O Αϊτόρ στην 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος δεν έβαλε γκολ αλλά… τραυματίστηκε, ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός όμως, πέρασε νικηφόρα κι από την Λαμία και στην πιάτσα αgents συνεχίζουν να κυκλοφορούν σενάρια για το μέλλον του Ισπανού εξτρέμ.

Τι ακούγεται, λοιπόν, από rumors; Από τη… παλαιότερη πως ο ατζέντης του έχει ήδη προσφορά από την ΑΕΚ για 1.000.000 ευρώ τον χρόνο μέχρι την πιο φρέσκια πως ο agent Mποτίνες διεμήνυσε στον Παναθηναϊκό πως οι απαιτήσεις τους για ανανεώσει ο Αϊτόρ ξεκινούν από 1.200.000 ετησίως.

Ουσιαστικά ο Αϊτόρ θέλει τα λεφτά που παίρνει την τρέχουσα σεζόν στο «τριφύλλι» ο Μπερνάρ αλλά κι αυτά που πήρε εξτρέμ (παίκτης ίδιας θέσης δηλαδή) που ανανέωσε πιο πρόσφατα σε ομάδα της Βig 4 κι αναφέρομαι στον Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ…


Ο Παναθηναϊκός ήδη προετοιμάζεται για το χειμερινό μεταγραφικό παζάρι. Με γνωστά ελληνικά μανατζερικά Γραφεία να έχουν ενημερωθεί για τι παίκτες θέλει ο πρωτοπόρος, σε συγκεκριμένες θέσεις και με συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Μάθαμε, λοιπόν, πως τον Γενάρη ο Παναθηναϊκός πάει για 4 προσθήκες!

– Για δεξί μπακ, όχι όμως, πιο κοντό από 1.77 ! Στο ρόστερ του βέβαια υπάρχουν 3 δεξιά μπακ, οι Κώτσιρας – Σάντσες (έχει μονοετές συμβόλαιο) – Βαγιαννίδης (υπάρχει σκέψη να του ανανεώσουν επεκτείνουν το συμβόλαιο και να φύγει δανεικός τον Γενάρη)

– Για στόπερ με ύψος από 1.87 και πάνω! Στο ρόστερ του τώρα υπάρχουν οι Μάγκνουσον – Σχένκεφελντ – Πούγγουρας – Σάρλια αλλά ο Ολλανδός με τον Κροάτη θα μπουν στο τελευταίο 6μηνο των συμβολαίων τους. Ειδικότερα για τον Σάρλια, πάλι βγάζει… τάσεις φυγής αφού θέλει να παίζει και όχι να είναι παγκίτης.

– Για κεντρικό χαφ, το οποίο θα μπορεί να παίξει και ως 8άρι στο 4-3-3 και ως 10άρι στο 4-2-3-1 του Γιοβάνοβιτς.

– Και για σέντερ φορ, που θα συμπληρώσει την 3άδα των φουνταριστών πίσω από τους Σπόραρ – Ιωαννίδη!


Κάλλιο αργά παρά ποτέ για τον Λευτέρη Λύρατζη. Η καλοκαιρινή υπόσχεση του κλαμπ πως θα τον επιβράβευαν με ένα πολύ πιο δίκαιο οικονομικά συμβόλαιο, παρότι το τρέχον λήγει το 2025, είναι αλήθεια πως καθυστέρησε μερικούς μήνες.

Τώρα όμως, αποτελεί… προτεραιότητα του Ζοσέ Μπότο, ο οποίος είναι σε προχωρημένη διαπραγμάτευση και πολύ κοντά σε done deal με το μεγάλο ξένο μανατζερικό Γραφείο (Base) που εκπροσωπεί τον άσο.

Ο 22χρονος και με χρηματιστηριακή αξία 1.500.000 ευρώ Λύρατζης, από την περυσινή σεζόν έχει γίνει ο βασικός κι αναντικατάστατος δεξιός μπακ του Ραζβάν Λουτσέσκου. Διαρκώς ωριμάζει και εξελίσσεται στο παιχνίδι του ενώ πλέον αποτελεί και μέλος της Εθνικής του Πογέτ. Και στο μεγάλο «διπλό» που πήρε ο ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκης» ο Λύρατζης ήταν εκ των κορυφαίων…

Ο Καβαλιώτης μπακ στο σημερινό ρόστερ του «δικεφάλου» είναι από τους πλέον χαμηλόμισθους. Με συμβόλαιο που οι φιξ καθαρές αποδοχές του δεν φτάνουν καν τα 150 χιλιάρικα ετησίως! Όταν ο αναπληρωματικός του (μεταγραφή) Σάστρε αμοίβεται σχεδόν με τα τριπλά, ο… αόρατος Πορτογάλος αριστερός μπακ (επίσης μεταγραφή Mπότο) Ράφα Σοάρες με 600 χιλιάρικα και ενώ ο Κούτσιας που σπάνια έπαιζε με Λουτσέσκου ανανέωσε τον Σεπτέμβριο με ένα 300άρι τον χρόνο (κατά μέσο όρο) και μετά έφυγε δανεικός στον Βόλο.

Όλα δείχνουν, λοιπόν, συμφωνία για γενναία αναπροσαρμογή αποδοχών στον Λύρατζη, με ένα ποσό που θα γράφει τρία (3) μπροστά και το νέο του συμβόλαιο θα μπει σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου (και όχι τον Ιούλιο) ενώ δεν θα υπάρχει πλέον buy out σε αυτό.


Στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν από… πρώτο χέρι (όχι μόνο από ατζέντηδες και σκάουτς, Έλληνες και ξένους, αλλά και λόγω Ζοζέ Μπότο που πρόσφατα ταξίδεψε στην Ιταλία) πόσο “πουλάνε” τα ονόματα των Λύρατζη / Κουλιεράκη σε όλη την Ευρώπη. Για αυτό φρόντισαν/φροντίζουν να έχουν τον… γάιδαρό τους δεμένο και με τους δυο!

Για Κουλιεράκη / Λύρατζη ήρθε στην Ελλάδα και πήγε την Δευτέρα στο «Καραϊσκάκης» αρκετός… καλός κόσμος από διεθνείς πιάτσες. Αποστολές που αναμένεται να επαναληφθούν σύντομα, στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ που έρχεται.

Βέβαια και τα δύο πρότζεκτ των Ελλήνων αμυντικών δεν είναι για… όλους. Κι αυτό αφού οι Σαββίδηδες περιμένουν 8ψηφιά ποσά και… περήφανες πωλήσεις. Για τον Κουλιεράκη ξεκινάνε από τα 12.000.000 και για τον Λύρατζη από τα 10.000.000 ευρώ!

Διαβάστε ακόμη: