπούρης, GIC.
Πηγές της Goldman Sachs Asset Management δηλώνουν πως η εξαγορά στην Ελλάδα εντάσσεται στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος στον τουρισμό στη χώρα, προσθέτοντας και ότι μεσοπρόθεσμα εξετάζει την περαιτέρω διερεύνηση του χαρτοφυλακίου της σε ακίνητα του κλάδου φιλοξενίας.
«Το deal αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης της Goldman Sachs Asset Management στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού και τον τομέα της φιλοξενίας και ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου η Goldman Sachs Asset Management μαζί με τις Oaktree, Moonstone, Florac και Hermes GPE προχώρησαν στην προγραμματισμένη μετά τη συμπλήρωση επταετίας αποεπένδυση από τον όμιλο Sani/Ikos, σε μια συμφωνία που αποτίμησε την ελληνική ξενοδοχειακή επιχείρηση στα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Κύκλοι της αγοράς υπολογίζουν πως τα ξένα αυτά επενδυτικά κεφάλαια έλαβαν στο πλαίσιο της συναλλαγής πέντε φορές τα χρήματα που είχαν επενδύσει.
Οσον αφορά το τίμημα εξαγοράς των Athos Palace, Pallini Beach και Theophano Imperial, πηγές της Goldman Sachs αρκέστηκαν να αναφέρουν πως έχουν συμφωνία μη αποκάλυψης λεπτομερειών του deal.
Ωστόσο, νωρίτερα φέτος ελληνικές τραπεζικές πηγές ανέφεραν πως οι συζητήσεις αφορούσαν μία αξία επιχείρησης της τάξης των 80-90 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων ποσό 20 εκατομμυρίων αφορά τον δανεισμό τους. Η Goldman Sachs Asset Management δηλώνει τώρα πως «σχεδιάζουμε να επενδύσουμε σημαντικά στα τρία ξενοδοχεία, προκειμένου να τα επανατοποθετήσουμε τα επόμενα 2 έως 3 χρόνια στην αγορά», ενώ το επενδυτικό της σχέδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ευρύτερης πλατφόρμας θερέτρων στην Ελλάδα και τη σταδιακή προσθήκη ποιοτικών ξενοδοχειακών ακινήτων.
Ο επενδυτικός οίκος βρίσκεται ήδη στη «διαδικασία δημιουργίας μιας έμπειρης ομάδας διαχείρισης για να ηγηθεί της πλατφόρμας, της οποίας επικεφαλής θα είναι ο Γιώργος Γαλανάκης», που έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «Λάμψα».
Τα τρία ξενοδοχεία στη Χαλκιδική συνθέτουν ένα συγκρότημα που βρίσκεται σε έκταση 40 στρεμμάτων και σύμφωνα με τον επενδυτή μετά και την ολοκλήρωση των επενδύσεων σε ανακαινίσεις, αναβαθμίσεις και επεκτάσεις, θα έχει δυναμικότητα που θα ξεπερνάει τα 1.000 δωμάτια και τις 2.000 κλίνες. Ο όμιλος Γρηγοριάδη μετά την πώληση των τριών αυτών μονάδων εξακολουθεί να ελέγχει και να διαχειρίζεται δύο ξενοδοχεία στη Χαλκιδική και ένα στην Κρήτη.
Διαβάστε ακόμη:
- Σε ελεύθερη πτώση η τιμή του φυσικού αερίου – Οι αίτιες και οι προοπτικές
- Πέθανε «ο πιο βρώμικος άνθρωπος στον κόσμο»
- Μπρίτνεϊ Σπίαρς: «Γδύνεται» ξανά στο Instagram και οι θαυμαστές της αντιδρούν
- Αποκάλυψη: Όχι 2, αλλά πάνω από 400 (!!!) επιστολές ενδιαφέροντος από επενδυτικές τράπεζες έχει λάβει το ΤΧΣ , με τις 30 από αυτές να είναι ιδιαίτερα σοβαρές